Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nemalvás vs cicizés (?) fórum

Nemalvás vs cicizés (?) (beszélgetős fórum)


22. burmin17 (válaszként erre: 17. - Anyagi)
jún. 23. 17:33
👏🏼
21. fortissimafingus (válaszként erre: 17. - Anyagi)
jún. 23. 14:31
Az ilyen "apukáért" nem kár.
20. L’Engel (válaszként erre: 2. - Borian)
jún. 23. 12:05

Én is majdnem 4 éves koromig játszottam ezt, és tudtommal nem lett belőlem sérült felnőtt. Persze elhiszem, hogy ez nagyon kimerítő és unalmas a szülőknek.

Anyukám elmesélése alapján engem azzal a mesével szerelt le, hogy az orvos megtiltotta neki a szoptatást.

19. L’Engel (válaszként erre: 17. - Anyagi)
jún. 23. 11:53

Normális esetben nem. Mindent megoldani nem csak Anyuka dolga.

Ha valami nem megy gördülékenyen, akkor Apukának se legyen teljesen természetes elmenekülni.

18. PöttyösPanka (válaszként erre: 17. - Anyagi)
jún. 22. 20:28
🤦‍♀️
17. Anyagi (válaszként erre: 1. - Burmin17)
jún. 22. 17:39

Azért is érdemes lenne lépned, mert nem tudni Apuka meddig tűri ezt!

Majd jön egy "ráérő" hölgy és elhódítja...

jún. 22. 13:41

El fog múlni, nyugi!

Egyik gyerek ilyen, másik olyan. Nekem sincs két egyforma. Valamelyikkel évekig nyűg volt az alvás. Aztán elmúlt, ki kell bekkelni ezeket az időszakokat. Sok trükk van, amit ki lehet próbálni, de vannak gyerekek, akiknél semmi sem jön be, csak az idő múlása.

15. fortissimafingus (válaszként erre: 5. - Borian)
jún. 22. 13:19
Nem gondolnám, hogy olyan módon szoktatták külön szobába a gyereket, ami ártott. Pl. amit Jooeva írt, az egy szelíd módszer.
jún. 22. 10:10
Én kitartást kivanok anyukának. Nálunk a 2 éves kori idegrendszeri fejlődés hozta meg az alvást. Pár hét alatt a millió ébredésböl 1-2 lett. Utána jó sokáig még cicin aludt el, szóval nem ez okozta. Esetleg tsmt torna segítheti az idegrendszeri érést. Ha nagyon ki van anyuka egy próbát megér. Én a külön alvást akkor próbálnám ha a gyerek érett rá. Semmiképp nem akkor amikor eleve nagy változás jön mint a bölcsi. Nem szabad egyszerre több nagy változtatást csinálni, mert megbosszulja magát a gyerek viselkedésében. A ciciről leszokást sem ajánlják olyankor amikor egyébként is nagy változás van a gyerek életében….
jún. 22. 09:58
Nem lehet pár napra lepasszolni nagyszülőkhöz nyaralni a kicsit?
12. andi6020 (válaszként erre: 1. - Burmin17)
jún. 22. 09:55
Következetesség kellene, ha anyuja tényleg nem akarja már ezt.
jún. 22. 09:39
Adjunk egy esélyt annak is, hogy tudat alatt anyuka teremti ezt a helyzetet, mert így érzi azt, hogy nélkülözhetetlen a gyerek életében és magának keressen segítséget. Lehet, hogy a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk.
10. burmin17 (válaszként erre: 7. - Globus)
jún. 22. 08:33
Régen is volt,most is van!
9. burmin17 (válaszként erre: 6. - PöttyösPanka)
jún. 22. 08:30
Igen,ez a másik dolog ami aggaszt,hogy soktól hallottam,olvastam ez sem oldotta meg a problémát.
8. libikóka (válaszként erre: 7. - Globus)
jún. 22. 08:18
Pont erre gondoltam.
jún. 22. 08:11
Szerintem ennek az újabban kialakult "igeny szerinti szoptatás" az oka. Nincs anyatej, vagy jelentéktelen értékű, amúgy a baba eszik már mindent, más igényből vágyik rá. Legtöbb anyukának is jólesik, de előbb-utóbb konfrontáció lesz. Minél nagyobb, annál szélesebb eszköztara lesz a hisztihez :)
jún. 22. 07:05
Nekem is azt mondták, hogy szoktassam le a cicirôl, át fogja aludni az éjszakát. Ehhez képest négy éves koráig egyetlen éjszakát sem aludt végig. Hol szomjas volt, hol pisilni kellett, hol rosszat álmodott, stb. De igazából csak felébredt és anya kellett neki. Úgyhogy a cici elhagyása nem biztos, hogy megoldás. De van egy könyv a témában, amit dicsérnek: Balázs Erika: Én, anya és a cici. Hátha segít.
jún. 22. 06:24

A férjem mesélte, hogy kollégájánál semmi sem segített, de gyerek-coachot béreltek fel (ezek szerint már ilyen is van....), aki 1 hónap alatt külön szobába szoktatta a gyereket.

Nekem meg az jutott eszembe, hogy 20-30 év múlva mit fog kideríteni a pszichomókus az akkor már felnőtt delikvensről...

jún. 22. 06:10

Én a lánykámmal 15 hós koráig csináltam ezt, csak cicin vagy mellettem aludt és sokszor ébredt. Aztán elhatároztam magam! Cicizés után be a kiságyba, símogatás, kimentem, ha sírt visszamentem, símogattam, de nem vettem ki, csak mellette ültem. Pár nap alatt megtanult egyedül elaludni. De éjjel ugyanúgy sokszor ébredt. Akkor sem vettem ki, kapott vizet és símogattam. Ami még segített szerintem, hogy egy "anyaszagú" pólót betettem mellé a kiságyba. KB. 2 hét alatt megtanult egyedül elaludni és max, egyszer ébredt éjjel. Már 16 éves😃

De minden gyerek más. Remélem tudtam kicsit segíteni.

3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Burmin17)
jún. 22. 05:51
Bármennyire azon vagyunk hogy gyerekünk mindig érezze jól magát, folyamatosan boldog legyen, ez csak álom. A valóság az, hogy nem vagyunk képesek varázsvessző ütéssel minden problémáját megoldani a gyereknek. ha minden elképzelhető eszköz hatástalan, - fájó szívvel az biztos, de hagyni kell magára, semmi baja nem lesz ha néhány éjszakát átsír. Addig ti se pihentek, de néhány nap után rájön hogy tényleg nincs több cici, mert ő ehhez már nagy. Ami sokszor el is van mondva neki. Miután ez tudatosul benne és kimerül az álmatlanságtól aludni fog az egész család. Mire munkába megy anyuka, nem lesz belőle egy roncs. A gyerekek nem mindig tudja, de a szülőknek tudni kell hol a határ. Nem mehettek tönkre!
2. Borian (válaszként erre: 1. - Burmin17)
jún. 22. 04:26
Ismerek egy ilyen kislányt, aki jövő hónapban már 16 éves. Ő ezt 5 éves koráig csinálta. De azóta rendben van, gyönyörű, okos, magabiztos kishölgy lett belőle.
jún. 22. 04:03

Sziasztok!


Valószínűsíteni tudom a probléma okát,de talán még van remény.Vagy már nincs!

Szóval:adott egy gyönyörű,szép,okos,gyorsan fejlődő 22 hónapos kislány,aki még mindig anyukája cicijén tud csak elaludni és éjjel is milliószor ébred és kéri,követeli…..Anyuka próbálta már mindenhogy megértetni vele,hogy ez így nem oké,2 hónap és bölcsöde,munkahely,szükség van a pihenésre stb. Stb. De ennél a kislánynál semmi nem használ.Anyuka jelenleg vele alszik,teljesen elszeparálva apukától aki pedig a nagyobb testvérrel…Költözés volt,gyerekszoba kialakítva,régi kiságy is ahol anno aludt,de nem hajlandó ott sem megmaradni a kisasszony….Nem létezik más megoldás csak a szobában hagyni egyedül ébredés után/elalvás előtt-után aztán ha sír,sír,ha utánam jön,visszavinni egyszer csak majd rájön,hogy ez már így fog maradni s nincs több cici???

Egy a baj,hogy anyuka veszettül nem bírja már ezt nyugodtan és idegileg :(

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook