Nem annyira külön Karám (beszélgetés)
semmi vész, aki kell, úgyis megkerül..
:)
sütteti a hasát vajon? nem írja a naplóját sem :))
mondom én.. aki szintén eltűnt :))
hahó :)))
szia drága!!! de örülök neked :)))))
Klimpi:)
Camillenak írtam a napokban, nem tudni hol kamillázik..
napot, szépet, kereket, fényeset, szerencséset!
klimpi????
camille???
jó étvágyat!
egyre jobb, halragasztó, és marhavér...
a jó öreg zselatinban...
nem is akarok panna cottát enni, nem is..
azt dobozban veszem és csak megfőzöm :)) mint a puding otthon, csak a csomagolásban már benne van külön az öntet is - külön a pannát (tejszínt) kell hozzá megvenni
egyszerű az élet, nem?? de majd megpróbálok keresni valami jó kis receptet :))
ez isteni így, legközelebb kipróba, kéretik folytatni az olasz főzőiskolát...
esetleg egy panna cotta Camille módra?
pancetta affumicata - külön már előre vágva kicsomagolva lehet kapni
vaj felolvaszt, vagy pancetta lesüt előre - tészta rádob, átforgat - erre megy a már kikevert tojás + panna + parmezán keverék - gyors forgat, hogy ne süljön le és krémes maradjon :)) pici bors mehet bele, de nem mindenki szereti
van mikor én is reszelem a répát, idő függvényében persze, Virág miatt meg a gombát kell pépesítenem ,de így is észreveszi..
a carbonarat feketeerdősomkával, tejszínnel, tojássárgájával készíted te is, bele a parmezánnal?
legyen, nagyon jól hangzik...a kedvencem mégis az általam gyártott sugo..
hagyma olajon lepirít, rá darált marha,két - három szeletke feketeerdő sonka lekockázva, rá kockára vágott sárgarépa..ráreszel gomba,fokhagyma,bors,ételízesítő,oregano, bazsalikom, ezt összesüt, egy doboz hámozott paradicsom, némi száraz fehérbor, és lassan csodává rotyogtat..a végső rottynál nagy marék petrezselyem, és friss bazsalikom...kell ennél jobb?
Igaz, a lusta olasz asszonyok csak sima paradicsomtruttyal főzik a makkaronit, de valahogy az is más, mint itthon..
:)) ok!!
ettél már 'salmone affumicato'-t bármilyen módon??? imádom tejszínesen tésztával, tortina-nak ...... :)))
További ajánlott fórumok:
- Tényleg annyira csodálatos a terhesség?
- Valóban annyira számít a méret?
- Már nem szerelmes, mit tegyek? Annyira szeretem, mégis napról napra meghalok...
- Hogyan tudnék változtatni magamon? Bennem van a hiba? Annyira magam alatt vagyok, teljesen...
- Létezik olyan cég, ami nem annyira unfair, hogy a családosoktól nem várja el a túlórát, míg a gyermektelenektől igen?
- Annyira, de annyira elegem van már a szegénységből, pénztelenségből! Szegény vagy, te hogy oldod meg a mindennapokat?