Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mascarponés csokitorta recept

Mascarponés csokitorta recept

A Mascarponés csokitorta hozzávalói:
A tésztához:

2 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 kk sütőpor
2 ek olaj
2 ek víz

Ez a mennyiség egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma egy lapja. Kettőt sütünk belőle.

A krémhez:

100 g étcsokoládé
6 tojás
150 g cukor
200 g vaj ( nem margarin)
1 zacskó vaniliás cukor
250 g mascarpone

A díszítéshez:

3 doboz mogyorókrémmel töltött ostyarúd
1 szelet narancs
Csokoládéval bevont puffasztott rizs
2 m selyemszalag


A Mascarponés csokitorta elkészítési módja:
Először elkészítjük a két tortalapot. Robotgéppel habosra keverjük a cukrot és az egész tojásokat. A tál szélénél belecsurgatom az olajat, és a vizet, majd óvatosan belekeverjük a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A második lapot ugyanígy készítjük el. Amikor kihűlt a tészta, lehúzhatjuk róla a sütőpapírt. Elkészítjük a krémet is. A reszelt csokit, tojásokat és a cukrot jól összekeverjük, gőz fölött besűrűsítjük állandó kevergetés mellett. Megvárjuk, amíg kihűl, néha keverünk rajta egyet-kettőt. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és robotgéppel habosra keverjük. Végül belekeverjük a mascarponét, de ezt már keverő kanállal, nem robotgéppel. Félbevágjuk a tésztákat és megkenjük krémmel. Úgy osszuk be a krémet, hogy 3 rétegre kell, hogy elég legyen, valamint a tetejére és az oldalára is maradjon. Ha összeállt a torta, körberakjuk ostyarúddal, megkötjük a szalaggal, és díszítjük a tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mascarponés csokitorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook