Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nyaki púp - gerincferdülés fórum

Nyaki púp - gerincferdülés (beszélgetés)

10. asztanaviszta (válaszként erre: 9. - Semleges)
nov. 20. 13:11
Így van. A tornával a további romlást lehet megakadályozni, illetve a fájdalmat csökkenteni.
9. semleges (válaszként erre: 3. - 55Judit)
nov. 20. 09:00
Ha már ott van és kialakult a torna nem sokat segít.
8. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 19. 14:03

Sokan járnak/járunk hasonló cipőben. Egészen fiatalok és idősek, szinte minden korosztályból.

A torna jót tesz a mindennapokban és lassítja/megállíthatja a romlást. Viszont jó lenne, ha addíg, míg be nem gyakorlod helyesen szakember mellett végeznéd, vagy időnként megismételnéd a gyógytornát.

Javasolnám még az úszást (nyújtás, hátizom erősítés) és különböző gyógyfűrdőket (nyaki súlyfürdő).

Ha ülő munkát végzel gondold azt át ergonómiailag.

7. 55Judit (válaszként erre: 4. - Globus)
nov. 19. 13:58

Ha belátjuk, csak egy lépés a változtatás. :)

Nekem szerencsére ilyen jellegű hibám nincsen. Bár sokat ülök mert egyetlen szórakozásom ha nincs kerti munka, csak az olvasás. Ja és a mozgás, de az más téma. :) Nagy labdán ülök, és tudatosan szoktattam magam a helyes testtartáshoz ülés közben is. Jól megy. :)

nov. 19. 13:04

A gerinc különböző szakaszain kialakult scoliosis:

[link]

5. Amaunet (válaszként erre: 3. - 55Judit)
nov. 19. 12:59

A banyapúp, egy a gerincnek az előre történő deformitása, általában nyak alatti részen.

Fi. scoliosisa a gerinc oldalirányu deformitását jelenti.

[link]

4. globus (válaszként erre: 3. - 55Judit)
nov. 19. 11:02
Így van. Sok ülés, rossz székek, hanyag tartás, lógatott fej, mozgáshiány. Lehet egyéb oka is, sajnos manapság sok mozgásszervi betegség van. Nem ujjal mutogatok, hiszen én sem vagyok ártatlan, de legalább belátom a hibáimat :)
3. 55Judit (válaszként erre: 2. - Semleges)
nov. 19. 10:17
És egyre többen lesznek, ezt olvastam. Úgy nyomkodják a fiatalok a kütyüket hogy előre nyújtják a nyakukat. Azt hiszem banyapúpnak nevezik az elváltozást. Lehet jó tornákat találni rá.
nov. 19. 09:08
Népbetegség. Sokaknak van.
nov. 18. 20:02

Sziasztok!

Gerincferdülést alapítottak meg nálam 18-20 fokos scoliosis.

Jártam gyógytornára, azóta pedig itthon folytatom a torna gyakorlatokat.

Más is járt hasonló cipőben?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook