Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Most vettünk egy kombi tűzhelyet és sütési tippekre lenne szükségem. Mit, mennyi ideig süssek és milyen fokozaton. fórum

Most vettünk egy kombi tűzhelyet és sütési tippekre lenne szükségem. Mit, mennyi ideig süssek és milyen fokozaton. (tudásbázis kérdés)


2010. nov. 24. 09:12
Én mindig légkeverésest használom.Tésztákat150fokon,husféléket pedig200 fokon sütök.Próbáljad ki ,szerintem ez neked is jó lesz!
18. s700
2010. aug. 30. 16:30

Sziasztok!

Mi most vettünk kombinált tűzhelyet. 1x sütöttem benne csibecombot légkeveréssel középen, ma meg pizzát próbáltam, de olyan lett szegény, mint a cipőtalp. Majdnem meg is égettem.

Hogy szoktátok a pizzát sütni? Hány fokon? Mennyi ideig? Légkeveréssel vagy csak felső sütéssel?

Előre is köszi!

2008. okt. 22. 17:34

Szia !


Nekem is az van , sokat kell probálgatni, mert amig kitapasztalod addig párszor odaeg.Húst alsó felső sütéssel középen sütök. Kacsasütő tuti tipp. és fokozatosan emelem a hőmérsékletet.

Süti csodás benne, mindenhol egyenletes lesz!!!!!


Jó próbálkozást:-)

2008. jún. 24. 17:59
Az én sütőm is légkeveréses. Imádom. Csak sajnos a gombokról lekoptak a Celsius fokok, a másikról a programok. Igy csak találomra állítom be. Általában mindent légkeveréssel sütők.
15. bobcsi2 (válaszként erre: 14. - 9c8432d068)
2008. márc. 27. 20:56

Így szoktam én is ,de valahogy az én sütőmbe 2,5-3 óra kell hogy megpuhuljon.Meg vagy 40 perc hogy szép piros legyen.Úgyhogy ha oldalast sütök már 8-kor be kell tennem az ebédet.Nekem egy kicsit sok időnek tűnik.

Van kint egy másik gáz sütőm is, abba 2 óra alatt kész az oldalas.

Igaz,a villany sütőbe finomabb!

2008. márc. 18. 17:22

Én az oldalast darabolva sütöm. Van egy fém kacsasütő edényem,abban szoktam.Ha nincs ilyened,tepsiben,fóliával süsd,és amikor már puha, (ez 200 fokon 1,5-2 óra villany sütőben)akkor leveszed a fóliát,és pirosra sütöd a húst.Ha légkeveréses a sütőd,kapcsold rá,gyorsabban pirul.

Vizet feltétlen kell alá önteni,1kg kg oldalashoz kb. 1 dl.

2008. márc. 13. 16:18
Leírná nekem valaki hogy az oldalast hogy sütitek?Hány fokon?Milyen módban?Fóliával?Stb...Vizet öntötök-e alá?
12. kenzol (válaszként erre: 11. - Hangyibaba)
2008. febr. 28. 11:08
Nagyon köszi a tanácsokat : )
2008. febr. 28. 08:58

Néhány tippet tudok adni, 4 éve használom rendszeresen a légkeveréses sütőmet:

piskóta: 1-2 perc 200 fokon, majd utána 160-170 fokon sütöm, tűpróbával ellenőrízve a süti elkészültét. A légkeverést nem szabad bekapcsolni, tönkreteszi a tésztát.

kelt tészták: 200-210 fokon kell sütni, néha rá lehet kapcsolni a légkeverést, ez a fajta süti "imádja", de csak óvatosan, meg ne égjen.HA kevés az időm, a kelsztést is a sütőben végzem, beállítom a legalacsonyabb hőfokra ( nálam 40-50 fok), és akkor szépen, gyorsan megkel a süti.Van, hogy egy kicsit kinyitom a sütőajtót, hogy ne legyen túl meleg odabent a levegő, de sorozatosan nem szabad nyitogatni, mert "megfázik a tészta".

húsok:ha 150 fokon sütöd, nagyon lassan készül el, de mennyeien omlós lesz, de én általában időhiány miatt 180 fokon sütöm. A légkeverést az utolsó pár percben kapcsolom rá, ettől szép piros, ropogós lesz a hús, de sokáig nem szabad ( elég kb. 5 perc), mert nagyon kiszárítja a húst.

piték: 180 fokon szoktam sütni, amíg szép piros nem lesz a teteje.

rakott ételek:200 fokon sütöm őket, addig, amíg a teteje szép piros nem lesz.

rétesek, hajtogatott tészták: 200 fokon sütöm, pirulásig, a végén egy-két perc légkeverés mehet.

A kelt tésztáknál kifelejtettem a pogácsákat:200 fokon sütöm, úgy, hogy a sütő aljába teszek egy lapos tálban forró vizet, ez sütés közben gőzben "fürdeti" a sütiket, ettől finom puha marad.Régebben látványpékségünk volt, ott is ezzel a módszerrel kellett a kelt sütiket kisütni, nagyon jó trükk.

10. kenzol (válaszként erre: 9. - Zsu-zso76)
2008. febr. 27. 18:05
kaptam hozzá útmutatót, de azaz igazság nem igazán vált be, valamit sütöttem benne és beállítottam 10 perccel hamarabbra az óráját, de még így is túlsült a süti :( Általában én is a légkeverést használom, de a húsoknál se mindig.Gondoltam, hát ha van valaki akinek már van pár éve elektromos sütője és tud tippeket adni, de idáig nem sok jó tanácsot kaptam :(
2008. febr. 26. 14:22

Én is most tanulom a technikáját. Te nem kaptál hozzá használati útmutatot? Ha gondolod leirhatom ami nekem van.

de igy se egyszerű,általában minden hőlégkeveréses módban sütök mert elvileg ez a leggyorsabb, amúgy meg sztem ki kell tapasztalni mit-hol kell sütni

2007. dec. 14. 19:24
Úgy látom nem sokaknak van villanyos sütője, vagy még nem találtak rá a kérdésemre :(
7. kenzol (válaszként erre: 6. - Dorado)
2007. nov. 16. 16:59
köszi :)
2007. nov. 15. 16:52

Szia!

Én villanysütőhöz tudok hozzászólni.


hurka, kolbász 150 fokon kb 1,5 óra

csirkecombok 180 fokon kb 1,5 óra, feleidőn rajta az alufólia

4 tojásos piskóta 200 fokon, 10 perc

héjába sült krumpli 200 fokon, kb. 1 óra

2007. nov. 15. 13:08
mind a kettő
2007. nov. 14. 17:56
villany vagy légkeveréses a sütőd?
2007. nov. 14. 16:14
senki? :(
2007. nov. 11. 20:33
köszönöm mindenkinek előre is a tippeket :)
2007. nov. 11. 20:32
Most vettünk egy kombi tűzhelyet és sütési tippekre lenne szükségem. Mit, mennyi ideig süssek és milyen fokozaton.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook