Mivel lehet egy házasságot annyira elrontani hogy válás legyen a vége? (tudásbázis)
Sziasztok!
Egy 15 évig tartó tönkrement házasság hibáiból okulva az alábbiakat tudom mondani:
- Őszintének lenni mindig! És ezt elvárni!!
- Hűség! Nem rédemes megbocsátani az első félrelépést, kutyából SOSEM lesz szalonna
-Sokat kommunikálni, mindig mindent megbezsélni, átbeszélni
- Minden vacakért nem kell bactatni a másikat ( focimeccs, tv távkapcsoló stb:-)
- Adjuk tudtára másiknak rendzseresen, szavakkal, érintéssel, apró meglepikkel, sms-ben, stb. hogy szeretjük őt
- Hallgassuk meg a másik problémáját, érezze, hogy fontos nekünk
-Ne csak adjunk, akarjunk kapni is
- Ne utáljuk látványosan, és ne szapuljuk a másik szüleit, testvéreit, rokonságát
- Soha ne feküdjünk le haraggal
- Szex-el ne jutalmazzunk vagy büntessünk
- A külön utakon járkálások ( hétvégi meetingek, barátokkal való nyaralás stb. ) nem tesz jót egy házasságnak.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe első blikkre. Ha még valami ezsembe jut jelzem:-)
Én is kíváncsi vagyok milyen hozzászólások fognak születni.
Szerintem pozitív előjellel is érdemes feltenni a kérdést: mit tegyünk a jó házasság érdekében
Véleményem szerint nem.
HA a házasságot többnek véled mint egy párkapcsolatot, együttélést, akkor nem.
Mi (a férjem és én) komolyan vettük és vesszük a házassági igéretünket. Ezért több mindent tudunk megbocsájtani, elnézni a másiknak. De ehhez az kell, hogy a házasság intézményéhez való hozzáálásunkat időben tisztázzuk. Mert ha rátaláltam volna egy ideálisnak tünő partnerre, de ebben a kérdésben nem ugyanúgy gondolkozunk akkor máris nem ideális. együttéléshez lehet hogy jó, de házassághoz...
Nem kellenek ahhoz nagy dolgok... Sok apróság is megmérgezheti a kapcsolatot.
Én egyrészt az egészet megbántam úgy, ahogy volt... Az elbaltázott 22 évet... Megelőzhettem volna, ha már az első 5 perces késésénél faképnél hagyom.
További ajánlott fórumok:
- Milyen a házasságod? Megbántad-e a döntésed? Van-e valami, ami hiányzik?
- Vége a házasságomnak
- Válságban a házasságom!
- Létezik, hogy 6 hónapos kisfiú kukacán annyira fel kellene húzni a bőrt, hogy a makk látható legyen?
- Mit csináljak? Annyira féltem. Nem akarom, hogy baja legyen.
- Annyira várom, hogy babapocim legyen a mostani ciklusban.🙏🥰...