Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Körtés muffin mogyorós-gesztenyés krémmel recept

Körtés muffin mogyorós-gesztenyés krémmel recept

A Körtés muffin mogyorós-gesztenyés krémmel hozzávalói:
(12 db-hoz)

Száraz hozzávalók:

15 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor

Nedves hozzávalók:

1 db tojás
0, 5 dl étolaj
1 kis doboz kefir
2 db nagyon érett, leveses körte

Krémhez:

20 dkg mogyorós kakaókrém
15 dkg gesztenye
1 dl hulala

Cukormázhoz:

10 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
pár csepp citromlé
gőz fölött felverve.


A Körtés muffin mogyorós-gesztenyés krémmel elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük. A muffin sütőt muffin-papírral kibéleljük (ha esetleg nincs papírunk kizsírozzuk-lisztezzük) és egy kanállal szépen elosztjuk a masszát. Először 1 kanállal teszünk mindegyik formába, majd ismét 1 kanál muffin tésztát. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a formában és a teteje rugalmas lesz. Ez 25-30 perc. Közben elkészítjük a krémet. A cukormázra szórhatunk csokoládé reszeléket, vagy színes tortacukrokat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A körtés muffin mogyorós-gesztenyés krémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook