Nagyon bosszantanak a gyerekes viselkedésű felnőtt emberek. (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Te kire mondod, hogy gyerekes?
Mit csinál valaki, amikor gyerekes?
Bár ez inkább érdekelne a FI-től, hogy neki mit jelent.
Melyikben?
(Mert közben én is megnéztem, s - furcsa! - abban a példányban, amely nálam van, az vagyon írva, hogy "választékos és/vagy pejoratív" az "infantilis".
Ne bánts, kérlek!
(Nem "tutizás" miatt szólok hozzá ehhez-ahhoz, hanem azért, mert szeretek beszélgetni. Sajnálom, ha ezzel esetleg "hangulatot keltek" Benned!)
A nyelvi normálatlanokknál, mint én, az infantilis a gyerekessel áll szinonima viszonyban, nem pedig a hülyével. Szerintem. Meg a Magyar Szinonimaszótár szerint.
"infantilis" szinonimái:
gyerekes, éretlen, gyermeteg, dedós, komolytalan
"hülye" szinonimái:
zizi, gyagyás, lüke, balgatag, oktondi, buta, ostoba, bugyuta, korlátolt, agyilag zokni, bumburnyák, tökfilkó, síkagyú, agyatlan, süsü, pupák, sötét, dinka, csacsi, balga, tökkelütött, féleszű, idióta, eszetlen, gügye, bolond, tyúkeszű, eszefogyott, dőre, fafej, gyökér, butus, tompaagyú, fajankó, együgyű, botor, butuska, ügyefogyott, hígvelejű, hígagyú, balfék, sügér, barom, tökfej, üresfejű
+ !
agybajos, háborodott, dinnye, hangyás, kerge, elmezavarodott, abnormális, félkegyelmű, ostoba, tökfilkó, eszeveszett, kelekótya, habókos, ökör, dili, agyilag zokni, flepnis, értetlen, diló, tökfej, normálatlan, dilibogyó, zizzent, zakkant, esztelen, suta, agyalágyult, zizi, eszement, bugyuta, kasu, debil, gyagya, félnótás, dilinyós, hibbant, tökkelütött, balga, retardált, kretén, degenerált, bolond, ütődött, zavarodott, tébolyult, tébolyodott, elmeháborodott, elmebeteg, golyós, idióta, őrült, elmebajos, eszelős, flúgos, lüke, dinka, buggyant, lökött, dilis, gyogyós, gyagyás, gyengeelméjű, féleszű, eszetlen, ügyifogyi, nem százas, félcédulás, birka, csacsi, böszme, húgyagyú, kettyós, marha, elme roggyant, agybeteg, pihent agyú, lágy agyú, sügér, eszét vesztett, hígagyú
+ !
szerencsétlen, balfácán, pancser, ügyetlen, ügyefogyott, mamlasz, kétbalkezes, béna, suta, bamba, lúzer, esetlen, balek, balfék, bumfordi, palimadár, mafla, nyomi, bárgyú, retardált, tehetségtelen, vesztes, idétlen, málészájú, teszetosza, ügyifogyi, tápos, balga
Szerintem;)
A gyerekes viselkedés nem feltétlenül jár harsánykodással.
Egyébként engem sosem zavar a gyerekes viselkedés, de ugye ennek is vannak fokozatai, ahogy mindennek. Illetve, kinek mi a gyerekes?
Ezt most nem csak tőled kérdezem: milyen az, ha egy felnőtt gyerekesen viselkedik?
Utólag még mindig hozzátehetném, hogy "szerintem".
Mégse teszem, mert ez nem a MAGÁNvéleményem, hanem a nyelvi NORMA szerinti minősítés.
Bocsánat!
Ez tetszett! Nagyon bírom a stílusodat.
Nem vagyok vízöntő, de én sem szeretem a korlátokat.
Az ilyenekért, mint Te szeretek olvasgatni a fórumon.
"Semmi degradáló nincs az infantilis hétköznapi használatában."
Legalább hozátetted volna, hogy "szerintem"!
Ugyanis - hétköznapi használatban is - éppen hogy degradáló, pejoratív "többlettartalmú" az "infantilis" szó. (Kb. ugyanaz, mint a "hülye".)
Tényleg angyal lehetett a nagymamád.
Semmi degradáló nincs az infantilis hétköznapi használatában. Jó szót használt a mama. Kicsit kajla, kicsit bohóc, kicsit ütődött - mindez jó értelemben, viccesen, nem degradálón.
Nagyanyám a gyerekeszűekre csak simán a kajla jelzőt használta. Azóta nem hallottam mástól.
Angyalom...🙂
Csak egy kis fricskát akartam, na.
Értem amit mondasz, a fórumozásod is árulkodó. Ha hiszed, ha nem, még csípem is a stílusodat.
Ha azt vesszük, én meg olyan vagyok, mint a merevlemez. 4. hsz.😀
Nincs gondom az infantilis emberekkel.
Sokkal inkább a magamutogatókkal, ripacsokkal, okoskodó butákkal.
További ajánlott fórumok:
- Kisgyerek viselkedésére a tablet hatása
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?
- Ez normális viselkedés?
- Barátom belépett egy pártba, most már képviselőjelölt. Amióta politizál, sokat változott a viselkedése. Mit tegyek?
- Vajon mi lehet ilyen viselkedés mögött?
- Szerinted gyerekes az, ha egy felnőtt ember e-mailben közli valakivel hogyan érez?