Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpelyhes-málnás süti recept

Zabpelyhes-málnás süti recept

A Zabpelyhes-málnás süti hozzávalói:
20 dkg liszt(főleg rétesliszt)
20 dkg zabpehely
25 dkg vaj
15 dkg barna cukor
30 dkg málna
1 kkan. szódabikarbóna
10 dkg durvára vagdalt dió
csipet só


A Zabpelyhes-málnás süti elkészítési módja:
Összegyúrjuk a lisztet,zabpelyhet,cukrot,sót,szódabikarbónát,diót.Ráreszeljük a hideg vajat,s összemorzsoljuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk-lisztezünk.Belekanalazzuk a tészta 2/3-át,kissé egyengessük is el.Rá a málaszemek,s végül a maradék morzsa. 160',kb.35-45 perc

Én a végén kissé magasabb hőfokon sütöttem,hogy megbarnuljon egy kicsit a teteje!
Csak akkor szeleteljük,ha teljesen kihűlt!
Még melegen szórjuk meg a tetejét vaniliás cukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpelyhes-málnás süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook