Túl sokba került a fodrászat (beszélgetés)
Itt ausztriában is elég borsos ára van a szolgáltatásnak.
Egy hajfestés vágással, 90 euró kb.
Ez egy átlagos drogériás festékkel számolva 8.000 forint csak a festék. Profi alapanyagokkal számolva kb. a duplája, vagy több, ha kímélő, bio festékkel dolgozik + maga a munkadíj. És mindezt havonta, kéthavonta a lenövések miatt.
A végén kiderül, hogy a balayage, ami már évekkel ezelőtt 20-30.000 volt inkább befektetés, mint szépészeti művelet. 🙃
Így van, rendszeresen belevágtam a frufrumba, amikor pl. nem is voltam itthon, és két-három hónapig nem mentem. Iszonyú gyorsan nő a hajam, sajnos kb. dupla tempóban mint másoknak. És tényleg szétesik a frizura egy ilyentől. Egyszer szólt, aztán amikor legközelebb is megcsináltam, elmondta, hogy nem fogja a hajamat vágni a jövőben.
Persze, hogy nem kell táblát tennem a nyakamba, de ha kérdezik, hogy ki a fodrászom és elmondom, égetem. Na mindegy, nem bánom, van két új, szuper jó fodrászom, ha az egyikhez nem tudok menni, megyek a másikhoz. És jók, nagyjából harmad annyi áron.
A vágás, nekem is 5500 Ft.
Festeni magamnak szoktam;)
Egy meirozas legalább 3 óra.
500 ft/ora
Nem kérdeztél rá? Ezt nem akarom elhinni. Debrecenben 6000 volt a vágás szombaton. De néztem szalonokat, a legdrágább 12 ezer volt.
Mondjuk festést nem tudom. 3 éve melírom volt 6 ezer.
Én vágom magamnak, ami törött. Meg ha szeretném a tetejét jobban.
Kértem a volt pasimat, de 'majd' lett belőle.
A vágás turi nem szép. Egy rendes fodrász talán ki is röhögné. De a felruzes ápol és eltakar.
Az előző 6 évben egyszer voltam fodrásznál. Amikor szabadnapos vagyok meglepődnek, vagy nem ismernek fel. Ha feltuzom azt a gondort wow-de-jó a hajam. Mert nem hordom egyenesen soha.
Ha nem is legen szárított csak becsavatom. 30 pm alatt.
Ha rövid lenne kellene egy fodrász. Meg itthon utána a türelem. Nekem nincs.
Olvasva a hozzászólásokat, én évente kétszer járok hajat vágatni, a hosszából kell csak.
Mosás, vágás szárítás semmi extra 7000 Ft, nekem ez sok volt, így megnövesztettem. A barátnőm a hosszából tud vágni.
Nekem is szokott fel 15-rol majdnem 30-ra, mert eltert a szín, és befestettek az egészet. Úgy meg nem engedtek ki, hogy szerbül nézzek ki. De előre mondták. Kifizettem az ott feladott festéket és a munkaidőt.
De nem lett ossze-visszaszinu a hajam. És a kov. Vendég sem borította rájuk az asztalt, hanem addig kavezott.
Itt élek a világvége kettes szám alatt.
És itt találtam egy "kincset"😁
A fodrászom Angliában élt és ott tanulta a mesterséget, szlovák egyébként magyar férjjel.
Hihetetlenül jó , még ilyen klassz hajam soha nem volt.
Remélem nem tervezi,hogy visszamegy Angliába.
Vágás és formázás :4500 forint.
Fiam barátnője járt hasonlóan, bár ő itt Budapesten, de nem mester fodrásznál, hanem egy kis fodrászatban.
Hát középig érő haja van, úgy volt, hogy 18 ezer lesz, aztán kevés lett a festék a hajára, kent még rá, majd közölte, hogy 32 ezer.
Semmi nem látszódott a haján! Még az sem, hogy vágta is, festés végképp nem. Még sopánkodott is a fodrász, hogy nem érti, miért nem fogja be...
Én, tuti, hogy nem fizettem volna ki...
További ajánlott fórumok:
- Bio fodrászat
- Miskolci fodrászat kozmetika
- Mi legyen a fodrászatom neve?
- Tud valaki Budapesten olyan fodrászatot, ahol a levágott hajat megveszik és még a frizurám is rendbe rakják?
- Kozmetika és fodrászat működtetése lehetséges egy légtérben?
- Van gyermek fodrászat nyitva Miskolcon szombaton, tovább mint délig?