Nagyon fáj a babának a BCG oltás, mikor begyullad? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Kisfiamnak, nem fájt mikor kifakadt pedig sajna hozzá ragadt neki a ruhácskájához!
Nálunk nem volt sírás ez miatt!
De viszonylag későn fakadt ki neki!
Az oldal fekvéssel nem volt mindkét oldalán ugyanúgy aludt!
A lányomnak is hatalmas gennyes dudor lett a karján, volt nagy sírás amikor kifakadt. Szóval szerintem fájhat. Nekünk még egy hét után is jött belőle váladék.
Nekem a védőnő aztmondta, ha kifakad, utána alkoholos vattával töröljem meg pár napig.
Az én lányom 5 hónapos,és még mindig látszik neki az oltás helye.Pedig 1-2 napos korában kapta.
Piros duzzanat,ami néha bevarasodik.
Azt mondta a védőnő,ha nincs nyirokcsomó megnagyobbodás,akkor ez nem baj.Havonta járunk ellenőrzésre,a gyerekorvos mindig megnézi,és semmi probléma vele.
Nem vettem észre,hogy a lányomnak ez gondot okozna,mármint az oltás helye.
előbb-utóbb kifakad neki, akkor megkönnyebbül. Sajnos nálunk is volt ilyen gond. A lányomnak nem eredt meg, újra oltották, feleslegesen, mert megeredt neki elsőre is, csak nem volt eléggé piros. Így rettentően begyulladt neki, mert erősebben reagált a szervezete, kétszer is kifakadt. Hihetetlen nagy dudor volt a kis kezén. Felhívtam a dokit is és a védőnőt is, sajnos nem lehet vele mit kezdeni. A középső gyerekemnek is begyulladt, ő csak egyszer kapta meg, neki is kifakadt..
Ez egy gennyes gyulladás, fontos, hogy a bodykat belülről vasald ki, nehogy elfertőződjön a seb. Nyomkodni nem szabad.
Nekünk is "túlreagált" az oltási heg. Hatalmas gennyes duzzanat lett belőle, hónapok múlva kifakadt és jó mély nyomot hagyott. :(
Mennyi idős a kicsi? Lehet, hogy más fáj neki ezen az oldalon.
További ajánlott fórumok:
- Évek óta nagyon tetszik ez a név nekünk, de elég ritka... Merjük adni a babának?
- A fogam nagyon begyulladt milyen természetes szerrel lehet rá pakolást tenni? A a hidegvizes kendö nem sokat segitette:(
- Nagyon durván begyulladt egy szőrtüszőm! Mit lehetne vele kezdeni?
- Csúnyán begyulladt a körömágyam a kezemen, dagadt gennyes és nagyon fáj. Valaki járt már így?
- Lábfejemen, alsó lábszáramon rengeteg apró kiütés lett alatta begyulladt a bőröm, nagyon viszket...Mi lehet ez?
- Szemölcs után, amit lefagyasztottak nagyon begyulladt a helye, vörös, csúnya, sőt még egy kicsit gennyes is. Mit csináljak vele szerintetek?