Ne fogyókúrázz, biztosan lefogysz! (beszélgetés)
Elsőre tényleg nehéznek tűnik, több mint 3 éve ettem az első ilyen reggelim, azt mondta a főnököm, hogy meg kell ennem, menni fog. Hát nem sikerült az egészet - pedig pirítóst nagyon keveset ettem, egy téglatest alakú kenyér vékony szeletjét, de nagyon megmaradt, hogy életemben először reggeli után csak este 6-7 körül lettem éhes. Nagyon jó érzés volt.
A töménysége végett telít el.
Itt a hölgy saját honlapja, szerintem itt is találhatunk érdekességet a témát illetően:
Én is elolvastam, nagyon érdekes, de jobban belegondolva igaz dolgok vannak benn.
Honnan másoltad be, van folytatás?
Én éppen ellenkezőleg vagyok (és még sokan mások is): ha elkezdek enni, onnantól kezdve nem tudom abbahagyni... :(
Ezért én délelőtt, sőt kora délutánig csak pár falatot eszek (már ha bírom, amíg bírom). Mert ha bereggelizek/nék, onnantól kezdve elszabadul(na) a pokol...
Itt nevezik az építőmunkások reggelijének is, mert olyan kiadós. :P De ha az ember tényleg úgy dolgozik, mint itt mi, azaz 9-5-ig, akkor kénytelen is így enni, mert napközben nincs úgy idő és szinte estig kibírja vele az ember.
Persze kisebb adagot is lehet enni belőle, akkor bír egy kis ebédet is meg gyümiket, zöldségeket enni az ember.
Tojásra pedig azért van szükség, mert igaz van benne koleszterin, de úgynevezett jó koleszterin van benne, ami a szívnek kell.
Nekem ami igazán bejött, az a nagy és kiadós meleg reggeli, ami zsíros vagy olajos is lehet.
Ilyen pl a brit reggeli (bacon, virsli, gomba, paradicsom, paradicsomos bab, májas és véres hurka plusz pirítós), az omlett mindenféle extrákkal, a tojásrántotta, a grillben sütött melegszendvics jó sok feltéttel (felvágott, piros arany, alma, sajt, vagy felvágott, paradicsom, oliva, sajt, stb.).
Ha megéhezem tízórai idején, akkor valami gyümi, ebédidőben pl leves kenyér nélkül, főzelék kenyér nélkül, korn flakes vagy csokis pehely vagy mézes pehely, tejben főtt zab tetszőleges ízesítéssel, párolt zöldség friss zöldséggel, kevés főtt krumplival és felvágottal, stb.
Uzsonna idején szintén valami gyümi vagy zöldség, vacsira pedig kis adag bármilyen ebéd - kenyér nélkül. Ma pl fajitas-t fogok készíteni estebédre, mexikói kajcsit. Ez egy nagy kerek tésztalap, amibe pulyka vagy csirkemellet kell oliván megpirítani és mexikói fűszerkeverékkel fűszerezni, hozzátenni csírát, kukoricát, hagymát, répát, bármi zöldséget, így is tovább készíteni, majd beletenni a kerek tésztalap közepébe, rá friss zöldségek, natúr joghurt, avokádó szósz és sajt. Ezután feltekerni és kész is. Isteni finom és egészséges.
Mi lesz utána?
Fél év alatt 14 kiló mínusz. És fantasztikus energia, erőnlét a jojó leghalványabb jele nélkül.
És ennek csak az elindítója volt a fehérjediéta.
Tudom, mi a véleményed a fehérjeturmixokról, egyszer már kaptam tőled "kedves" hangú véleményt a módszeremről. Erről nem is szándékozom sem veled, sem mással vitát nyitni sem most sem máskor.
A gyümölcsöt nem vettem egyébként tiltólistára, és én is a mennyiségről írtam, ha visszaolvasol figyelmesen.
Tudom, hogy az adatlapodon az van feltüntetve, hogy személyi edzőként dolgozol, de ettől még nem kell másokat lehengerelned folyton ezt lobogtatva, és az egyedüli IGAZSÁG-ot zászlódra tűzve.
Hééééé, nekem mér' nem sugdolózol??? :)))
Rámférne...
Én is ettem kilószámra a gyümölcsöt, a 13 kiló plusszomra föl is jött még 2 1-2 héten belül. Most is az átlag emberhez véve sok gyümölcsöt eszem, még több zöldséget, de odafigyelek, hogy mit. Főleg almát és körtét eszem, nagyon ritkán banánt. Dinnyeszezonban rengeteg dinnyét - úgy kitisztítja a szervezetet, hogy nem lesz beteg az ember, nem fog büdösre izzadni, stb.
Nem azt mondtam, hogy ki kell tiltani a gyümölcsöket, hanem hogy oda kell figyelni, hogy hogyan fogyasztjuk. Pl késő délután már nem fogok egy banánt benyomni, mert akkor már nem szabad. De délelőtt simán jöhet. Délután is lehet gyümölcsöt enni, de akkor már meg kell válogatni, hogy mit. Pl köszméte, szeder, áfonya, kiwi, grapefruit, alma, körte, áfonya, som jöhet, de nem túl későn délután.
Nem kaptál még hülyét tőlünk... :DD Edzett vagy ilyen téren is :)
Én is betettem a kedvencek közé, hátha így jobban megy a fogyás :DD (Ladynek is megsúgom majd :) )
A lényeg, hogy jól érezzük magunkat!
Most megyek főzni, csak majd győzzelek visszaolvasni benneteket :)
sziasztok,epp en is bejeloltem kedvencnek ezt a forumot...
tetszik a hozzaszolasotok, erdekes olvani, sok tapasztalat..stb...jo tippek...
mi kell meg? :D
irany a fogyas: DDD
Én épp gyümölccsel fogytam. Megrendeltem az ebédet, és mellette kopasz barackot ettem, igaz a jó keményet szeretem, amiben kevés a cukor, és több a rost. Napi 2 kilót is elfogyasztottam belőle. Na így ment le 2 éve az a 22 kiló fél év alatt.
A mesterséges édesítőt nem bírja a gyomrom.
További ajánlott fórumok:
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 13 napos fogyókúra-nem a reggeli kávés
- Le fogunk fogyni!!!Az utolsó fogyókúránk, nem hízunk többé vissza!
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Ki kezdi velem a fogyókúrát június 1-től?
- Valaki lenne a lelki társam egy fogyókúrában? Kezdjük együtt, így talán könnyebb lesz!