Moszkauer... recept

Elkészítési idő 55 perc

A Moszkauer... hozzávalói:
2 dkg mandula
3 dkg dió
10 dkg kandírozott gyümölcs aprórakockázva (vegyes gyümölcs, de narancs is legyen benne, ha nincs benne narancs, akkor 5 dkg tetszőleges kandírozott gyümölcs és 5 dkg finomra aprított kandírozott narancshéj)
0,5 dl habtejszín
5 dkg vaj
3 dkg finomliszt
5 dkg cukor
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj


A Moszkauer... elkészítési módja:
A diót és a mandulát durvára vágjuk. A kandírozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, ha nincs olyan szerencsénk, hogy már eleve úgy vásároltuk. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot olyamatos keverés mellett összeforraljuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a diót és a mandulát, valamint a kandírozott gyümölcskockákat és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanálnyi kupacokat halmozunk a tésztából. Ne rakjuk túl szorosan őket, maradjon hely közöttük! Ezután a kis halmokat a kanál hátuljával lelapítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 10-12 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután vesszük ki őket. A csokis bevonathoz a darabokra tört csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal. A kihűlt korongok alját a csokiba mártjuk, vagy kanállal szépen óvatosan kenünk a csokiból az alsó felére. Nekem az utóbbi módszerrel sikerült. A máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra sorakoztatjuk a moszkauereket, és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A moszkauer... elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook