Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nagyim megvásárolt valamit, szeretné visszacsinálni. Ennek mi lehet a módja? fórum

Nagyim megvásárolt valamit, szeretné visszacsinálni. Ennek mi lehet a módja? (beszélgetős fórum)

1 2 3
74. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 73. - Hmkati)
2013. ápr. 13. 09:43

Örülök, ha tudok segíteni!

Azért majd jelezz vissza!

Gondolom, a többieket is érdekli a végeredmény!

73. Hmkati
2013. ápr. 12. 05:23

Hello!


Köszi a cikket!

Törzslevelezője vagyok ez ügyben a fogyasztóvédőknek, úgy tűnik nem maradt hatástalan.

A leírtak csak az enyhe megtévesztések. A durva ami, ott az "előadáson" elhangzik. akkora baromságokat mondanak, de azt igen határozottan.

2013. ápr. 5. 16:33

A legfrissebb cikk!!Vásárlás

Így vernek át a termékbemutatókon: újabb trükkökkel próbálkoznak

2013. április 4., csütörtök 15:34 Pénzcentrum.huCímkék:

vásárlás,

termékbemutató,

nyugdíjas,

csalás


Fokozott óvatosságra intik a fogyasztóvédők az árubemutatók látogatóit: a termékbemutatókon értékesítők ugyanis újabb és újabb trükköket találnak ki a vevők megtévesztésére. A hatóságok arra is felhívják a figyelmet, hogy az ilyen értékesítés célpontjai leginkább az idős, beteg emberek.


A Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez a tavalyi év folyamán számos kérelem, közérdekű bejelentés érkezett, melyek alapján megállapítható, hogy az árubemutatókat szervező vállalkozások túlnyomórészt személyre szóló meghívókat juttatnak el az idősebb korosztály részére, valamint telefonon keresik meg a délelőtti órákban otthontartózkodó, valószínűsíthetően nyugdíjas vagy beteg embereket.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség 2012. évben is kiemelt figyelmet fordított az árubemutatóval egybekötött termékértékesítési tevékenység vizsgálatára. A vizsgálatok fő szempontja volt a jogellenes vállalkozói magatartások feltárása, többek között, hogy megvalósultak-e a szórólapon feltüntetettek, elhangzottak-e megtévesztő tájékoztatások a fogyasztóknak kínált termékek tulajdonságairól, valamint kaptak-e tájékoztatást a fogyasztók az őket megillető elállási jogról.


Változatos trükkök


Egyre inkább elterjedt, hogy az árubemutatókra burkolt formában invitálják a fogyasztókat, tehát egészségnapra, egészségügyi felmérésre, vizsgálatokra hívják meg őket, majd a helyszínen derül ki számukra, hogy termékbemutatóra és a termékek értékesítésére kerül sor. Betegségekről hangzanak el különböző előadások, majd lehetőséget biztosítanak az általuk megvásárlásra kínált termékek kipróbálására.A Felügyelőség mind hivatalból, mind kérelmek alapján ellenőrizte az árubemutatóval egybekötött termékértékesítési tevékenységek jogszerűségét. A fogyasztóvédelmi szakemberek több alkalommal szembesültek azzal, hogy az árubemutatót szervező vállalkozások esetében előfordult, hogy a termék betegségekre vonatkozó gyógyhatását hangsúlyozták, miközben ezt dokumentálni, szakvéleménnyel alátámasztani nem tudták. Szintén jellemző volt, hogy gyógyászati segédeszköznek minősülő terméket üzleten kívüli kereskedelem útján kívántak értékesíteni, mely jogszabályba ütközik.


Összességében megállapították, hogy a termékbemutatókra ellátogató fogyasztók nem tájékozódnak megfelelően a vásárlás feltételeiről, a szerződésben foglaltakról, azt rutinszerűen, alapos áttekintés nélkül aláírják, és csak utólag szembesülnek az abban rögzített, számukra esetleg kedvezőtlen feltételekkel.


A gátlástalan szervezők és ügynökök újabb és újabb módszerekkel próbálják a jellemzően idős embereket vásárlásra bírni. Ezek közül az egyik legfelháborítóbb, amikor a rendezvényen "sorsolást" tartanak. Ezen az összegyűltek előtt nagy csinnadrattával "győztest" vagy "győzteseket" hirdetnek, akik úgy tudják komoly, akár 100 ezer forintos nyereményre számíthatnak. Csak később derül ki számukra, hogy ezt a pénzt nem kapják meg, hanem vásárlás esetén az akár félmillió forintot is meghaladó vételárból "levonásra kerül".


Előfordult olyan eset is, amikor a "szerencsés nyertesnek" a jelenlévők előtt át is nyújtották "nyereményét", majd a folyosón egész egyszerűen elvették tőle - mondván, nem gondolja komolyan, hogy ezt a pénzt valóban neki adják, anélkül, hogy vásárolna valamit.


Legyünk óvatosak!


A fogyasztóvédők azt ajánlják, hogy legyünk óvatosak, körültekintőek és ha mégis vásárolnánk egy termékbemutatón, addig ne írjunk alá semmilyen adásvételi- vagy kölcsönszerződést, amíg át nem olvastuk annak minden pontját, beleértve az apró betűs részeket is.


A termékbemutatókra a távollevők között kötött kereskedelmi szerződésekről szóló kormányrendelet előírása vonatkozik, amely szerint az adásvételtől, a termék átvételétől számítva, nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vevő. Egyes cégek elhallgatják ezt az információt, vagy miután kiárusították készletüket, megszűnnek, így nincs kinek benyújtani elállási igényünket.

2013. márc. 28. 09:53
Barátnőm anyóságra is rásóztak 400 ezer forint értékben minden szart, az egész nem ért összesen 60 ezer forintot. A fia megoldotta, 3 napba telt, de jöttek a cuccért, úgy vágta fel a kocsira, hogy csak úgy csörgött. Igaz, ott az idős hölgy még nem fizetett, csak aláírt, hogy fizetni fogja, és mikor a fiával elvitettem magát a bankba, hogy kivegye a pénzt, akkor faggatta ki a fia, hogy mi szart vett, na így derült ki a dolog. De vissza tudták csinálni, 3 napon belül.
70. Hmkati
2013. márc. 28. 06:10
Mellesleg egy bemutatón elhangzott csak úgy mellékesen, ezek nem bevizsgált termékek. Elszólta magát. S tényleg nem azok. De az idősek vették.
69. Hmkati
2013. márc. 28. 06:04
Szia! A cégek úgy kerülik meg a nyolcnapos elállást, hogy nem a bemutató helyszíne szerepel a vásárlás helyeként, hanem a cég telephelye. Így nem minősül üzleten kívúli vásárlásnak. Fogyasztóvédők, Csak azt vizsgálhatják, hogy a cég létezik-e, azt forgalmazta e a bemutatón, amire engedélye van. ezt egy panaszra válaszolták.Amúgy most van a nyomdában a könyvem, ahol egyik téma a termékbemutatők. Puszi HMK
68. Bea0124 (válaszként erre: 10. - Evamaria0803)
2013. márc. 21. 20:15

Nem mondtam hogy elveszem a pénzt de ép eszű ember 200.000.ft nem tart otthon főleg 88évesen.

Ez az én véleményem itt nem 10-20ezerről van szó.Ha ennyi pénz volt nála ki tudja nem-e volt több.

Azt ezek meg látták,tudják hogy annak a néninek mennyi pénze van szájról szájra fog menni hogy itt és itt van egy néni stb.

Manapság gondolni is kéne ilyen rosszindulatú,gerinctelen emberekre.Nap mint nap mást nem hallani csak kirabolták,megverték,halálra verték az idős embert...a pénze végett.


Nekem is van dédim aki toppon van mégsincs nála otthon ennyi pénz...


Minden esetre kívánom a fórum indítónak hogy kapják vissza a pénzt.És remélem tanul belőle mindenki.

67. Adlene (válaszként erre: 62. - Living Dead)
2013. márc. 21. 19:17
Mert jó ember vagy. Pont ezt kérdeztem korábban, hogy ki képes ezt a munkát végezni, és nyugodtan aludni éjjel?
66. b486c9cf7d (válaszként erre: 64. - C6973617d3)
2013. márc. 21. 17:47
Huh, elfelejtettem, hogy ott milyen a rendorseg es a jogrendszer.:/
65. bd55e3f068 (válaszként erre: 64. - C6973617d3)
2013. márc. 21. 17:46
Ilyenkor (meg minden vásárlásnál) az a jó, ha le van papírozva, mert máskülönben tehetetlen lenne a vevő.
64. c6973617d3 (válaszként erre: 63. - B486c9cf7d)
2013. márc. 21. 17:42
Tehetetlenek, mivel le van papírozva :(
63. b486c9cf7d (válaszként erre: 1. - Rege27)
2013. márc. 21. 17:38
Bakker, rendorseg?
2013. márc. 21. 17:09

Egy hajszálon múlt, hogy nekikezdtem efféle melónak, ahol betegeknek időseknek kellett volna eladni csodakegyszereket, kihasználva a gyógyulásba vetett utolsó reményüket, olyan szövegeket nyomtak a "fejtágításon", hogy még a halottakat is feltámasztja. Aztán rájöttem, hogy kb. az első eladásom után szemenköptem volna magam a tükörben, így az utolsó pillanatban sikerült visszatáncolnom.


(Amúgy az én 100%-os birkaágyneműm a tuti: egyben lenyúzott, gyönyörűen kikészített prém, történelmi fellépéseken használjuk és nyak 'nyócezer' volt:D )

61. Hné80
2013. márc. 21. 16:03
na igen a nyugdíjasok 80%-a ilyen helyre jár szórakozni..
2013. márc. 21. 16:01

Én is lebeszélném a helyében.

Szerencsére az enyém nem csinál ilyet.

2013. márc. 21. 16:01
Nem hát! Vegyél 2őt mert úgy jobban megéri :DD
2013. márc. 21. 15:59
A legtöbb idôs nem ismeri azokat a bizonyos (már-már hírhedt) marketing-fogásokat...
2013. márc. 21. 15:58

Még annyival kiegészíteném, hogy minden idős ember, akit átvernek, kivétel nélkül ugyanazt mondja ezekről a bemutatókról: határozott fellépésű fiatalemberek ellentmondást nem tűrően rájuk tukmálják ezeket a szarokat. Ne felejtsük el, hogy egy védtelen idős ember, aki eleve naiv, és ehhez mondjuk még egy kis meszesedés is társul, nem mer nemet mondani senkinek sem, ha valaki úgy nyomul, mint ezek.

Ezek az öregek tudják, hogy hülyeséget csináltak, és ha szerencséjük van, még időben el szokták mondani valamelyik tettrekész családtagjuknak azért, mert ők maguk nem mernek lépéseket tenni.


Mélységesen elítélem az ilyen szarházi értékesítőket. Ja, tudom, nem kell elmenni az ilyen bemutatókra, de ismétlem, ezek védtelen, naiv idős emberek.

56. d71ef05a8e (válaszként erre: 55. - INDUS11)
2013. márc. 21. 15:38
:)
2013. márc. 21. 15:37

Sajnos a mi családunkban is volt hasonló eset, nem véletlenül vagyok képben. A fogyasztóvédelemnél biztos butaságot mondtak, amikor közölték, hogy ne engedjük el a mamát semmilyen árubemutatóra.. Meg hogy ugyanazokat a termékeket a bemutatós ár töredékéért meg lehet vásárolni olcsóbban, szakboltban. Te pedig még büszke is vagy rá, hogy még drágábban megvetted?? Ez a nem semmi...

Na mindegy, részemről csak ennyit.

2013. márc. 21. 15:36

Most meg ne bántódj, de olyan mindig lesz, hogy valaki megvesz valamit, és megbánja. A törvény lehetőséget ad arra, hogy visszaadja a sosem hazsnált terméket, és visszakapja a pénzét bizonyos feltételek mellett. Teljesen mindegy, hogy a termék egyébként jó, vagy hogy mások szerint még az ára i sméltányos volt.


az meg, hogy a cég az ilyennek nem örül, és nem igyekszik megkönnyíteni a vevő dolgát a visszavétellel, valahol természetes, még ha nem is szimpatikus. NEm is ez a gond, hanem hogy amint olvashattad, már első körben megpróbálja a vevőt megkárosítani jogaiban és anyagilag egyaránt, teljesne jogszerűtlenül.


Vagy erre értetted, hogy tipikus magyra mentalitás? Az is az ám, amikor valaki a saját nemzetét szidja, de ez már másik téma:)

53. d71ef05a8e (válaszként erre: 52. - 9d7907a17a)
2013. márc. 21. 15:33
Na, gyanús is volt....
52. 9d7907a17a (válaszként erre: 51. - D71ef05a8e)
2013. márc. 21. 15:31
A 20% levonása nem jogos. A 15. hszben hivatkozott jogszabályban az is benne van, hogy még akkor sem kérhetnek ilyet ha szerződésbe beleírják, mert akkor meg a szerződés is semmis.
51. d71ef05a8e (válaszként erre: 48. - Rege27)
2013. márc. 21. 15:28

Fogyasztóvédelem. Tájékozódj nagyon alaposan minden ide vonatkozó jogszabályról, és idézd őket szó szerint. Nem kétséges, hogy haosnló mutatványokra ők is fel vannak készülve, de fontos látniuk, hogy tájékozott vagy, és ködösítéssel, körülbelüli számokkal nem tudnak lerázni.


Valószínű, hogy valamennyi veszteségetek tényleg lesz, már csak a hatalmas csomag postaköltsége is, a 20% levonásban viszont nem vagyok biztos, hogy jogos.


Tehát a következő lépés előtt mindneképpen vedd fel a kapcsolatot a fogyazstóvédelemmel. Nagyikáddal pedig írass (alá) két tanú aláírása mellett olyan meghatalmazást, hogy teljes körben eljárhatsz a nevében ebben az ügyben.

50. bd55e3f068 (válaszként erre: 48. - Rege27)
2013. márc. 21. 15:24

Nem is tudom, minek vacakolsz vele. Nyilván át akar verni.


[link]


[link]

2013. márc. 21. 15:22
És azért majd írd le, hogy mit mondott a csákó, ha egyáltalán visszahív. De tulajdonképpen mindegy is, mert ti attól még visszaküldtök mindent. Határozottan kell velük beszélni, úgy, hogy tisztában vagytok a jogaitokkal, mert "ezek" aztán nem tántorodnak el a csalástól sem. Olvastam itt Hoxán erről egy kedves sztorit, majd belinkelem, de most nincs időm.
48. rege27
2013. márc. 21. 15:18

visszahívott. Azt mondta,hogy nem velem szerződött,így csak nagy vonalakban beszélt. pl. 20 % levonás,mert már ki volt bontva!!! ilyen nincs!

Meg hogy az ország másik végére kellene visszavinni,mert eladás után neki már nincs köze hozzá.

47. INDUS11 (válaszként erre: 41. - Rege27)
2013. márc. 21. 15:18
Ha időben visszaküldtök mindent, nem tud kibújni. De most komolyan, hívd fel a megyei fogyasztóvédelmet, akkor megnyugszol, és elmondanak minden pontosabban!!
46. 1fbc7619c9 (válaszként erre: 41. - Rege27)
2013. márc. 21. 15:01
Szerintem simán.De ne legyen igazam!
45. bd55e3f068 (válaszként erre: 41. - Rege27)
2013. márc. 21. 15:00
Nézd meg azt a példányt, amit a nagyi kapott! Arra kell figyelni, hogy üzleten kívül értékesített, vagy esetleg van-e az a kis kibúvójuk, amit belinkeltem. Ha aláírta a nagyi, hogy az ő kérésére mentek ki, akkor az olyan, mintha egy üzletben vásárolta volna meg.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook