Munkahelyi dohányzás/ nem dohányzás. (beszélgetés)
Csak mert kíváncsi vagyok: hetekig nem gyújtottál rá kibírtad. Akkor utána miért?
Azért kérdezem mert van egy kolléganőm ha elutaznak hétvégén és a családdal vannak, eszébe sem jut, de ha otthon van a napi doboz cigi elmegy. Ő sem tudja az okát csak húzza a vállát:)
Ezt csak megerősíteni tudom. Nyaralás, strand játszótér közeli részén csikkek eldobálva. És minőségi hely még csak nem is egy eldugott falucska.
Hát hadd ne minősítsem. Pedig biztos neki is volt gyereke, unokája, de ő ott dobta el. És ez még nem is csak az egészségügyi része a dolognak hanem a trehányság, nemtörődömség, lustaság a másik éppen a gyerekek?! nagymérvű leszarása.
Ja és persze itt is mint mindenhol volt dohányzásra kijelölt hely.
Alkoholizmus miatt leszázalékolás? Ilyet még nem hallottam.
Egyébként igen, tőlem fizethetnének pluszban valamennyit a kórosan elhízottak is.
Egyébként csak halkan jegyzem meg a betegségért senki nem megy a szomszédba és senki nem a közértbe veszi, az általában jön magától, de igenis az egészségért tenni kell.
Dohányzok, igaz nem szívok el 1 dobozzal sem naponta, de volt már jó pár műtétem és én nem őrjöngtem amiatt, hogy nem dohányzok, pedig pl. a pajzsmirigy műtét után hetekig nem gyújtottam rá.
De biztos van aki emiatt is ki tud kelni magából, ezt nem vitatom, csak nem azért, amiért a piától. Mert a pia esetében nem a hiány miatt lesznek esetleg agresszívak..
Ez így igaz!
És a betegségtől is akkor lesz csak valaki kövér, ha nem kontrollálja magát. Ez tapasztalat, mert pajzsmirigy beteg vagyok és a dokim sokszor mondta hogy ügyes vagyok, mert ezekkel a vérkép értékekkel lehetnék 120 kg is akár, de én nagyon vigyázok a súlyomra....
A cigi hatására nem lesz agresszív, hanem akkor, ha megvonják. Tapasztalatból tudom. Sőt kimondottan önsors rontó dolgokat is képesek művelni a cigi miatt, ha kialakul egy erős függőség. Tudom, dohányzás nélkül is lehet embereknek mindenféle baja, de ne tudd meg hogy hogy köhög anyám 55 év dohányzás után. Vagy milyen hacacáré volt a kórházban, mikor apám a bypass műtéte után, mikor már fel tudott kelni, cigarettára gyújtott és a nővéreket vádolta, orvos létére, hogy kegyetlenek hozzá, mert nem hagyták. A durva veszekedések, mikor megkértem apámat, hogy ne körülöttem bagózzon. Mintha egy alkoholista kezéből próbálnád kicsavarni az üveget. És akkor még ott van a másodlagos dohányzás, aminek az egészségkárosító hatását dohányosok családtagjai szenvedik meg.
Mellesleg a kövérség nem feltétlen a rossz életmód következménye, sajnos betegségek és a genetikai is nagy szerepet játszik benne. Ettől függetlenül küzdeni kell az ellen is. Hasplasztikát, ami a felesleges bőr eltávolítása, nem zsírleszívás, TB-re legjobb tudomásom szerint csak akkor lehet kapni, ha valaki drasztikusan sokat fogyott és képes egy bizonyos ideig tartani is az új testsúlyt.
Na igen, a kövérek is fizessenek pluszban hájadót, mert rengeteg betegségüket kell gyógyítani az elhízásuk miatt, mi meg a cigitől vagy betegek leszünk vagy nem....de a kövérek azok tuti, hogy azok, mert fáj a lábuk pl., stb. A legtöbb hasplasztikás is valahogy kiügyeskedi, hogy TB-re végezzék el a műtétjét, miért is?
Azért szerintem a pia, drog és cigi nem összehasonlítható. A dohányos nem fog bekattanni sosem, hiszem a dohány nem tudatmódosító, ahogy a drog és a pia is az. Még sosem hallottam olyat, hogy a cigi hatására valaki agresszívvá vált volna és jól helybenhagyta volna a családját. Ezzel ellentétben az alkoholistákat simán leszázalékolják, mert betegek, a drogosokat is kezelik, miután lehozták őket a valamelyik híd tetejéről, mert azt hitte, hogy tud repülni, stb., illetve a családjukat terrorizálják vagy ép aki az útjukba kerül, nem?
És még van egy csomó dolog amire különadót fizettetnék, csak tényleg az a baj, hogy a többlet bevétel nem arra lesz fordítva, amire mondják, hiszen a benzin árába lévő adó sem az utakra fordítódik....
Egyébként tényleg nemdohányos prolizot, ami engem egy kicsit sem zavar, mert mint akkor is írtam én az vagyok, ahogy itt legtöbben azok vagyunk, akkor is ha ez fáj a legtöbb prolinak:DDDDD Csak nem tudom, hogy miért kellene szégyenkezni emiatt?
Ne képzelj oda olyan dolgokat, ami nincs. Ugyanis semminek sem "tapsikoltam" csak megosztottam egy cikket, amit ma olvastam, és szerintem pont témába vág, te kis agresszív kismalac :)
Amúgy nekem is az volt az első gondolatom, hogy ha ellehetetlenítik a dohányzást, állambácsi igencsak sok adótól esik el, mert a cigi az egyik legjobban terhelt árucikk. Úgyhogy nem fogják.
Ez már igaz.
Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy azt csinál mindenki, amit akar, amíg nem a káromra csinálja... és persze szagolni sem szeretem.
Biztos így van, szerintem se forgatják vissza az eü.-be mint, ahogy a chips adót is kétlem, hogy odamenne.
Szerintem senki nem tapsikolt, de ezek tények.
Tudod, felőlem be is tilthatnák, csak akkor a trafikos haverok elesnek majd a bevételtől. És ne gondoljuk már, hogy azt, amit a dohányárakra rátesznek az majd az egészségügybe visszaforgatják. Ez csak egy újabb nyúzása a társadalomnak, hogy még több csatornán folyjon ki a pénz a költségvetésből.
És ennek tapsikolsz...
De nagyon kár ennyi energiát fordítani egymás meggyőzésébe, akarom mondani itt inkább úgy érzem, egymás legyőzése a cél, pedig olyan felesleges.
43 évig szívtam, elment napi másfél doboz, aztán nyugdíjasként gondoltam egyet, leszokok.
Ezek után azt mondom: legalább olyan szép teljesítmény bárkitől is, mint amikor egy narkós, egy piás dönt így. És őket minden államban betegként kezeli, és áldoz a kezelésükre, a gyógyulásukra, arra, hogy tiszták legyenek, a dohányosokat pedig esze ágában sincs segíteni... pedig egyáltalán nem könnyű leszállni a szekérről!
Nah tessék! Lehet, hogy nemsokára tényleg pluszban fognak fizetni a dohányosok az egészségügynek:
Van egy mondás: ha nincs időd és nem törődsz az egészséggel majd lesz időd és törődni fogsz a betegséggel.
És ez sajnos nagyon igaz.
Én nem gyűlölök senkit, na basztatni meg pláne nem. Csak a véleményemet írtam le, ahogy teszi mindenki ezen a fórumon. Lehet kiakadni, egyet nem érteni, akkor is így gondolom:) Az, hogy valakinek nem tetszik? Ennél nagyobb bajom sose legyen:)
Mindenki úgy él, úgy vigyáz az egészségére, vagy rombolja azt ahogy jónak érzi.
További ajánlott fórumok:
- Városok, ahol betiltották a közterületeken a dohányzást. Mi a véleményed róla?
- Szokjunk le a dohányzásról, én ma kezdem szeretnék egészségesen élni
- Éljen az új dohányzásellenes törvény!
- Le akarok szokni a dohányzásról-Velem tart valaki? Holnaptól!!!!
- Hogyan szokjak le a dohányzásról 2 hét alatt?
- Cigi nélkül avagy ki akar mostanában leszokni a dohányzásról