Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ne fogyókúrázz, biztosan lefogysz! fórum

Ne fogyókúrázz, biztosan lefogysz! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
2009. márc. 20. 10:29
Aki beleolvas pár fogyis naplóba, többen vannak olyanok, akik "éheznek" napi 500-600 Kcal-át esznek. Gyorsabban fogynak, de minden vissza fog menni rájuk, ha abbahagyják az éhezést.
13. SF

Én egytelen dologtól fogyok, ha nem eszek.

Hangzatos, hogy naponta sokszor kis mennyiségeket, sok zöldséget, gyümölcsöt kell enni, de ha én attól is hízok, akkor hogyan?

Az ismerőseim mindig csodálkoznak, mennyire kitartóan tudok tornázni, és milyen keveset eszek, aztán milyen dagi vagyok (ezt persze tagadják, jön a jól nézel ki - szöveg, de látom, mennyire mást gondolnak).

12. m.gery

Szerintem ha valaki már nem eszik délután 17 órától, rengeteget segít. A sok folyadék azért kell, hogy segítse a szervezet tisztulását, könnyebben távoznak a salakanyagok. A napi mozgással én kicsit szkeptikus vagyok, szerintem hozzá tud szokni a szervezet, és akkor nem ér annyit, mintha 2-3 naponta jó tipusú mozgást végzünk egy órán, 1,5 órán keresztül.

Ha már sikerült a fogyást beindítani, akkor a futást is ki lehet próbálni, az egyik legjobb módja a mozgásnak.

Én 6 éve ezzel a módszerrel fogytam le kb 20 kilót. Évekig tartottam.

Sajnos tavaly pár kilót mégis felszedtem, kis változás jött az életembe, az miatt. És nem ezt a módját választottam a fogyásnak, hanem a 90 napos diétát, háát, én arról mindenkit csak lebeszélni tudok!

2009. márc. 20. 10:27
Én a csodadiétáktól : /90 napos, 10 napos monodiéta,Leveliéta, káposzta leves...stb/ fogytam, de utána kivétel nélkül mindig visszahíztam. A 90 napost meg egész egyszerűen egészségre károsnak találom. Sokan azt hiszik, hogy a rövid 2-3hónapos, akár kúraszerű diéták alatt végleg megszabadulnak a kg-iktól. De a legtöbben a hosszú sanyargatás után visszatérnek a régi életmódhoz, és visszahíznak mindent. Arról nem is beszélve, hogyha valaki az alapanyagcseréje alatt eszik (nekem ez 1300 Kcal) rendszeresen, akkor megalapozza a jojó effektust, mert a szervezete amint egy kis plus tápanyaghoz jut, rögtön elraktrázza zsír formájában. (Rosszabb időkre, hogyha megint éhezni kezd az egyén). Én jelenleg figyelek arra, hogy mit, mennyit, mikor eszek, este már csak könnyű kajákat. A naplómban szereplő étrendem nem életem végéig fog elkísérni, szeretnék ennél majd kicsivel többet enni, mert ha elértem a célom, akkor már csak súlyt kell tartani.
10. Ada12 (válaszként erre: 1. - Csera)

Azért nem minden "fitnesz guru" módszere hazugság, hiszen többségük is azt mondja nem szabad gyorsan lefogyni. Ők is az egészséges életmódra, ételekre, mozgásra buzdítanak.

Amit írsz az leginkább a "sztárok" fogyókuráira igaz. Akik pár hét alatt képesek több tíz kg-tól megszabadulni.

9. csera (válaszként erre: 5. - Sirga)
Teljesen igazad van: "fejben dől el" és a gyerekkori beidegződést is nagyon nehéz leküzdeni!
8. csera (válaszként erre: 6. - MelisUK)
2009. márc. 20. 10:25

Nos, ez már konkrétum, bár a gyümölcs hizlaló véleményeddel nem értek egyet, csak nem mindegy melyikből mennyit.

A fokozatosságot én az étrendváltásnál is ajánlanám, mert szerintem, ha valaki egyik napról a másikra teljesen átformálja az étrendjét, akkor hiányérzete alakul ki.

2009. márc. 20. 10:21
Örülök, hogy többen egyetértetek! Írjátok le konkrét eseteiteket, Ti mitől fogytatok, csak időszakosan és most milyen módszerrel, milyen eredményetek van?
2009. márc. 20. 10:20

Én is a sanyargatás ellen vagyok, nem jó a szervezetünknek egyik fogyókúra sem, épp ezt is mutatja a hitelen súlycsökkenés.

A magam részéről odafigyelek a helyes táplálkozásra, több zöldség, csak kevés gyümölcs (nagyon hízlalnak), sovány hús, heti rendszerességgel tojás, hal, kevesebb tészta, kevesebb kenyérféle. Túl sok folyadékot se szabad inni, mert attól csak kitágul a gyomrunk és folyton pipilni járunk. :P

A mozgás mindenképp nagyon fontos, de nem mindegy, hogy milyen. Fokozatosan kell rászoktatni magunkat és egyetlen napot sem szabad kihagyni.

Csokit is lehet enni, csak keveset és csak délelőtt.

Nem olyan szörnyű a helyes táplálkozás és a mozgás, csak egy kis önfegyelem kell.

2009. márc. 20. 10:16

Nagyrészt egyetértek. Azt is sokan mondják, hogy "a fejben dől el" - erre már sok mással kapcsolatban is rájöttem. Csak arra nem, hogy a legbelsőbb érzéseimet hogyan "programozzam át"! Azt ne mondja senki, hogy pl. gyerekkori beidegződést hipp-hopp felül lehet írni! :/

Egyébként engem is érdekel.

2009. márc. 20. 10:13
Én fogyókura ellenes vagyok! Egészséges étkezés, több gyümölcs, zöldség, napi 2-3 liter folyadék, sok mozgás és kész! Ennyi a titka!
3. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Csera)
2009. márc. 20. 10:12

Szia, nekem az a véleményem mozgás és egészséges étrend nélkül nem fog lefogyni senki.

Több mozgás rendszeresen kevesebb, vagy más étel amit elfogyasztunk és a fogyás beindul, kivételek azok akiknél betegség, hormonzavar ténye igazolt.

2. m.gery (válaszként erre: 1. - Csera)
2009. márc. 20. 10:12

Szia! Engem érdekel a téma.

Tavaly végigcsináltam a 90 napos diétát. Bár fogytam vele, kb duplája jött vissza, ugyanis teljesen felborította a hormonháztartásomat. Most kezdek helyrejönni, és próbálom a felszedett kilókat életmódváltással, és tornával ledolgozni. De nem akarok fogyókúrázni. Többet nem akarok ártani magamnak!

2009. márc. 20. 10:08

Ez a topikot azért indítom, mert egyre elterjedtebb az a tény, hogy a fogyókúrával csak ártasz a szervezetednek, de hosszútávú eredményt nem lehet elérni (ritka kivételtől eltekintve)!

Mostanában több olyan tanácsadóval és programmal találkoztam, akik a fogyókúra buktatóira hívják fel a figyelmet.

Idézek az egyik leveléből: "olyan gyakorlati tudást adhassak át, amivel végre nem csak tartós eredményeket érhetsz el, de átláthatsz az önjelölt "fitnesz guruk" hazugságain is. Kevésbé leszel fogékony azokra a hangzatos dolgokra is, amivel a semmiért pénzt csalnak ki belőled a fitnesz ipar egyes szereplői".

Ha téged is érdekel a téma, várom véleményedet, esetleges tapasztalatodat!

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook