Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
Sziasztok! Új vagyok itt, most lettem munkanélküli sajnos! Regisztráltam a munkaügyibe. November 16-tól vagyok jogosult álláskeresői járadékra.
Az ügyintézőm azt mondta, hogy decemberbe megkapom a január havit is még karácsony előtt.
De én nem tudom ez hogy működik még soha nem voltam ilyen helyzetben, ma kaptam postán 27000-ot. Gondolom ez a novemberi. 😊De ha most jövőhéten megkapom a januárit is, a decemberre járót is kiküldi vele? Ma van számfejtés.... J-N-Sz Megye. Köszönöm a választ. Szép napot!
Megint nem
Egységesen utalnak ?
A januárit mikor utálják???
Valaki tudja?
Jó lenne karácsony előtt
Ki utaljak
Most kaptam e-mailt.
Tisztelt Érdeklődő!
Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy az év végi ünnepek és az ezzel összefüggő banki ügymenet okán az illetékes minisztérium utasítása alapján az álláskeresési ellátások számfejtése évek óta a karácsonyi ünnepek előtt megtörténik. Ez ebben az évben is így zajlik. Mindez kiegészül azzal, hogy a Kormány 2022. 12. 22-től 2023. 01. 06-ig igazgatási szünetet rendelt el, amely idő alatt az államigazgatás nagy részében nem történhet munkavégzés.
A fentiekből következően ezen a héten megtörténik az ellátások számfejtése, amelyek várhatóan a következő héten már a számlákon lesznek.
Mindezek alapján sajnos arra is fel kell készülni, hogy a következő számfejtésre csak 2023. február elején kerülhet sor.
Így igen ki utaljak.!
Ez is megyétől függ szerintem, mert sok megyében zárva lesznek és így gondolom előbb kerül kiutalásra.
Majd meglátjuk. 😊
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Mikor utalnak munkanélküli járadékot? Neten meg lehet vhol nézni mikor van utalás?
- Tudja valaki, hogy, hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot?
- Hajdú-Biharban (Debrecenben) kapott már valaki decemberben munkanélküli járadékot?
- Kapok az alábbi esetben munkanélküli járadékot?