Nem szeretnék wellnessezni menni. Túl sokba kerül és nem is... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Igen, ezt akkor találtam ki, amikor már nem volt kedvünk sehova menni🥰. Utoljára egy karácsony, vagy szilveszter volt, mikor elutaztunk, ott akadtam, kattantam rá a Hoxára.
Ha emlékszel; "A férjem szerelmes...másba" címmel indult egy fórum. D
Mi nemrég értünk haza egy wellness szállodából... néhány nap erős túlzással, valóban egy Föld körüli út árának a fele, de megéri.
Néha jó. Lelazulsz, kikapcsolsz, csakúgy vagy és kényeztetnek.
Napokig halál egészségesen ettem (leszámítva a bort), többféle-, fajta szaunát használtam, gőzöztem, "herbáloztam", "frigidültem". Nincs az ember körül bú és ború, mindenki laza, nyugodt. Meditálás, vízi torna, fekvés, lebegés, úszkálás, ázás, egy kis masszázs, nyújtás, taposás, szépségkezelés, némi mászkálás a környéken, a végén szokás szerint fodrászolás, hogy abszolút istennő érzéssel érkezzek vissza a "bolondok házába".
Tőled olvastam először, hogy nem fizetsz azért, hogy máshol aludj. Azóta én is használom:DDD
A férjemnek szoktam mondani, hogy ha nyaraláskor is a TV előtt fekszik, akkor nem érdemes azért fizetni, hogy máshol aludjunk;)
Igen, én is szoktam írni, hogy tévedtem. Elolvastam, mást értettem;)
Most is helyesbítettem!
Ez egy válasz volt arra, hogy Borian azt írta, hogy én lelustáztam az úszókat.
Akkor már én is a lusta szót használtam tévesen!
Mert mint írtam, szerintem az általam ismert wellnessezés, inkább az idősebbeknek megfelelő és még azt is írtam, hogy egyszer én is eljutok majd oda, hogy nekem is az lesz, mert nem leszek elég pörgős;)
Tehát, bár a wellnessezés jelentését leírtad, de mi magyarok nem így csináljuk.
Egyébként, bármilyen fürdőben vagyok, tényleg azt látom, hogy mindenki kajával mászkál és kígyózó sorok állnak a büféknél;)
Na csajszi!
Nem helyesbítesz? ...hogy tévedtél?
Én szoktam, még bocsánatot is kérni, ha benézek valamit, hiszen nem szégyen, megteszed Te is, hogy minimum helyesbítesz?
A jó ég áldjon meg Channa!
Ezt kiírta ide?
"41. Channa* (válaszként erre: 40. - Borian)
ma 14:17
Nem, nem azokat lustázom, akik úsznak, hanem a wellnessezőket;)"
"Újratöltött lélek:DDD Fánkkal, palacsintával, birkapörkölttel és lángossal:DDDDD"
Na aki helyesbítésért kiálthatna az én vagyok most, mert pont azt írtam én nem szoktam, mi nem szoktunk.
Ha 1 évben egyszer veszek egy lángost az meg belefér.
Néha tok normális vagy, néha meg bedobod a lovak közé a gyeplőt és csak toporogsz ugyanannál a gondolatodnál, ami szerinted a legjobb megoldás, mindenki más fordítva ül a lovon.
Miért jó ez Neked?... biztos van rá magyarázatod, de én, mint fórumozó nem értelek.
Balatonföldváron van szabadstrand is. Mi oda szoktunk menni. A kikötő mellett.
Balatonbogláron szoktunk nyaralni, idén is odamegyünk. Strandra csak azért megyünk ki, mert ott tudunk bérelni vizicuccokat (sup, stb.), egyébként a nyaralótól 20 méterre van a lépcső a vízbe. Ott sincs tömeg.
Most elolvastam újra, amit írtam. Sehol nem írtam, hogy bárki lusta lenne.
Csak valaki annak fordította.
Azt is kedvelem itt, hogy olyat olvasnak ki az írásokból, ami nincs benne, utána, arra sem képesek, hogy azt mondják, félre olvastam.
Újratöltött lélek:DDD Fánkkal, palacsintával, birkapörkölttel és lángossal:DDDDD
Hát legyen!
Én ezt is elhiszem, mert a hoxán írták, és amit itt írnak, az tuti, hogy úgy van!
De azok mitől lusták, meg tudod magyarázni?
Aki pihenni tud, nem lusta, csak tudja, hogy az újratöltött lélek sokkal messzebbre jut.
"Szerintem ahhoz, hogy valaki ezt szeresse, mármint azt, amit a legtöbb magyar tesz a fürdőkben, az időseknek való, akik már nem elég aktívak ahhoz, hogy máshogy töltsék a pihenésüket. Mint írtam, biztos nekem is eljön ez az idő egyszer."
Gyerekkorom óta imádok strandra járni, a gyerekeim is.
Nem szoktunk lángosozni, nem ülünk a pokrócon.
Igaz, ha tehetjük olyan helyre járunk, ahol kevesen vannak,igyekszünk szabad helyeket felfedezni, a fiúk pecáznak, a lányok kirándulnak közben, vagy olvasnak, volt eset, a Balatonnál kiolvastam egy 600 oldalas könyvet, egy fa alatt, a törzsének dőlve.
Nem kell senkit lefikázni, mindenkinek más a jó.
A wellness attól még nem összekeverendő a strandolással. És ez nem bántás akart lenni, ez tény.
Én mindkettőt imádom, és tegye mindenki, amit akar, az a jó ezek nem kötelezőek, hacsak nem munkahelyi csapatépítésről van szó. Az alól nehéz kibújni.
Fura, hogy elismered, nem bírsz ennyit úszni, majd a következő hozzászólásodban lelustázod azokat, akik szoktak és szeretnek.
Mindegy, befejeztem.
Mint kiderült, itt legtöbben nem tudják, hogy mit jelent a wellness.
Én se.
Így becézzük, amikor elmegyünk egy fürdőbe, ahol van hideg és meleg vizes medence, szaunák, masszázs és hasonlók.
Szerintem FI sem tudja, hogy mit jelent, és én teljesen megértem, ha nem szeret meditálni, főni, punnyadni együtt sok-sok emberrel, azaz nem szeret wellnessezni.
Szerintem ahhoz, hogy valaki ezt szeresse, mármint azt, amit a legtöbb magyar tesz a fürdőkben, az időseknek való, akik már nem elég aktívak ahhoz, hogy máshogy töltsék a pihenésüket. Mint írtam, biztos nekem is eljön ez az idő egyszer.
Azért köszönöm, hogy többen kioktattatok úgy, hogy a legtöbb embernek ugyan azt jelenti mint nekem.
Teljesen hozzászoktam már ahhoz itt a hoxán, hogy a nálam sokkal tájékozatlanabb ember is megteszi, hogy kioktasson, mert csak itt mer ilyet tenni, mert otthon nem engedik meg neki, illetve, sokan szeretik rajtam levezetni a dühüket.
Én meg csak bízom abban, hogy, így otthon talán nyugi lesz, mert az én életemet, az ilyenek egy kicsit sem befolyásolják, a kenyér sem lesz olcsóbb attól, ha engem szekálnak, bár látom, hogy mást is kikezdenek mostanában/rendszeresen.
Jó szórakozást neked is és mindenkinek, illetve jó wellnessezést is, bár tudom, hogy senki nem wellnessezik itt, hanem mindenki strandol, mint én:DDDDD
Ja, az agyasok, biztos meditálnak és relaxálnak, azaz fekszenek a pléden vagy a napozóágyban és azt mormolják magukban, hogy én most meditálok, relaxálok és a lelki egyensúlyom legalább 3 percre oké lesz;)
A testüket is feltöltik, mert punnyadnak a gyógyvízben, az aktívabbak esetleg csúszdáznak is, aki meg szereti az megengedi valakinek, hogy taperolja (masszázs)
Főnek a tömegben egy szaunában.
A mozgás kimerül abban, hogy elsétálnak a büféig és magukba nyomnak egy csomó kaját és édességet.
Csend és természetben időzés: egy ilyen helyen nincs csend, a természetben időzés=pokrócon ülve lángos, fagyi vagy palacsinta evésben kimerül.
Tudatos táplálkozást: erről már írtam, de leírom újra: büfében folyamatos evés+lángos, hamburger, palacsinta, fagyi, jégkása. Én csak ilyen tudatos evést látok a fürdőkben. Vagy még az otthonról hozott nem kis adag, nem egészséges kajákat;)
Pihenést, alvásminőség javítását: punnyadás a meleg vizes medencében vagy pléden, aztán este kapkodni az altatót.
Egészséges emberi kapcsolatokat építeni?: na, ezt nem tudom itt a legtöbb emberről elképzelni. Bár, ha a rosszindulatot, szekálást, másokba rugdosást annak nevezzük, akkor ilyet tényleg csinálnak. Fürdőkben, sokszor hallottam, amikor lekövérezik egymás az emberek, vagy leöregezik, sorbanállásnál egymást lökdösik, stb. Ez aztán az egészséges emberi kapcsolat!
Mentális egészségápolást: nem egy nap wellnesstől fog a sok skizofrén, szociopata, depressziós, stb. meggyógyulni, sőt! egy ilyen helyen, csak felerősödik a közönség miatt. A magyar mentalitás kiirthatatlan a wellness fürdőkből is.
Nem tudok ennyit úszni;)
Egy-egy alkalommal 4 hossz, majd pihi, majd újra úszás.
Sajnos, elég béna vagyok és nem is vagyok úszó sem. Pont elég ennyit úsznom.
EZ a sport nekem monoton, jobban szeretem a pörgős kikapcsolódásokat, ezért sem való nekem az egész napos strandolás.
Az egész napos strandolás vagy fürdő látogatás nem azonos a wellness-sel.
Nagyon nem.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg sokba kerül az egészséges táplálkozás?
- Zsirleszívás pocakról sokba kerül?
- Milyen városokba érdemes menni nyaralni Balatonon kívül, Szolnokhoz közel?
- Naracsbőr ellen olyan módszer ami bevált és nem kerül sokba?Testtekercselés házilag?
- Várandósság alatt lehet e menni gyógyfürdőbe? Mi kerülendő egy wellness programból?
- Tippeket várok, Pesten hová lehet menni egy családnak, ami nem kerül egy vagyonba? Pl:Állatkert, Csodák palotája, Vidámpark, Margitsziget