Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Kókuszos recept

Elkészítési idő 40 perc

A Kókuszos hozzávalói:
tészta: 37 dkg liszt
22 dkg porcukor
20 dkg margarin
fél sütőpor
2 egész tojás
3 evőkanál kakaó
töltelék: 30 dkg cukor
6 tojásfehérje
30 dkg kókusz
2 evőkanál rum
1 van. cukor
máz: 6 tojássárga
20 dkg porcukor


A Kókuszos elkészítési módja:
tészta:a tésztához valókat összegyurjuk, és két részre osztjuk. Az eggyiket kinyújtjuk és a zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, megkenjük baracklekvárral és rátesszük a tölteléket (a tojásfehérjét a van. cukorral felverjük hozzáadjuk a cukrot és addig verjük mig jó kemény nem lesz, utánna beletesszük a többi hozzávalót), a másik lapot is kinyujtjuk tepsi nagyságura és a töltelékre tesszük óvatosan. Tűvel megszurkáljuk és előmelegitett sütőben megsütjük, tűpróbáig. Ha megsült óvatosan kiboritjuk a tepsiből és ugy hagyjuk, a teteje lesz az alja. Ha langyosra hűlt ráöntjük a mázt (a tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral), és hagyjuk szikkadni.

Nagy tepsiben sütjük. Kiadós, finom, és mutatós.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook