Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nem tudok segíteni a fiamon, kudarcot vallottam mint anya.... fórum

Nem tudok segíteni a fiamon, kudarcot vallottam mint anya.... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3 4 5 6
105. Channa* (válaszként erre: 79. - Burrit0)
2023. ápr. 10. 18:54

Új neved van?

Azt hiszem felismertelek, pedig ez rám nem jellemző;)

Na tehát. Én azt gondolom, hogy nevelés kérdése. A gyereket fel kell készíteni arra, hogy érhetik kudarcok, és utat kell neki mutatni ezek feldolgozására. Ha problémája van, akkor szintén meg kell tanítani arra, hogyan kezdjen hozzá a megoldásba, és van amit meg kell hagyni neki, hogy ő küzdjön meg vele, de már csak akkor, ha tudjuk, hogy mutattunk neki lehetőségeket, illetve megértette, hogy nem az a megoldás, hogy dühöng, piához nyúl, drogozik. Meg kell tanítani arra, hogy ez egy menekülés a tenni valók elől és nem ez a megoldás.

Ezt természetesen nem felnőtt korban kell elkezdeni, hanem már pici kortól kezdve, példát kell mutatni neki, támogatni, segíteni a feldolgozásban, mert ha ezt nem tesszük, akkor sajnos simán lehet, hogy ide jut.

Nem tudod, de biztos vagyok benne, hogy nálad is elcsúszott valami és ezért iszol. Nem mondom, hogy elhanyagolás, de tuti, hogy valamit nem csináltak jól, vagy sehogy nem tették...

104. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 99. - Channa*)
2023. ápr. 10. 18:49
:-DD
103. b39c721a9b (válaszként erre: 102. - Puncsos)
2023. ápr. 10. 18:47

Én egyszer próbáltam, rám nagyon rossz hatással volt, hihetetlen, félelmetes élményem jött elő a tudatalattiból, amit gyerekként éltem át lázálomban.

Nem feltétlenül kapudrog, mint ahogy mondják, ez eléggé egyoldalú megközelítés, van aki használja és semmi baja nincs tőle.

Abban a látom a tudatmódosítóknál a kockázatot, hogy nem tudjuk kiből mit vált ki.

102. Puncsos (válaszként erre: 101. - B39c721a9b)
2023. ápr. 10. 18:44
Én fiatalként gyakran hasznaltam. Discóban leginkabb. Bulikon. Mindenki azt mondta ez csak a kezdet, egy hülyére drogozott valaki leszel, aki az utcán kuncsorog majd az anyagra valóra. Nem lettem az. De én mindig ez a kis visszahúzódó egyén voltam, akinek szavát nem lehetett halkani, rajtam sokat lendített. Talán akkor voltam az aki vagyok valójában, nem az a pánikolós aki félt mindentől. Egy kis fű lehet az emberek javára válna, nem lenne ennyi depis meg pánikbeteg mint most.
101. b39c721a9b (válaszként erre: 100. - Puncsos)
2023. ápr. 10. 18:36
Aki hajlamos rá, annál a fű nagyon rossz élményeket tud okozni.
100. Puncsos (válaszként erre: 97. - B39c721a9b)
2023. ápr. 10. 18:34
Egy kis fűtől azért nem lenne hülye az ember. Azt én támogatnám. Mennyivel könnyebb lenne az elmenetel, ha minden haldokló kapna az utolsó vacsorája mellé egy kis cannabbist is.
99. Channa* (válaszként erre: 58. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 10. 18:33
4 klímám van!;)
98. Burrit0 (válaszként erre: 95. - Perzsacica)
2023. ápr. 10. 18:28
Should be fine! oszt kesz
97. b39c721a9b (válaszként erre: 55. - Channa*)
2023. ápr. 10. 18:27

"Nem tudom, hogy mit kell tenni, hogy a gyerek ne kezdjen inni, drogozni, stb., de nem utólag kell sápítozni, hanem már a kezdetek előtt meg kell tenni a szükséges lépéseket, hogy az ilyenekhez nyúljon, ha problémája van, jól akarja érezni magát, stb." - első lépésnek jó lenne, ha lenne prevenció; az nem prevenció, hogy folyamatosan szembe jön velem a youtube-on a whiskey, sör stb. reklám, közben eljutunk oda, hogy aki dohányzik, azt már lassan máglyán akarják megégetni. Az alkoholos üvegeken semmiféle információ nincs azzal kapcsolatban, mit lehet tenni akkor, ha valaki belecsúszik a piálásba (bár a legtöbben azt sem tudják, hogy problémájuk van a piával).

A prevenciót pedig - megfelelően képzett szakemberek bevonásával - el kellene kezdeni az általános iskolában, majd folytatni a középiskolában. Meg lehetne hívni olyan felépülő függőket, akik tényleg elérték a mélypontot (mondjuk hajléktalanok lettek a drog, alkohol miatt, vagy börtönbe kerültek) és most felálltak. Sok esetben az egykori függőkből lesznek a legjobb segítők.

Jelenleg a legnagyobb probléma szerintem az, el sem jutnak a függők a felismerésig, hogy valami probléma van, de ha eljutnak is, nem tudják hova lehetne ezzel fordulni, mert sokszor a háziorvos sem ért hozzá/nem érdekli és nem a megfelelő helyre irányítja. A köztudatban pl. az alkoholfüggő az, aki az alkoholizmus igencsak előrehaladott fázisában jár... Ez is nehezíti a felismerést és csökkenti ezáltal a gyógyulás esélyét.

A függőségre rengeteg tényező hajlamosít, ez külön megérne pár gondolatot.

Egyébként Magyarországon drogprogram sincs, mert az nem drogprogram, hogy "drogmentes Magyarország legyen", e mögött egyrészt ideológia rejlik, másrészt a drog már itt van, nem lehet megszüntetni a drogfogyasztást, mindenféle társadalmi osztályban jelen van. A szegregátumokban jellemzően a dizájnereket tolják, amivel nagyon látványosan szét tudják csapni magukat, az elit kábítószere pedig a kokain.

A "nyóckerben" például három generáció kábszerezik együtt...

Az ártalomcsökkentésnek szintén fontos szerepet kellene kapnia, de nem kap.

96. Burrit0 (válaszként erre: 94. - Burrit0)
2023. ápr. 10. 18:26

Egy unokatesterem a Dunaba ugrot. Harmadjara telen nem uszott ki.

Paranoid skizofren volt valoszinuleg.

95. perzsacica (válaszként erre: 87. - Burrit0)
2023. ápr. 10. 18:20

Nem közvetlen tapasztalat. Családban előfordult alkoholbeteg , több év kellett, hogy meggyógyuljon. De sikerült. Idős korában a családja mellett tudott maradni kórház nélkül , nem esett vissza. Ott egy véletlen segített az orvosának , hogy látta kialakulni nála a pánikreakciót, amikor éppen kezelésen volt és megfelelő gyógyszert sikerült beállítani . Ezért mondom, hogy ha megvan a szándék a gyógyuláshoz akkor soha nem szabad feladni !

Gyógyulásba vetett hit + Család + szakember + kitartás így együtt.

94. Burrit0 (válaszként erre: 93. - Puncsos)
2023. ápr. 10. 18:19

Ebben tobb van, mint amit mondok.

Nekem az eletem arrol szolt miert elni?

Most csak azert nem halok meg, mert masnak szamitok.

En mondjuk ugrani akartam. Nem tudom, mit neztem.

93. Puncsos (válaszként erre: 90. - Burrit0)
2023. ápr. 10. 18:15
Ebben lehet vmi. Az anyam kisöccse 5 éves volt amikor megtalálta az apját egy deszkáról lógva. Nem halt meg a papa. A mama levágta, túlélte, de a kisgyerek egy par evvel kesobb csak úgy brahiból szinten felakasztotta magát. Azt hitte játék. Vagy tudja a fene. Ő se halt meg akkor, de már rég nem él.
92. b39c721a9b (válaszként erre: 86. - Puncsos)
2023. ápr. 10. 18:11
Nem oldja meg a függőséget. Az annál mélyebben gyökeredzik.
91. Burrit0 (válaszként erre: 90. - Burrit0)
2023. ápr. 10. 18:10
...a hogyan a mas.
90. Burrit0 (válaszként erre: 89. - Puncsos)
2023. ápr. 10. 18:08

A depresszio egy resze igen. szar receptorok az agyban.

Viszont az ongyilkossag mas tema, mas konyv. Az inkabb masolas.

Kimutathatoan C. K. utan sokan lottek fobe magukat, ahogy M.M. utan gyogyszer.

De van egy nagyon erdekes konyv az 50-60-as evekbol. elvalasztott ikerparokrol.

Ha hazamegyek, megtalom, de egyedulallo.

Es a viselkedesunk tanult. Semmi mas.

2023. ápr. 10. 18:01
A depresszió egyébként örölhető? Nalunk szinte mindenki az, vagy az volt a családban. Sokan öngyilkosok is lettek már közülük. Örökölt sorsok. A génjeinkben a hiba.
88. Burrit0 (válaszként erre: 85. - Puncsos)
2023. ápr. 10. 17:56
Bocsanat, felreolvastam.
87. Burrit0 (válaszként erre: 76. - Perzsacica)
2023. ápr. 10. 17:55
neked van barmi tapasztalatod?
2023. ápr. 10. 17:54
Szerintem az segítene rajta ha nem veletek lakna. Nem egyedül, haver, barát, barátnő vki mellette. Munkáját szereti?
85. Puncsos (válaszként erre: 81. - Burrit0)
2023. ápr. 10. 17:52
Nem ő a tekes, hanem a bátyja.
84. Ági0830 (válaszként erre: 81. - Burrit0)
2023. ápr. 10. 17:50
Nem ő, hanem a testvére!
83. Burrit0 (válaszként erre: 82. - Burrit0)
2023. ápr. 10. 17:50
Meg vannak "szivessegek". Foleg naluk.
82. Burrit0 (válaszként erre: 64. - Főnix3)
2023. ápr. 10. 17:49
siman. Mert mas sem tiszta.
81. Burrit0 (válaszként erre: 62. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 10. 17:48

Tekkes?!

Tudod mennyi szart latnak, es lelovethetik magukat is? Persze, hogy egy idegroncs. Nekem ket tekkes volt/van a rokonsagomban. Nem a narko a gond, hanem a TEK. De ha azt ott kiszurjak, repul.

2023. ápr. 10. 17:45
Ezt családilag szerintem nem lehet megoldani, szakember segítségét kéne kérni. A depresszió nem olyan dolog amit csak úgy átugrik az ember, hipphopp megbeszéljük oszt eltűnik, azért ez ennél komolyabb dolog.
79. Burrit0 (válaszként erre: 55. - Channa*)
2023. ápr. 10. 17:43

Ugyanugy neveltek minket, csak en lettem alkoholista. Ez nem neveles kerdese, csak kicsit elbabralt az agyam.

En annyira megertem a kiirot. Csak a masik szemszogbol. Szereintem az a nyavalyas gyerek mikor leszokast mond, epp tenyleg hisz magaban. Csak olyan egyszeru elveszni.

Az en apam sem hinne bennem, ha nem latta volna, hogy akar evekre mindent letettem. Segitett masnak a csaladban, aki 50 folott, 20 ev kemeny pialas utan leszokoktt, es meg 20 evet elt jozanul.

Semmikepp sem a szulo hibaja. Es nem buksi simi, ha nem fordulnak el.

Engem tegnap rugtak ki ugy, hogy most elmesz. En magamnak nem tudom megindokolni miert csinaltam.

Es foleg korulottem nem ertik, mert a legtobbet dolgozo alkalmazott voltam. Az eeves dzsuvakat letakaritottam telefonozas helyett, besegitettem a bar alkalmazottjainak, a vendegek nagyon jo benyomassal tavoztak, hogy a cheffel beszelgettek, aki a kajat csinalta, es az ures tanyert is magaval vitte.

Ma felhivott a tulaj, hogy nagyon sajnalja, hogy ki kell rugni, evek ota nem volt ilyen jo alkalmazottjuk.

De ez valami sotet, ha jol emlekszem a Perverzio demonaban, vagy a Kutban, vagy mindketoben Poetol.

78. Puncsos (válaszként erre: 74. - Napsugár8)
2023. ápr. 10. 17:42
Visszaolvastam. Lehet úgy érzi kudarc az élete. A szüleivel lakik, nincs párkapcsolata, látja gondolom a többieket akiknek viszont van. Sőt még ott van ellenpéldának a sikeres bátyja is. Megrekedt. Ki kell segíteni valahogy ebből a helyzetből, mert ő magán nem fog tudni segíteni, csak mélyebbre sodródik. Egyebkent rengeteg fiatal van ebben a helyzetben, nem ő az egyetlen, ezert is van ez a sok öngyilkosság mostanában szerintem.
77. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 76. - Perzsacica)
2023. ápr. 10. 17:42
Nagyon korrekt,őszinte hozzászólás! Nagyon szépen köszönöm!
2023. ápr. 10. 17:39

Valószínűleg van valamilyen súlyos pszichés betegsége, amit mi itt nem tudunk kitalálni. Súlyos depresszió, pánik vagy hasonló, ehhez nem értek.

A betegséget nem a család okozza, az jön, sokszor nem tudjuk mitől. A drogtól elmúlnak a félelmei és nem érdekli, hogy ti közben mit éltek át. A saját belátási képessége a gyógyulást akaró óhaja kell , amikor éppen tiszta , hogy meg legyen és az, hogy igenis keresni kell a gyógyulás lehetőségét. Mielőbb keressetek pszichiátert , aki végig vezeti és segíti, hogy intézeti , rehab kezelést kaphasson.

Jó volna ha egyszer összeülne a család és mindenki előtt megbeszélnétek a dolgokat együtt. Előtte csinálj róla felvételt, képeket , hogy a testvérek is pontosan képben legyenek. Ez nem kíméletlenség, hanem annak a bizonyítása, hogy mellette álltok és segíteni fogjátok. A TEK-es testvér elveszítheti az állását , soha nem tudja bizonyítani, hogy nem tudott róla és ezzel ő is zsarolhatóvá válik. A család előtt mondd el, hogy most vége a tartalék erődnek, nem bírod tovább , kimerültél és elköltözöl mert nem bírod látni tovább vagy vállalja a kezelést.

Szeretve de keményen, határozottan kérjétek a kezelésre. Ha megállsz elfogjátok veszíteni őt de fiatal és meg kell, hogy gyógyuljon. Be kell vállalnia az intézeti kezelést, ha másképpen nem megy.Tarts ki és ne engedj!! Sikerülni fog!!!

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook