Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós macchiato torta recept

Mogyorós macchiato torta recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 450 kcal

A Mogyorós macchiato torta hozzávalói:
2tojás
10dkg cukor
6dkg liszt
3dkg darált mogyoró
1/2tk sűtőpór
2tk kakaópor
9ek tej ,7-8 dkg mogyorós nugát
50dkg mascarpone
4 lap vagy 12g szintelen zselatin
400g tejszin ,1 ek kávépór
10dkg mogyoró+ a forma kikenéséhezmargarin


A Mogyorós macchiato torta elkészítési módja:
1: A tojás fehérjét cukorral kemény habbá verjük . Beledolgozzuk a tojássárgáját , majd a darált mogyoróval, a sütőporral és 1 tk kakóporral elvegyített lisztetet. 3ek tejjel felazítjuk, és margarinnal kikent 20 cm-es kapcsos tortaformbá simítjuk . Előmelegített sütöben , 200 fokon kb 15 percig sütjük. 2: A mascarponét a maradék tejjel és cukorral megolvasztott nugáttal kiverjük. az utasítás szerint feloldott zselatint 3 ek krémbe vegyítjük. a többi krémhez adjuk, és beleforgatjk a fele tejszinböl vert habot.3: A krém felét a kávéval ízesítjük, a tortalapra kenjük, és 15 percre hűtőbe állítjuk. Rásimítjuk a világos krémet , és 1 órára visszatesszük a hűtőbe. A maradék tejszinböl vert lágy habot a karima eltávolítása után a tortára símitjuk, és a maradék kakaóval meg hintjük. A megpirított felaprított mogyorval díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós macchiato torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook