Nem akarok férfi lenni! (beszélgetés)
:DDDDDDDDDDDDD
Ez dekesz.
Asszem, elkezdem olvasgatni szabadidomben (?!) :)
Nekem az jott le a hozzaszolasodbol, hogy van egy keped arrol milyen (mit tud, hogyan viselkedik, stb.) egy ferfi, es hogyan egy no, es ezeket a szerepeket probalod raeroltetni a gyerek(ek)re.
Es ha a lanyod utalni fogja a konyhat, szemben a fiaddal, aki szivesen fozocskezik? A lanyod meg inkabb apukaval szereli az autot, akkor mi lesz?
Igy valahogy ertettem, hogy embert nevelni a gyerekbol, nem a szerepek a lenyeg. Az majd alakul magatol.
Aztan meg lehet, hogy en ertettelek felre teged. :)
(UI.: Informatikus mernok vagyok, gyulolok fozni, nincs koromlakkom, nem sminkelek, es megis nagyonis nonek erzem magam :))
:)
a net csodái olyanok összetalálkozhatnak egy elcseszett beszélgetésre akik amúgy élőbe észre se vennék egymást...
Szerintem túl sokat agyal és vszínüleg az elvárásai is túl magasak. Vagy nem is ffit keres.
( csak olyat aki kívülről az de nőként gondolkodik)
Mire gondoltál?
Arra, hogy elképzelhetetlen, hogy segítenek?
Lehet én vagyok ilyen szerencsés flótás, hogy nem tapasztaltam meg az ellentettjét. De attól még igaz, hogy nem tapasztaltam ekkora közömbösséget, pedig nem fehér bottal járok. :)
Azért én még nem adtam fel az ágybanreggeli,de minimum ágybankávé dolgot.
Komolyan: nehéz ma teljesíteni,párt találni,akármilyen nemű is az ember.
Én nem is tudnék, olyan sok extrát kaptam a csomagban! Ráadásul anyósom nem mai csirke, és ő úgy látta jól már akkoriban is, hogy a hímnemű gyereke is tudjon beágyazni, főzni, rendet tartani maga körül. Apósomtól meg azt látta, hogy hogy kell a nőkkel tisztelettel bánni.
Nem rest beszólni a fiamnak, ha az rossz hangnemben válaszol vissza nekem valamire. Pedig már én is nyitnám a szám, hogy rárikácsoljak a "kölökre", de mindig megelőz:D
Sok anyuka a végsőkig kiszolgálja a gyerekét és az illem is nuku, de apuka sara is, ha nem szól ehhez semmit. Bár a minta otthonról hozott, azért nem tilos önerőből fejlődni:)
"Szerintem meg pont nem kell a gyerekbol sem ferfit, sem not nevelni. EMBERT kell nevelni belole, aztan a szerepet felveszi hormonszinttol meg temperamentumtol fuggoen. "
Az,hogy embert neveljek az egyértelmű,de a fiamból férfit,a lányomból meg nőt szeretnék nevelni.Vagy nem teljesen értelek...
Nem nehéz, én is ejtettem már ki a kezemből dolgokat, repülőtéren borítottam véletlenül ki a táskám, gurult 100 felé a dolog, de Isten bizony nem volt olyan alkalom, hogy ne segített volna valaki.
Mondjuk ne várjuk olyantól a segítséget, akinek szintén a fülén is csomag van, és esetleg 2 gyerek csimpaszkodik a ruhájában.
Komolyan mondom, én még nem láttam olyat, hogy valaki mellett elmegy mindenki.
Kövezz meg, de én ha ilyen esetet láttam volna, tuti nevetőgörcsöt kapok, hogy egy felnőtt ember a földön ülve sír az elgurult paradicsomjai társaságában. :D
Szerintem meg pont nem kell a gyerekbol sem ferfit, sem not nevelni. EMBERT kell nevelni belole, aztan a szerepet felveszi hormonszinttol meg temperamentumtol fuggoen.
Nekem speciel semmi bajom sem a kokemeny, karrierista nokkel, sem a gyengedebb lelkuletu, pedagoguspalyat valaszto ferfiakkal. Legyen rendes, jo ember, csinalja a dolgat szivvel-lelekkel, barmi legyen is az.
Abban viszont egyetertek, hogy a gyerekneveles ket ember dolga, es nem kell(ene) egymasra mutogatni.
:D Ez mekkora :D
Ha megvan a masik is, linkeld :)
Ez volt az első sztori, amit Vikutól olvastam. Azt már sajnos nem találom, amikor kapott egy lakást az apjától. Mókás, ahogy leírja, hogy éli meg a budai úrliány a nócker közepét :D
Na igen, itt van a kutya elásva, szerintem. A gyereket alapvetően nem nevelni kell, Legalábbis nem verbálisan, ami szöges ellentétben áll azzal, amit otthon lát.
Nem tudom, sírjak-e vagy röhögjek, amikor azt látom, hogy az anyák gyöngye kezénél fogva rántagja és azt ordítja, hogy fejezze már be a hisztit.
Igen, tudom, néha elszakad a cérna. De akkor miért nem elfogadható, hogy a gyereknél is?
Szerintem meg ott van elrontva,hogy az apának kellene férfit nevelni a fiából,hiszen egy kislányt sem az apja tanít meg főzni általában.
Szóval a nőknek sem mindig egymásra kellene mutogatni...
Valahol ott van elrontva, hogy az eros anyukak gyereknevelesben megsem olyan fenyesen teljesitenek ebben a nagy onallosagban. Es tutyimutyiknak nevelték/nevelik a fiaik. Akik így ha akarnanak se tudnak kilepni az anyjuk arnyekabol. Azt se tudjak van ott is vilag.
Szoval hiaba vagyok no ezt a nok rontjak el