Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem merek úgy köszönni a vonatállomáson az embereknek hogy... fórum

Nem merek úgy köszönni a vonatállomáson az embereknek hogy... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
szept. 9. 13:28
Hát talán azért mert a legtöbb ember munkába megy olyankor. Aki bulizik este, van hogy éjfél után ér haza. Így az estét akár éjfélig is ki lehet tolni, a reggelt meg akár már 3 után lehet mondani, aki mondjuk fél 5re megy egy gyárba. Az éjszaka közepén kevesen mászkálnak céltalanul, akik okkal vannak ott inkább járőrök, de ez csak vidéken. Belvárosba van éjszakai élet is. Talán ezzel tudnám megmagyarázni miért tűnik most szokatlannak amire a nagyszüleim lettek nevelve 75 éve.
szept. 9. 13:14
De te is érzed, hogy miért, nem? :D
szept. 9. 13:07
Hát ja,főleg akkor tesz megjegyzést nyáron amikor süt is a nap olyankor. Bezzeg januárba nem javítottak ki hogy negyed 7kor reggelt mondtam még sötétben hogy az szerintük még nem reggel. Szóval a fordítottja nem történt meg🤔
szept. 9. 08:43
22 és 6 között? Akkor reggel 5:52-kor jó éjszakáttal köszönsz? :D Az már bőven reggel... Amúgy nekem a "jó éjszakát" az egy elköszönés inkább, eleve fura azzal köszönni, ráadásul ha reggel 6-kor mondod, duplán fura. Sok jelentősége nyilván nincs, de nem csodálom, hogy a családod megjegyzést tesz. :D
szept. 8. 22:21
Az elég gyakori. Értelmetlenül vitázni ilyenen... számomra felfoghatatlan.
37. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 36. - Ágio8405)
szept. 8. 22:15
Hát azért mindenért nem. De ennyi is bőven elég amik vannak.
36. Ágio8405 (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 22:10
Ez elég nevetséges. Te vagy akit minden miatt alàz a család?
35. jucika33 (válaszként erre: 9. - Smaragdzöld 🐉)
szept. 8. 20:36
Ez számomra sem jelenti azt, csak próbáltam kitalálni a fórumindító gondolatás, rossz érzésének az okát.
34. Myra
szept. 8. 20:23
Ezt nem értem.
szept. 8. 20:18
Nem annyira. Kb 2 hetente
32. 1021440b02 (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 20:05
Szerintem csak arra célzott, hogy felismerhető vagy. Mindent túlagyalsz. 😄
szept. 8. 19:40
Ennyire gyakori, hogy a köszönésen összevesztek?
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Globus)
szept. 8. 19:38
Akkor lehet, nem kellett volna ilyen hosszan írnom?🫣. Na mindegy másnál meg láttam már mondatonként is 3 helyesírási hibát, azoknak nem mert szólni senki. De mind ettől függetlenül igazad van.
szept. 8. 19:37
Mond, hogy nagyon unatkozol és csak szórakozol:)
28. globus (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 18:46
Máris tudom, ki vagy. Ebből a túlragozásból :)
27. michelle.r (válaszként erre: 8. - Jucika33)
szept. 8. 18:41

Nem parázod ezt egy kicsit túl?😉

Egyszerre van jelen akit tegezel és akit magázol: Jó napot Géza, szia Béla.

Ha fiatal az eladó, jó napot, mert utálom a csendőr pertut és ha jóval fiatalabb nálam, nem fog visszategezni.

Puszival barátoknak, rokonoknak, annak adok puszit, akinek szívesen adok, nem annak, aki elvárja. Hidd el, érezni fogja, ha amikor köszönsz, nem mozdulsz feléje, ha ő mozdul feléd, pici mozdulat hátra.

szept. 8. 15:01
Napszaktól függetlenül: Üdvözlöm! :-)
25. komor
szept. 8. 14:05

Nekem az tűnik természetesnek, hogy amikor este találkozunk, akkor Jó estét! kívánunk, amikor este búcsúzunk, akkor kívánjuk csak a Jó éjszakát!. Vagy, ha bizalmasabb a hangsúly, akkor a Jóéjt! köszönést.

Igazad van, amikor találkozunk este nem köszönünk Jó éjszakát!.

24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Sirga)
szept. 8. 13:41
Igen, igazad lehet. Majd a sarkamra állok
23. Sirga (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 13:39

Bocs, azt hittem, elköszönéskor. :)

Érkezéskor nekem is fura lenne a "Jó éjszakát!", de nem a család miatt. Viszont erre nincs alternatívám. Ettől függetlenül nagyon belémnevelték, hogy köszönni illik, úgyhogy biztos kitalálnék valamit.

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Sirga)
szept. 8. 13:28
Üdvözlésre? Az furcsa lenne
21. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 13:22
Miért nem mondod, hogy "Viszontlátásra!" ?
20. 1021440b02 (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 12:58
Úristen! 🤦🏼‍♀️
19. ,zumba
szept. 8. 12:41
Sosem okozott gondot a köszönés akár egyedül vagyok, akár nem. Közlekedési eszközök, bolt, stb. ha este van, én jó éjszakát kívánok amikor távozom. Benzinkutas (idegen) ne puszilgasson, egy bizonyos távolságot illik tartani az elköszönés során.
18. komor (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 12:35

Akkor ez egy új fóbia lehet. Az ezredik fóbia.

A köszönés latinul salutatio, most néztem meg, akkor ennek a neve Salutatiofobia... :)

17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Globus)
szept. 8. 12:27
Pedig előfordul
szept. 8. 12:26
Amúgy 6 és 10 között jó reggelt, 10 és 18 között jó napot, 18 és 22 között jó estét, és 22 és 6 között jó éjszakát. És ez nem attól függ hogy 18:30kor még melegít a nap, vagy már süt hajnal 5kor, vagy sötét van már délután 5kor, vagy reggel negyed 7kor korom sötét. Jó éjszaka van hajnali napsütésbe is nyáron, és jó reggel van már sötétbe is télen 6 után, és nem mondok estét 5kor télen se sötétbe, nyáron meg még világosba már mondom. Én órához kötöm, a családom meg a látványos sötétedéshez, ők nem mondanak soha jo napot napnyugta után. És ilyen hülyeségen vesztünk össze, ha lehet legtöbbször lemaradok pár méterrel és úgy sétálok az állomásra 5: 52-kor
15. globus (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 12:19

Ezt még nem hallottam.

Aldiban csicsergik a További szép napot.

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Jucika33)
szept. 8. 12:16
Amúgy a puszillak köszönést sok benzikutas és pénztáros is használja
szept. 8. 12:16
Vagy azt is mondhatom hogy üdvözlöm. Ebből nem derül ki melyik napszak és nem fognak a rokonok kijavítani.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook