Nem tudom, mennyi a férjem fizetése. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az okos ember bizony erre is gondol. Egyszer egy ügyvéd mondta, hogy lehet tapintatoskodni és nem beszélni róla, de az milliókba fájhat ha nincs megbeszélve vagy lepapírozva még az elején.
Persze senki nem úgy indul egy házasságba, hogy egyszer vége lesz, de hasznosabb előre gondolkodni. Ép a lent említett példa miatt, hány olyan van, hogy az asszony gyerekkel belekényszerül a sz.r házasságba mert nem tud hová menni vagy köti őket a közös hitel.
Én tudom a férjemét, ő is tudja az enyémet. De nincs is ebben semmi titok. Ettől még van mindkettőnknek félretett pénze. Bármire kellhet. Nem kell egyszerre válásra gondolni. Egy szülinapi ajándékra pl. Hogy nézne már ki, hogy kérek a férjemtől pénzt hogy vehessek neki valamit vagy fordítva?
Sőt, elárulom, egymás bankkártya pin kódját is tudjuk. Sőt, van hogy nálam van az ő kártyája 😉 bár lehet azért adja oda olyan szorgalmasan, mert van neki egy másik 🤣 amúgy tényleg van 🙃
Régen pucér seggel, jóval korábban összeállhatott két fiatal, aztán együtt felépítették a vagyont.
Manapság mire összekerülnek, többnyire mindenkinek van valamije, amit óvakodik közösbe tenni. Kiforrottabb a személyiség, magasabb életkor, nehezebb alkalmazkodás. Ami tkp. normális jelenség, minél idősebb valaki, annál nehezebben viseli mások rigolyáit. Így összességében állt fel, jött létre a külön kassza intézménye...
Igen.
Ma már sokkal több a válás, nem lehet úgy tervezni, hogy minden közös, mert aztán jön a pofára esés, egyezkedés a bíróságon…
Gondolom azért nagyságrendileg csak tudod, főleg a tiedhez viszonyítva azért nem árt ezzel tisztában lenni.
Mondjuk az én elvem szerint, egy házasságban minden közös, és nem külön-külön gyűjtögetünk. Közös ágy, közös kassza...
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a férjem! Nem tudom feldolgozni magamban a történteket!!!!
- Nem tudom, hogy mondjam meg a férjemnek...
- Megtudtam, hogy a férjemnek viszonya van valakivel. Ő viszont nem tudja, hogy tudom!
- Mit tegyek ha egy amúgy jó házasságban magányosnak érzem magam, de a férjem erröl nem akar tudomást venni azt mondja nálunk minden rendben!
- A férjem munkanélküli, semmilyen jövedelme nincs, az APEH egészségügyi járulék fizetésére kötelez. Mit tehetünk?
- Ha nekem van tartozásom a bank felé, a férjem fizetéséből tilthatják? Én GYED-en vagyok, tőlem nem tudják. S.O.S.!