Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ne számolgasd a kalóriákat, ne diétázz! fórum

Ne számolgasd a kalóriákat, ne diétázz! (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Ne számolgasd a kalóriákat, ne diétázz!

1 2
2010. nov. 13. 20:07

Jelenleg nem fogyókúrázom... de itt a hoxán a jobb oldali sávban épp valamelyik héten rákattintottam a veterán személyi edző sokkoló vallomása képre.Feliratkoztam mert érdekel hogy mit lesz benne amiről még nem tudok..

Hát megtudtam dolgokat!!

Ha felíratkozol akkor elküld egy halom érdekes dolgot, már vagy 8 üzit biztos kaptam, bár még nem mindet olvastam el...

2010. jan. 21. 14:01

És ha a csoki közelebb van, mint a toll meg a füzet? :-)))

nálam is a mennyiségeknél szalad el a paci, illetve az esti nassolásnál. Van néhány trükköm, de ezek is csak akkor működnek, ha csinálom őket :-).

1. soksoksok víz. Literszámra. Érdekes módon az üres teával(zöld, fehér, rooibos) nem ugyanúgy működik, nem tom az okát, tapasztalat.

2. mindenből csak egyet. Nem ér csalni, egy kocka csoki, nem egy tábla. És egy kistányér étel, nem egy fazék :-).

Erre olvastam olyasmit, bár ez étteremben a legjobb talán, tedd lehetetlenné a tányérodat, ha már bejezted. Dobj bele szalvétát, cigit, tudom, ez nem illik, de jobb, mint a semmi. Otthon ugye veszek másik tányért.:-)

3. minden evés után moss fogat. Beleértve a nassokat is. Vagy, ha csak úgy rád tör a rághatnék. Botrány, de esténként mintha maguktól viszketni kezdenének a rágóizmai, és rágnom kellene :-). Nem, a rágó nem elég. De a fogmosás egész jó. Persze ehhez is elhatározás kell.

4. Legyen otthon egészséges, de legalábbis kalóriaszegény nass. És persze ne legyen csoki otthon:-). Ha csak répa van, répát fogsz rágni. De jobb, ha pl. előre megtisztítod, felkarikázod, beteszed a hűtőbe. Amikor rághatnékod van, veszel belőle. Persze ebből is érvényes, max 1 csészényit, nem egy kilónyit.

5. nem túl egészséges, de az első, ám legnehezebb napokban szokott segíteni. Cukormentes cukor. Orbit, vivil stb. Tudom, édesítős, színezett, több benne az E betű, mint az eszperentében, de működik. Én sajnos nagyon szeretem a "szemetet". Értem ezalatt a cukorkákat, kekszeket stb. EZért jó pótlék a majdnem kalóriamentes cukorka. Első nap lehet, hogy felfalsz egy dobozzal. Később már nem. Így nem feltűnő, ha másokkal kell étkezned. A mennyiségbe már ne kössenek bele :-)

2010. jan. 14. 10:03

Sziasztok!

Nem diéta, nem kalóriaszámolás, nem kell elvonnod magadtól semmit, és mégis fogysz, karcsúsodsz, és kiegyensúlyozottabb leszel. Na igen, nekem egyetlen módszer vált be eddig: a jing-jang étkezés :) próbáljátok ki! megéri!

33. 85055abb64 (válaszként erre: 32. - 927461b49c)
2009. dec. 22. 19:10

Szió,


Na igen, nem egy wellnes hétvége, ebben teljesen igazad van, hogy a lemondások nem teljesen zökkenőmentesek és ennek is van ára. De ahogyan írtad, és amiben egyet értek, megtartható, ha jól sikerült a módosítások tömkelege, ami nem az egyik napról a másikra lesz tökéletes, de ha jó úton vagy az eleje is elviselhető, semmiképpen nem betarthatatlan.

32. 927461b49c (válaszként erre: 30. - 85055abb64)
2009. dec. 22. 17:00

Szia Kriszcsike!

Teljesen egyett értek.De itt azért valami bibi van.

Annak eldöntése,kúra nem kúra talán megy is.De en-

nek folyamatát végig vinni,jellemesnek lenni a

döntéskor is meg végig az úton.Ha tudatosul vala-

kiben mit veszithet,ha nem fogy le ösztönzöbb le-

het.Hogy mit nyerhet,élhetöbb,kiegyensúlyozottab

életet.De ennek ára van,de annak is ha visszük a

pluszt.Melyik árat fizetnéd meg?Azt tudom ha már

lenn van,folyamatos kontrollal végleg fenn tart-

ható az idális test SÚLY. Robi

31. 85055abb64 (válaszként erre: 13. - Ppiiccii)
2009. dec. 22. 15:33

Már bocsi, hogy erre is ellent mondok, bár Karácsony van, meg minden... :)

Szerintem meg baromi kevesen tudják, hogy mit kell csinálni, mert a fogyókúrázó emberek 80%-a azt csinálja amit nem kellene, de lehet több is.

Ha valaki tudja mit kell csinálni, akkor arra nem fogja az mondani, hogy betratni nehéz, mert a normál testömeget elérni sokkal kevesebb befektetéssel lehet elérni általában, mint amennyit meg tesznek a fellelkesült időszakban érte a fogyisok, viszont sokkal hosszabb idő...

Szerintem pont az a néhéz, hogy meg tudd, hogy mit kell csinálnod ahhoz, hogy hosszútávon be tudj tartani egy életformát, pszichésen és gakorlatban is.

Amúgy meg a 90 napos történetet sosem értettem, de most nem ez a téma.

Egyébként tapasztalom embereknél, ameddig azt mondják, hogy "betartani nehéz", akkor még baromi távol áll az illető a saját életmódja megtalálásától...

30. 85055abb64 (válaszként erre: 15. - Zsuzsa68)
2009. dec. 22. 14:32

Egyáltalán nem értek veled egyet.

Nem azt gondolom, hogy a kislány módszere beválik mindenkinél, mindenesetre azt igen, hogy nála és másoknál működhet, attól függetlenül, hogy nálad állításod szerint nem működő dolog.

Szerintem ő a normál adagok megcélzásával foglalkozott és nem a "ne együnk, vontjuk meg drasztikusan kategóriával".

A másik, sehol nem olvastam nála, hogy az 'akkor egyél ha valóban éhes vagy" alatt a "akkor együnk, amikor már (nem is kopog), hanem "becsönget a szemünk az éhségtől" kategóriát érti, tehár szintén nem érzek szükséges táplálékoktól való megvonást a szavaiban.


Az emberek nagyon nagy része úgy táplálkozik (apjáraton), ahogyan azt otthon látta, megtanulta.

Ha rossz példákat tanult meg, plussz még vett fel jópárat, attól függetlenül, hogy fiatal, ugyan úgy rossz a szervezetének, hülyeség lenne nem figyelni rá. Persze egy fiatal szervezet sokkal rugalmasabban reagál a helytelen szokásokra, mint felnőtt korban, de ettől függetlenül nem felejt és a hosszú távú rossz szokásokat megjegyzi.

Sajnos azt is meg lehet figyelni, hogy a helytelen táplálkozási szokások(általában), ha nem figyelünk rájuk az idők folyamával fokozódnak, ahelyett, hogy mérséklődnének.


Jónak találom, hogy €velin11 megpróbál (vagy már ott is van) "helyes" útra térni, mert felnőtt korban sokkal nehezebb a rossz szokásokon változtatni, mint az ő korában. Csak tényleg az lenne a legjobb, ha mindig előtte lenne, hogy az ő korában valóban fontos megadni a szervezetének azt amire szükség van, bár ahogy olvastam, ő nem von meg, hanem csak normál mederbe tereli a dolgokat.

29. cini1
2009. dec. 1. 10:50
Én egyáltalán nem tartom magam betegesnek és a körülöttem élő emberek sem tartanak annak:)
28. Tidike
2009. dec. 1. 10:28

Sziasztok!

Én úgy próbálok fogyni, formálódni, hogy eszem rendesen, nem túl sokat, csak amennyi jólesik, heti 3-4 alkalommal tornázom. 3 hete csinálom rendszeresen és már kezd látszani az eredmény és jobban is érzem magam. Anno ezzel a módszerrel 10 kg-ot adtam le 2 hónap alatt.

27. hajno1
2009. dec. 1. 00:17

Gratulálok én is Evelinnek. Lehet, hogy csak 14, de felnőttebb módon gondolkodik, mint sokan a korosabbak közül.


Akinek valóban fontos az egészsége és az alakja - a kettő összefügg ám - állandóan keresi a testreszabott megoldást. A hízás valóban az esetek túlnyomó többségében a túlevésből adódik. A túlevés lehet rossz szokás, és lehet a kielégítetlen lelki szükségletek miatti pótcselekvés. Az és nagymamám azt mondta, nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk. Ő nem is volt kövér soha életében, pedig 5 gyereket hozott a világra, és kiválóan főzött. Nekem már sajnos vannak súlyproblémáim, és ezek mindig összefüggenek a lelkiállapotommal. Éppen ezért tartom kiváló ötletnek, hogy az evés helyett más módon oldjuk a bennünk lévő feszültséget.


Van, aki örökké a kifogásokat fogja keresni, mert annyira függ a problémáitól, hogy nem hajlandó elengedni őket.

Van akinek az a jó, ha fut, tornázik, így termel endorfint.

Van akinek az fog segíteni, hogy kiírja magából. Így szembesül az okokkal, és az írás által létrehoz egy alkotást is, ez már önmagában siker, örömforrás.


Hajrá Evelin!

26. giorcub (válaszként erre: 23. - 156a5eb9fd)
2009. nov. 30. 10:49
en azt csinaltam hogy mikor elore tudtam, hogy megyunk a mekibe akkor vittem magammal egy paradicsomot es egy kefirt. vettem egy salatat es feldusitottam a hozott anyaggal ;)
2009. nov. 30. 08:58
Gratulálok a cikkhez, mert ezzel egyetértek. Én is ezt csinálom régóta. Csak, ha valami stressz ér én futok, sportolok, jógázok. Még a városban is képes vagyok futni, vagy nem ülök villamosra hanem gyaloglok gyorsan, ha vmi nem úgy alakul ahogy kellene. kimossa az agyam.
24. 7130b15964 (válaszként erre: 23. - 156a5eb9fd)
2009. nov. 29. 16:47
Ott sem csak tipikus gyors kaják vannak. Mi ugyan nem sűrűn járunk, de ettem már ott salátákat is és egész jók.
2009. nov. 29. 14:44

Egy a fontos: ne az étel és evészet irányítsa az életünket és testünket!

A lényeg az, hogy bármit ehetünk, csak mértékkel. Igy bárkivel bárhová elmehetünk kajálni, de amig ő kétszer szed, mi csak egyszer. Családon belül sem kell külön vonulni. Amikor én megváltoztattam az életmódomat, a párom ugyanazt ette amit azelőtt, én viszont NEM! Együtt ettünk, csak ő mást. Társasági életem sem változott, ugyanugy elmegyek a Mekibe is a barátnőmmel, ha ő ott akar enni. Max én megiszok egy ásványvizet, hiszen az életmód váltásba nem fér bele a gyorskaja.


Puszika

22. a22d4e01f3 (válaszként erre: 21. - Giorcub)
2009. nov. 27. 22:05

igazad van, helyesbítek,

ne legyen annyira dogmatikus, hogy az ember teljesen beszűküljön és elszigetelődjön,

legyen meg a lehetőség, az elv, ha a szükség úgy hozza, arra, hogy kiválogatva a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

ne legyen ilyen dolgok: "na ennek a napnak már úgyis lőttek, már úgyis mindegy" érzések.

21. giorcub (válaszként erre: 20. - A22d4e01f3)
2009. nov. 27. 18:12

gondolat jo de nem lehet 100%-ig megvalositani. pl melohelyen nalunk mindenki jart ceges kajaldaba. vagy kimaradsz es azert jonnek a megjegyzesek (ne mar megint fogyozik es hasonlok) vagy elmesz (de akkor mit er az egesz). en azt csinaltam hogy elmentem hisz nem lehet minden nap otthonrol hozni, meg direkt ugy volt kialakitva a melohely hogy ne tudj ott enni (dierket nem volt konyha sem etkezo, csak a folyosoi targyaloban lehetett enni de ott meg ugyfelek jottek meg amugy is mindenki belenezett a szadba).

ezert elmentem en is, de csak 1 tanyer levest ettem (altalaban inkabb cseszevel). ezen szepen elnyammogtam mig a tobbiek tomtek a fejuket. esetleg vettem egy savanyut v salatat (szerencsere vol alacarte osszepakolos) es azt ettem hozza.

itthon nem olyan nagy gond a kulonbozoek eveszete. mi szinte mindig 3 felet eszunk. mast a felesegem mast a lanyom mast en. az alap az kozos szokott lenni. pl parolt hus, de en salataval eszem, lanyom tesztaval. vagy leves, es en nem eszem masodikat es hasonlok.

20. a22d4e01f3 (válaszként erre: 19. - Chrissy28)
2009. nov. 27. 17:18

Fontos gondolat!

hogy egy diéta vagy életmód ne olyan legyen , hogy izoláljon, külön kelljen enni, mindig mást, mint a többiek, és hogy ne lehessen egy utazáson vagy vendégségben esetleg nyaraláson megvalósítani.

kellenek szabályok, és emellett elvek is,

a kettő együtt elég :D

mikor-melyik tartható

lényeg a folyamatosság!

és kiegyensúlyozottság!

2009. nov. 27. 15:24

Ez igy van ahogy irod, csak szerintem ezt csaladon belul egyebkent is eleg nehez megvalositani. Parkapcsolatban sem jo, ha a felek mindig csak kulon esznek.

A mersekletesseg pedig minden dieatanal a kulcsszo.

18. klaucsi (válaszként erre: 9. - 156a5eb9fd)
2009. nov. 26. 15:00
Szerintem sem jó az akkor együnk, ha már tényleg éhesek vagyunk és korog a gyomrunk... hiszen a mértéktelen evés egyik oka az éhezés. Azt tudjuk, hogy ha éhezünk, a vércukorszint is lecsökken... pont ez vezet a falánksághoz. Nem szabad megvárni, hogy már a falat kapard, annál rosszabb, hiszen ha a gyomor tök üres és éhezik, tartalékba kapcsol a szervezet, és ha utána el kezdesz enni, sajnos még az egészséges narancsot is zsírrá alakítja, mert úgy érzi, vészhelyzet van... pont ez az, ami miatt mindenki abbahagyja. ÉLETMÓDVÁLTÁS, MOZGÁS... ennyi a titok!
17. Dorottya84 (válaszként erre: 16. - Kerena)
2009. nov. 26. 09:30
igen ez így van ilyenkor tesómmal azt szoktuk csinálni hogy a kanalat vagy villát odanyomjuk a szemünkhöz hogy ezt már csak a szemünk kívánja :D:D:D
16. kerena
2009. nov. 26. 08:22
Próbáljátok ki: két tányérat vesztek magatok elé, mind a kettőbe ugyanannyi kaját tesztek. Egyikket egyétek meg délben (gondolom egy szemet sem hagytok!), a másikat este, de úgy hogy el van takarva a szemetek! Így sokkal kevesebbet fogtok enni, mert tudjátok mikor elég a testnek. Ha látjátok az ételt nem tudjátok mikor elég! Ezt sajnos magamra is értem!
15. zsuzsa68 (válaszként erre: 11. - Dorottya84)
2009. nov. 25. 23:15

Szia,

én nem akartam megbántani "€velin11"-t. A mondandóm végén ott volt a smile.

Én úgy gondolom/gondoltam, hogy 14 évesen nem szabad még diétázni. Ilyenkor illetve még 16 éves (fiúknál 18) koráig a leányoknál is abból áll a növés, hogy felszed néhány súlyt, majd növés, stb... Ez egy körforgás. A 2 éves lányomnál is látom, hogy pofisodik egy kicsit, majd 1-2-3 cm növés, majd megint pofisodás jön. Oda kell figyelni, ha valaki túlsúlyos, még ilyenkor is, de azt azzal is lehet, hogy naponta kevesebb csokit eszik valaki. Attól, hogy valaki az ebédnél a leves után azt mondja, hogy jaj már jó laktam, majd kihagyja a másodikat (pl.: főzelék vagy pörkölt, stb...), de a desszertnél mégis eszébe jut, hogy még nem feszül a nadrág, és talán nem is laktam jól...

Ez egy ördögi kör...


Egyébként a életkorát "€velin11"-nek azért néztem meg, mert amit írt, hogy:

"Ha enni akarsz, de nem vagy éhes, írd! ÍRJ le mindent, amitől úgy érzed, hogy muszáj nekiesned a hűtőnek, és írd le, hogyha meg tudtad állni!

Én már kipróbáltam, illetve elkezdtem, kiírtam magamból a dühöt, a bánatot, a fájdalmat stb., és sokkal jobban éreztem magam utána, mintha megettem volna két tábla csokit!"


Szerintem egy háziasszony nem tudna a hűtő kinyitása helyett irogatni a füzetbe, hanem ki kell nyitni a hűtőt és főznie kell a családnak, ha éhes ha nem. Ebédnél egyébként ebéd van, és pl.: én nagyon haragszom, ha valaki nem ül az asztalnál és helyette ki-be rohangál, főleg ha még irogatna is közbe, na az lenne még a csúcs.


Én még soha nem fogyóztam, igaz rám férne, (nálam PM probléma miatt szaladtak fel a súlyok) de szerintem, ha a nasiról és az édességekről le tud mondani valaki akkor nagyobb hatást tud elérni és az akaraterőt itt jobban a felszinre lehet hozni, mint az ebéd közben fontolgassam magamban, hogy talán még 2 kanállal ehetek-e vagy sem.


Ez van...

Egyébként sok fogyizós cikket olvastam már, mert kacérkodom az ötlettel, ha majd a lányom feladja a szopizási szokásait, akkor 8 kg-tól szivesen megválnék én is.

2009. nov. 25. 21:33

sziasztok,

lehet, hogy ez csak nálam van így:

preventív kell kizárnom a bűnözést, vagyis a lényeg, hogy meg se foganjon a gondolat.

ha megfogant én már nem tudom se kiírni, se kibeszélni, se kimagyarázni, határozottabb egyéniség vagyok én annál. :D

viszont, ha van valami, amihez keményen tartom magam, valami miatt, akkor nekem eszembe se jut olyan, amit el akarok kerülni.

Én emiatt nem tudom ezt a módszert alkalmazni.

Kedves írás, okos gondolatok, és mivel mások vagyunk, biztosan működik sokaknál.

Az is nagy dolog, ha megtaláljuk a számunkra legjobbat, és aztán ha le is térünk róla, rendre visszatalálunk...sok sikert mindenkinek!

2009. nov. 25. 20:28

Ezt a cikket bárki megírhatta volna. Mindenki tudja mit kell csinálni, de nagyon nehéz megcsinálni. Én a 90 naposat megcsináltam család és két kamasz fiú mellett. Addig amíg az előírások megvannak minden megy a maga útján, de amint lazul a rendszer egyre mélyebbre süllyed az ember. Előbb csak pár falattal lesz több, aztán egy-két nasi is becsúszik, majd jön az az állapot, hogy mostmár úgyis mindegy.

Hozzáteszem, hogy 40 felett egyébként is más a szervezet, a hormonok, nem biztos hogy csak a kevesebb kaja megteszi a hatását. A mozgás meg nagyon sok embernek a mumusa. Elkezdeni nehéz, de miután pár napot végigszenvedtünk a szervezet kívánni fogja. Tapasztalat. Bár ha őszinte vagyok, most éppen az elkezdeni szakaszban vagyok... :)

12. Dorottya84 (válaszként erre: 2. - Alexx)
2009. nov. 25. 18:42
Nekem Mamám mindig azt kérdezte miután megköszöntük a kaját......."jó laktál vagy csak ettél????" és akkor válaszotunk ha a gatya feszűl már akkor full bezabáltunk és már nyelni sem tudtunk ha meg épp nem éreztük ezt a feszítő érzést akkor meg csak ettem........és valóban nem jó ha már feszít a gyomor evés után
11. Dorottya84 (válaszként erre: 4. - Zsuzsa68)
2009. nov. 25. 18:39
Lehet hogy 14 éves de attól még lehet neki túlsúlya vagy oda figyel hogy épp nem hízzon el,mert én is attól lettem dagi mert imádtam enni hol ezért hol azért,lehet ha én is tizen évesen rájövök arra hogy ne kedvtelésből egyek akkor nem lenne 20-30kg súlyfeleslegem :(
2009. nov. 25. 18:35
Nos nem rossz de én ezt nem írással is tudom kivitelezni......ilyenkor elbeszélgetek magamba,pl.....vásárlás közbe a szükséges dolgokat veszem meg de aztán mire oda érek a péztárszallaghoz és állok a sorba a csokis nasis stand ahogy hívogat naaaaaaaa vegyél le engem(mondják ezt a csoki,tudom így elég zizzancsnak tűnök!!!) és tudom hogy milyen finom íze van és hogy még egészséges is az a kinder country..........és próbálom magam győzködni hogy csak az az egy kis csoki.......de végűl győz a "jó Dóri" hogy ha most nem veszem meg a csokit akkor tuti le fogok fogyni,ezzel sitty sutty meggyőzöm magam és ott marad a csoki a polcon :))) egy tipp tőlem,ha már nagyon ki vagy éhezve egy kis édességre én ilyenkor reggelire sütit eszem meg ebédre is és akkor aznap csak édesség de ésszel és délután 3 után semmi,így kielégülök rendesen egy időre
2009. nov. 25. 18:10

Van benne igazság, de az sem teljesen egészséges, hogy csak akkor eszünk amikor már korog a gyomor. (hiszen ekkor véglegesen tudatosul, hogy éhesek vagyunk. Ilyenkor már nem csak szomjúságról van szó)


Én a mértékben és a rendszeres kiegyensúlyozott, változatos étrendet tartom jónak.


Igazából az életmódváltás az ami jobb mint egy fogyókúra. Én inkább úgy fogalmaznám, hogy a kalóriákat Érdemes számolgatni. Néha megdöbbentő adatok jönnek ki :D:D

8. gubaa (válaszként erre: 7. - Giorcub)
2009. nov. 25. 17:30
"annyit kell enni amennyi epp eleg. ebbol kovetkezik minden." - csak nagyon sok ember nem tudja mennyi is pontosan az elég. Ebben segít a kalóriaszámlálás.
2009. nov. 25. 16:41

gyakorlatilag ez a paul mckenna modszer lenyege. persze nem az ove mert azt mar reg megallapitottak hogy az elhizast a felesleges tulzott kaloriabevitel okozza (kozhiedelemmel ellenteteben nem a mozgas hianya), igy aztan masok is elmondtak mi a teendo. o csak sikerre vitte es a nevet tette melle de a lenyege ugyan ez amit leirtal.

annyit kell enni amennyi epp eleg. ebbol kovetkezik minden.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook