Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nárcisztikus párkapcsolatok fórum

Nárcisztikus párkapcsolatok (beszélgetős fórum)


2022. dec. 8. 18:36
Már itt is? 😮
17. 621bb5db60 (válaszként erre: 16. - Csikil4ny)
2022. dec. 5. 14:33
Igen, mi is így gondoljuk. Igyekszünk, ahogy tudunk. De olyan rettenetes, ez az ember nemcsak a tesóm és a gyerekei életét teszi tönkre, hanem a miénket is. És tesóm észre sem veszi. Vagy észreveszi, de már annyira ki van facsarva, h úgy tesz, mintha minden rendben lenne.
16. csikil4ny (válaszként erre: 13. - 621bb5db60)
2022. dec. 4. 09:35
Annyit tudtok tenni, hogy biztosítjátok róla, hogy amikor szüksége lesz rátok, ott lesztek neki. Fontos, hogy ne mondjatok semmi rosszat a párjáról - nehéz megtenni, de csak ez az egy járható út van.
15. ÁgiSzombathely (válaszként erre: 14. - Ildi992)
2022. dec. 2. 19:54
Pontosan így van Ildi ahogy leírtad.Tapasztaltam.
2022. dec. 2. 15:18
Nárcisztikus röviden, aki a másikon uralkodik. Élni, és élni hagyni egy kapcsolaton belül nem ismer. Mindent hamar akar. Pár hónap alatt már az összeköltözés van. Senki nem tud így szeretni mint én mondat, felhívás a menekülésre. Ahogy beszél másokról, természetesen mindenki hü@e, de sokszor olyan viccesen adja elő magát, hogy nevetni lehet rajta. Pedig nem vicces. Kontrolálja, hova mész, kivel beszélsz, mit beszélsz. Nincs szabadsága az embernek egy ilyen kapcsolatban. De elején ezt még mind lenyeljük, hogy legyen párunk, figyel ránk, szemünkbenéz, kitalálja a gondolatainkat is. Lassítani kéne ebbe is. Egy fél éves udvarást a nárci nem bír ki.
13. 621bb5db60 (válaszként erre: 11. - Solar-Tochter)
2022. dec. 2. 14:44
Tökéletesen leírtad. Egy ilyen szörnyeteg mellett él a testvérem, csak ő nem veszi észre. A férje teljesen elidegenítette tőlünk. Olyan dolgokkal tömte tele a fejét, ami nem igaz. Mi is tök véletlenül jöttünk rá, hogy milyen hazugságokat terjeszt rólunk. Testvérem persze neki hisz. Velünk nem áll szóba, pedig rengetegszer kértük, hogy beszéljük meg a dolgokat. Messze lakik tőlünk, de a szüleink még el is mentek hozzá, hogy megkérdezzék tőle, mivel bántottuk meg, de tesóm szó szerint keresztül néz rajtuk. Teljesen kifordult magából. Valójában nem tudjuk, h mi a baja velünk, a férje hazugságait is ismerőstől hallottuk. Tehetetlenek vagyunk. Ráadásul a sógorom a gyerekeket is terrorizálja lelkileg. De hogy tudnánk segíteni nekik, mikor tesóm szóba sem áll velünk?
12. Ágio8405 (válaszként erre: 11. - Solar-Tochter)
2022. dec. 2. 14:33
Azért messze nem mindenkivel lehet ezt megtenni. Igenis vannak akik nem engedik és kilépnek az ilyen kapcsolatból. Az tény hogy sajnos sok az önbizalom hiányos, alacsony önértékelésű ember, velük pedig tényleg könnyen meg lehet tenni ezeket.
11. Solar-Tochter (válaszként erre: 10. - Bichi)
2022. dec. 2. 14:20

A nárci pont az ilyen okosakat szereti, mint te. Az az igazi győzelem neki, ha ilyen erős, okos embert tud a földbe döngölni. Olyan módszere van, amit nem lehet kivédeni. Nagyon sok a tanult, több diplomás nő, vagy akár férfi is, aki megjárta a poklot. A nárci akkor lép akcióba, amikor már biztos abban, hogy 100 %.ig az övé vagy. Addig van a szerelem bombázás. Az imádat. A taktika, hogy az életedet is bízd csak rá. Ő a főnyeremény. A környezeted is így ismeri meg. Majd szép lassan leépít mindenkit rólad. szó szerint mindenkit.

Az egész családodat is. Neked senki nem fog hinni. Hisz ő egy bűbáj. Mindenkivel. Kivéve téged. Persze a négy fal között leginkább, bár nyilvánosan is szeret alázni. Egy bolt közepén, hangosan, hogy mindenki hallja, hogy milyen hüje vagy már megint. Nagyon sok megnyilvánulása van Soha nem tudhatod mikor kivel hoz össze a jó sorsod. Lehet az szomszéd, főnök, kolléga, rokon, vagy házastárs rokona, esetleg gyereked társa.

10. Bichi (válaszként erre: 4. - Solar-Tochter)
2022. dec. 2. 12:42

Azt még értem, hogy valaki nem veszi rögtön a lapot, mert "emberünk" fokozatos, de miért nincs az a pont, hogy "elég". Ez olyan, mint mikor valaki 150 kilósra hízik, és akkor kezd pánikolni, és fel sem merül benne közben, hogy a 10 ruhatára van, mert valahogy mind összement a mosásban.

Az, hogy valakinek gyereke van szerintem nem ok arra, hogy kiszolgáltatott legyen, ha egészséges a lelke. Bár eleve azt gondolom, hogy aki egy bizonyos kapcsolatban él, és szenved tőle, annak Önmagával van a legnagyobb baja. És igen, nehéz egyedülálló anyaként élni minden szempontból, de ha magamért nem is, a gyerekemért meg kell lépni. Én így gondolom, de tényleg szerencsére nem vagyok ilyen kapcsolatban, de elég közelről ismerek olyat, aki egy szem kicsivel, még a ruháit is hátrahagyva hagyta ott a férjét, pedig ő "csak" sokat ivott, nem bántotta soha, nem veszekedett vele. Ezért hiszem azt, hogy mindenkinek más fér bele, és ez önmagunkon múlik leginkább...

9. Bichi (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 2. 12:35
Azt értem, hogy gyerekként nem tudtál elmenekülni, és most már kicsit azt is értem, hogy most miért nem, neked vélhetően egy borzalma példa áll előtted mint férfi kép, és ház ehhez hasonlítva még egy másik nárcisztikus is lehet normális...
2022. dec. 2. 11:49
Nekem sosem jutott volna eszembe, hogy az akivel együtt élek az nárci, de kb. 3,5hónapja tudom hogy nárci, van négy gyermek.Sajnos mikor elolvastam fb on a posztot ami erről szólt egyszerűen az ember nem is tudja, hogyan reagáljon. Nekem akkor tudatosult hogy az apám pszhiopata nárci volt,, állandóan vért, megalázott szörnyű volt.
2022. dec. 2. 11:28
Nekem kolléganőm volt ilyen, sőt már pszichopata inkább. A tökéletes, a hibátlan, az áldozat, a manipulátor. Rettenetes 5 évem volt mellette. A férje (szerinte szerencsétlen, ingyenélő, munkanélküli, aki a felesége pénzét költi) is öngyilkos lett, nem véletlenül. Ilyen tökéletes nő mellett nem bírta. Pedig akik ismerték, mind azt mondta, igen jó ember volt.
2022. dec. 2. 11:28
Pontosan nem azonnal derül ki hogy az az ember nárci, hiszen nincs ráírva nagy betűkkel, figyelem nárci vagyok"És csak úgy elmondom, hogy nem utaztam és nem is fogok utazni soha más pénzére!Nyilván egy kívülálló könnyen alkot véleményt. Én beszélgetni szeretnék, nem Meg kérdőjelezi a másikat. 55.judit
5. Solar-Tochter (válaszként erre: 2. - Bichi)
2022. dec. 2. 11:25
Legtöbbször a gyermek születése után kezdi megmutatni magát. Az ott már rögtön egy kiszolgáltatott helyzet. Akkor jön a hogy nézel már ki? Nincs időben ebéd. Nem vagy jó semmire. Pénz feletti uralkodás. Örülj, hogy nem tudod.
2022. dec. 2. 11:19
Az elején nem derül ki, hogy a kedves nárci. Fokozatosan. Az áldozat sokáig nem tudja mi van. Legfeljebb az, akinek nem az elő nárcis kapcsolata. Hogy mi tartja benne? Nagyon sok minden. A felismerés nem azonnal jön. Sok esetben a totális kiszolgáltatottság. A saját fizetésétől való megfosztás, vagyonból kiforgatás. Minden a nárci nevén. A sarki boltig se tud elmenni, mert annyi pénzt se hagy neki a drága társ, de legalább naponta többször megalázza, tudatja vele, mindenre alkalmatlan. Többször megkérdezi, hogy miért nem olyan mint XY? Meg különben is hogy néz már ki? Meg milyen feledékeny. stb.
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 2. 10:58

Kezdheted mindjárt te a saját tapasztalataiddal, hisz te hoztad be a témát.

Az előttem szólóhoz hasonlóan, én is kivácsi vagyok, mi tarthat benne valakit egy ilyen kapcsolatban. Magamtól csak anyagi érdeket tudok elképzelni.

2. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 2. 10:49
Azt megkérdezhetem, hogy miért élsz benne? Mert hogy ez nem olyan dolog, ami egyszer csak kialakul, hanem már az elején olyan, és hát nem egy kellemes személyiség. Csak azért nem értem, mert akinek van önbizalma, az hogy viseli el, akinek meg nincs, azt még jobban lehúzza. És hát ez csak a jéghegy csúcsa. Én mondjuk szeretem magam annyira, hogy jót akarjak magamnak, és nálam nem férne bele :D
2022. dec. 2. 10:20
Üdv mindenkinek, érdekes téma ez, főleg úgy hogy ez ember ebben él aki saját vagy akár más tapasztalatairól szeretne beszélgetni várom szeretettel a fórumon, szép napot mindenkinek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook