Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
Budapest, CIB: megérkezett!!!
szép napot
az ösztöneim, a bankszámlám és az álommanók azt súgják holnap reggel kedves üzenetttel fog minket ébreszteni a bankunk.
kitartóak virraszthatnak a netbank előtt. van hogy lassan.jő az sms ;)
már csak egyet kelljen aludni!
1189. Cs4bi
Woo-dooztam rendesen én is hogy péntek early morning ott füttyögjön az az sms, miszerint rámszakad a pénzes zsák. :)
1182. csizi003
"Amennyiben nem utalnak az késésnek számít az ő részükről és hivatalosan plusz pénzt kellene fizetniük a határidő túllépése miatt" >>
..az ééetben nem fizetnek zsét' ilyen késedelem miatt...
Marad a pénteki remény :)
hát remélem igazad lesz,mert mi beszéltünk a munkanélküliben egy hölggyel és inkább hétfőt mondta mint pénteket. :/
Álljon már meg a menet! Azért mindent el lehet mondani az országról, a rendszerről, stb. De többnyire a 10.-ei határidőt betartva általában mindig mindenki megkapja a pénzt (a bankszámlások nevében szólok!). Akinek ma még nem jött meg, holnap reggel biztos megkapja. Nem tehetik meg, hogy Hétfőn (11.-én) kapjátok meg, mikor 10.-ig el kell utalniuk. Mindenki nyugodjon meg, akik intézik, tudják mi a dolguk, holnap reggel rajta lesz a számlán. Higyjétek el, ki van ez számolva!
Réci81, ugyanez van velem is, az utolsót várom és nem is kicsit. Pontosan így gondolom ahogy leírtad, de azért holnap 1/2 8-kor várni fogom az smst. Valószínűleg hiába...
Senki ne aggódjon!!! Hétfőn lesz a számlán! Hamarabb ne várjátok! Amikor nagyon kell mindig így van. Nekem ez az utolsó, most nagyon kéne, nem lesz rajta holnap. Múlt hónapban nem vártam 4-én már rajta volt. 6-án vettem észre. :) Az elsővel szintén ez volt. Akkor vártam mint a messiást, 9-én érkezett meg. :) Réka Budapestről.
Találtam valamit a Komárom-Esztergom megyeieknek :) Valószínűleg ez csak rájuk vonatkozik,mivel itt nálam ,Budapesten is egy másik iroda van,másik vezetővel...
Utalási naptár:
[link]
november 11. napját látom,de gondolom ez postai átvétel,tehát a folyószámlásoknak ezelőtt kellene megkapni!
Én nem hinném, hogy holnapra megérkezik. Holnap utalják, hétfőn érkezik. Ezt mondta a nő. Csoda lenne, ha még holnap megkapnánk, de azért reménykedek.
szerintem se mert a hölgy nem mondta valami biztosra hogy holnap megkapjuk,inkább hétfőre célzott.
10-ig van az utalási határidő.Tehát holnap elvileg meg kell kapnunk az utalást.Amennyiben nem utalnak az késésnek számít az ő részükről és hivatalosan plusz pénzt kellene fizetniük a határidő túllépése miatt.Ezzel együtt úgy érzem h holnap nem lesz utalás.Elvégre magyarországon vagyunk.
Szia akkor holnap semmi esetre sem lesz rajt a Győrieknek?
ez fantasztikus :) tudom,nem tartozik ide,de nem rég utaltam otp-ről k&h bankba,és két nap múlva érkezett meg!! De legalább megérkezett :) manapság ennek is örülni kell :D tiszta vicc ez az egész ország! Nagyon remélem,hogy holnap itt lesz,én kora reggel várom,úgy 9 óráig,utána úgy gondolom,már nem fog érkezni csak hétfőn :( akkor meg egy halaszthatatlan ügyintézni valóm van,mely reggeltől késő délutánig tart! Jó,ugye? :D és még őket is be kell sűrítenem, ugyanis jelenésem van náluk,11.-én a kedves hivatalba vagyok berendelve :) fogalmam sincs hogy hozom össze! :(
Ez nekem eszembe sem jutott! Akkor ezek szerint ez a szabály rájuk nem vonatkozik vagy az ügyintéző nem ismeri. Azért nem élem bele magam nagyon a holnapi utalásba, pedig jó lenne!
Most hívtuk fel a munkanélkülit.közölte hogy 5.-én volt bérszámfelytés és attól kezdve 3-5nap hogy megkapjuk.lehet hogy holnap de legkésőbb hétfő
1176. Epona
A törvény betartása mindenkire vonatkozik (elvileg?)
De hát sok csodát láttunk már...
De ha nagyon okostojás akarok lenni, a hivatalos verzió szerint:A Magyar Nemzeti Bank 15/2010 (X.12) számú rendelete szerint az úgynevezett „4 órás szabálynak” megfelelően, a pénzforgalmi szolgáltatók 2012. július 2-ától biztosítják, hogy az ügyfelek által elektronikus úton a tárgynapi teljesítésre meghirdetett időszakon belül indított belföldi forint átutalás a befogadástól számított legkésőbb 4 órán belül eljusson a kedvezményezett pénzforgalmi szolgáltatójához. A rendelet garantálja továbbá, hogy az így átutalt összeg haladéktalanul a kedvezményezett rendelkezésére álljon.
Ez pl. a csoportos beszedésre nem vonatkozik, de itt nem is arról van szó. :)
Ez nagyon jól hangzik :) és különösképpen köszönöm az információt! Csak sajna nem tartják be :( ma reggel Szabolcs megyében megkapták! 7-kor! Tehát azt mindenképp előző nap kellett hogy feladják,de mikor?És azt mondják a győriek azt hiszem,hogy a postásnál már ott van! Számlások sehol?! Komolyan borzalom ez!Kíváncsi leszek a holnapra :( hétfő ezek szerint biztos...csak nekem az pont nem jó :(
Elvileg az úgynevezett "4 órás szabály" szerint az átutaló bankjának július 1-jétől (2012!) biztosítania kell, hogy az átutalás a befogadástól számított 4 órán belül eljusson a kedvezményezett ügyfél pénzforgalmi szolgáltatójához. Ha holnap elutalják, elvileg meg is kapod pénteken, nem..?
1174. Chloe86
Sziasztok! Ma voltam a munkanélküliben (Győr), azt mondta az ügyintéző, hogy holnap utalják, tehát hétfőn a számlámon lesz már...Kicsit vagyok csak ideges...
Nitus,,már én is robbanok :) 10.-e az vasárnap! Hétfőre számítottam :( múlt hónapban 4-én utaltak egy pénteki napon,és hétfőn kaptam meg 7.-én! Borzalom! Bp-Otp
köszi a tájékoztatást,akkor reménykedem hogy holnap már tényleg megkapjuk.azért idegesít mert itt már a postások megkapták...
Budapest-city, nem utaltak még.
"Az álláskeresési ellátások utólag kerülhetnek kifizetésre.A rendszeres kifizetés minden hónap elején történik, általában 10-ig."
Nitus olvass vissza :) vannak bő információk erről. Teljesen mindegy,hogy mikor jelentkeztél,ettől függetlenül hónap elején kapod. Régen volt úgy,hogy hónap elején,meg hó végén utaltak. Ez most megszűnt. Mára már csak egyszer van kifizetés,hó elején. Két csapatra bontják,vannak a számlások,és a postai csoport. Akinek folyószámlája van,és arra kérte,általában ő hamarabb kapja meg,mint aki postán kérte,de ha visszaolvasol, láthatod,vannak még csodák :) Köszönettel! Bp - Otp- itt sem érkezett,és már nem is fog sajna :( napközben nem utalnak,csak kora reggel!
győr-moson-sopron megyéből kapott valaki már? (CIB)
Budapest, CIB, meg semmi.
Sziasztok. Szabolcs megye, K&H rajta volt reggelre :DDDD ideje volt már...
Most kapnánk elsőnek és a munkanélkülibe a hölgy ugy mondta hogy 10-ig utalják.na most pedig olyat olvastam hogy ha hónap közepén jelentkezel akkor a következő hónap 20.-ig utalják?mi október 15-től vagyunk regisztrálva.létezik hogy csak 20-án lesz pénz?
Fogalmam sincs hogy mit gondolnak... de azért számunkra ez nem nevetséges!! itt vp megyébe 5-15 kell kiutalniuk! eddig 5-6 mindig rajta volt! holnap jelenésem van náluk ha addigra sem lesz pénz megkérdezem a telefonos kislányt hogy nem e izgul??? mert ha haza fele megy akkor nagyon siessen!! :D :D
További ajánlott fórumok: