Nem tudok segíteni a fiamon, kudarcot vallottam mint anya.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Akkor viszont valóban nem értem a fiadat. Rendesen eljár dolgozni, tudja, hogy mikor hol a határ, meddig mehet el... ezek szerint valóban úgy néz ki, hogy jelenleg még kézben tartja a dolgokat.
Egyelőre azt kellene tudni, tudnod!! mi az első jele annak, ha kezdenek a dolgok kicsúszni a kezéből? És hogy mi az oka annak, hogy ezt teszi? Lehet, hogy valami régi szép emlék elől menekül egy "másik", szebb világba? Hogy nem akar a jelenben élni, és vágyik valahova máshova?
Érte esetleg valami szerelmi bánat
csalódás? Mert akkor ez az egész viselkedés nekem azt sugallja, hogy az egész nem más, mint menekülés a valóság elől.
Szívesen! Vannak önsegítő csoportok, az Al-Anon csoport alkoholisták hozzátartozóit tömöríti, élőben és online is tudsz gyűlésekre menni. Ne tévesszen meg, hogy alkoholisták hozzátartozói járnak ide, a program ugyanaz a felépülő drogfüggőknek is, mint az alkoholistáknak, a 12 lépésen alapszik, az egyik legeredményesebb program, a rehabokon a felépülők a 12 lépésen dolgoznak. E-mailt szintén tudsz nekik írni.
Nekem 2 ismerősöm is lejött a heroinról, pedig már csöveztek, úgyhogy remény az mindig van.
Lufthansi erre gondolt:
Ezt írtad: "te állandóan ezt csinálod itt hogy kötegszel?"
De így kellett volna: te állandóan ezt csinálod itt hogy kötekedsz?
Kiemelem a szót, ami problémás:
Nem jó: kötegszel
Inkább így: kötekedsz
Bocs, de ezt a gondolatmenetedet már követni sem tudom.
az "M" betűdet nem értem, a kötekedés szót pedig nem "G" -vel írják.
Nem baj, ha nem érted.
Kérdésre nem válaszolunk kérdéssel.
Gondolod, én nem tudom?
De miért is érdekel ez a gyerekkérdés téged?
Szia! Sajnálom arra ami a fiaddal van, a pszichiátria NEM megoldás az esetek jelentős részében. Minden fajta függőség lelki eredetű, így a gyógyszer csak tüneti kezelést nyújt, ha nem hatolnak le a függőség gyökeréig, akkor nagy eséllyel visszaesik.
Rehabra lenne neki érdemes menni, nem pszichiátriára, ahol teletömik gyógyszerrel. Nekem van szenvedélybeteg segítő ismerősöm, ha gondolod nagyon szívesen beszélek vele!
A 26 éves még nagyon fiatal, még " megjöhet az esze ", rengeteget változhat, jó társaság vagy valamilyen cél reményében. Bizzunk benne, hogy így is lesz.
De ne szekáld, ne idegenitsd el magadtól.
"...nem kér kölcsön..."
Annyit keres, hogy a drogozás mellett tudja fizetni a kaja-rezsi, egyéb kiadások rá eső részét is?
Azért írtam, hogy a lenti linken keress magadnak szaksegítséget.
Pl. ha veled lakik, el lehet küldeni albérletbe. Ha a lakhatást kell fizesse, kevesebb pénze marad drogra. Ez nem könnyű út, neked sem.
Az ígérgetés szintén egy játszma, arra megy ki a játék, hogy hagyd békén. Megígéri, hogy segítséghez fog folyamodni, így csend lesz egy darabig. Te tűrsz, s aztán megint kifakadsz, ez egy ördögi kör, amiből csak úgy tud ő kijönni, ha te nem veszel részt a játszmában. A kérdés, hogy te mennyire vagy erős, hogy végig csináld?
Vannak olyan csoportok, amelyek direkt a hozzátartozóknak vannak, hogy egymást meg tudják erősíteni, el tudják mondani a saját tapasztalataikat. Oda érdemes csatlakoznod, mert aki nincs benne, fel sem tudja fogni, hogy mivel jár.
Már miért kötekednék és kivel?
Az én hozzászólásom a szenvedélybetegségről szól, de hol vagy te ebben megemlítve?
Leírtam egy történetet, ebben mi a Kötekedés??
ha kötekednék, akkor a helyesírásodat emelném ki.."kötegszel"-)
Fura dolog ez a szenvedélybetegség...meg a szülői vakság..
Ma beszéltem egy 69 éves pesti nővel akinek ca. 120 ezer a nyugdíja.
Mondta, hogy várja a 44 éves fiát, mert ígérte, hogy megy az anyját meglocsolni.
A fiú már vagy 20 éve masszív alkoholista.
Kölcsönkéregetős fajta amit soha nem ad meg.
Ilyenkor kiissza a mama italkészletét locsolás ürügyén secc perc alatt, és a mama örül neki, hogy a fia meglocsolta..-)
szóval, nekem a szemellenzős mamák is furcsák, akik nem látják a fától az erdőt.
Ha nekem ennyi nyugdíjam lenne,vagy bármennyi is, én azt biztosan nem pálinkára költeném, de nem értettünk egyet..
Mert ez az ő fia..-))
Itt találsz anyagokat, legelőször magadnak. Fontos tudnod, hogy az önhibáztatás nem visz előre, tehát felesleges.
A cikk végén találhatsz megfelelő helyet, ahol segítenek: [link]
További ajánlott fórumok:
- Gyógytornász vagyok, ha van kérdés és tudok segíteni, akkor írj!
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni?
- 2012. évi közigazgatási alapvizsga tesztkérdéseket vadászom, ki tud segíteni egy bukott nagyinak?
- Már ezerszer belebuktam! Tudtok segíteni?
- Ha jött egy papír az APEH-től, hogy nem vallottam be a 2010-es adót és 8 napon belül pótoljam, akkor nekem kell kitölteni a lapot?