Mostohával nevelni a gyermekem!!! (beszélgetés)
Szia!
Sokszor alkalmazom én is azt a taktikát hogy hagyom, hogy ők oldják meg egymással ha problémájuk van.De ezek a dolgok apróságok, hála az égnek nincsenek komoly problémák.
SZIASZTOK!
Én is elváltam a férjemtől és a mostani házasságomba hoztam a 3.éves kisfiamat!(akkor még annyi volt,ennek 6.éve)
Szeretik egymást,de valahogy mindig kialakul köztük egy kis távolság,a fiam nem nagyon nyit a férjem felé....pedig szereti,mert már lassan 2.éve,hogy "apu"-nak szólitja és magától kezdte!
Sokszor én is hibás vagyok,mert ha van valami nézeteltérés köztük,én mint egy anyatigris védem a gyermekem...sokszor utólag esik le,hogy nem kellett volna...Sokszor két tűz között érzem magam...hagyni kell,hogy megoldják a gondjaikat egymással,csak ezt mondani könnyű,de betartani annál nehezebb...
De alapjáraton minden ok!Egy ismerősöm azt mesélte,hogy a fia a saját apjával ugyan ilyen helyzetben van,mint a fiam a férjemmel...pedig ők vérszerintiek egymásnak...
Igen megértem mit érzel,nekem is nagyon rossz.De én úgy vagyok vele, hogy inkább a gyermekem felé hajlok.Próbálok én is igazságos lenni.
Nálunk is ez a helyzet,nagyon szeretik egymás és néha úgy veszem észre a kislánynak fontosabb a párom mint az apukája.Hozzáteszem ez az édesapján múlik, mert sajnos nem nagyon foglalkozik vele.A láthatásokra is a mamája viszi, és ő érdeklődik mindig felőle.Az apja fel sem hívja.
Nálunk sincs komoly baj!!
Sőt, csak néha mikor valamilyen hülyeségen összevitatkoznak(mindketten makacs természetek)akkor olyan rossz érzés kerít hatalmába!Nem azért, hogy nem szeretik egymást csak mintha nekem kellene igazságot tennem, vagy ilyesmi!!!Kicsit tanácstalan vagyok hiszen mind a kettőjüket szeretem.
Szia!
Nekem van egy ötéves kislányom,két éve váltam el az apjától.Nekem is lett egy új kapcsolatom,és hála az égnek elfogadták és szeretik egymást.Persze súrlódások és konfliktusok vannak, de nem olyanok amiket nem lehet kiküszöbölni.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a páromnak is egy ugyanilyen idős kisfia van az előző kapcsolatából.