Mivel érdemes a mosógépet tisztítani? (tudásbázis)
Olyan kevés szerintem nem számít, mert hígul annyit a vízzel együtt, hogy "ártalmatlan" a géppel szemben. De itt írt valaki 2 liter 20%-t 95 fokon, aztán úgy hagyni, egész éjszakára. Na az aztán jól belemar majd a gumiba:))
Amikor egy motort újítottam föl eladásra, lecseréltem belőle a hűtővizet. Gondoltam, hogy kicsit átmosom ecetes vízzel a rendszert. Hát szépen beleöntöttem jó ecetes vizet a hűtő tartályba és úgy hagytam éjszakára. Reggel kiengedtem az ecetet, átöblítettem, bele a fagyállót. Egyszerűen nem indult a motor, pedig este még jó volt. Amior kicsavartam a hengerfejből a gyertyát, akkor vettem észre az ecetes szagot. Olyan szépen elmarta egy éjszaka alatt a hengerfej tömítést az ecet, mintha 50 éves befőttes gumi lett volna. Szét mállott a kezembe.
Hja kérem, akkor még nem úgy gyártották a gépeket, hogy 4-5 év után dobjad ki.
Igen, 90-100 liter körül van egy mosás. De lehet vele spórolni:
- a ruhák nem gyűrődnek össze, tehát a vasalás ideje, energiája meg van takarítva
- a fehér mosás utolsó öblítője a színes első mosóvize
- a lúgos vízzel kiválóan lehet teraszt felmosni
- a felfogott vízzel le lehet önteni a WC-t, csupán 2 vödör kérdése.
Igaz, van, hogy egy mosás két napig is megy, de ez nem probléma; van annyi ruha, hogy nem kell 1 óra alatt végezni.
Tudom, sokan fintorognak az ilyen megoldáson, de hát valamit valamiért.
Olyan vízkő amit areklámokban mutogatnak a világon nincs! :)
Én sem használok semmit.
Minekünk 8 éves körüli a mosógépünk mikor megvettük rá 2 évre baja volt szerelőt hivtunk de elektronikus baj volt és akkor kérdeztem a mosógépszerelőt mit használjak vizkőre hát annyit mondott tök felesleges drága vizkőoldókat venni ha esetleg nagyon akarom ecettel de azt se muszály mivel hamarabb kimegy a mosógép elekronikája minthogy a vizkövesedés tenné tönkre ,én el is döntöttem nem használok semmit és megy azóta is .kopp-kopp-kopp
Pedig szinte napi szinten használom!!
A hosszabb mosásoknál én is mindig teszek egy KIS ecetet a gépbe.(öblítésnél) Szerintem ennyi csak a vízkőnek árt.
Az előző gépembe is tettem. 10 évig ment, az elektronikája adta fel végül.
De nem volt vízköves! :D
Nekem meg azt mondták, hogy a trisó ártana a gumiknak...
Persze. Hogy tönkre vágd lassan de biztosan a gépedet, így mindig lesz majd munkája. Sokkal hamarabb elfáradnak a gumitömítések az ecettől.
A régi hajdú mosogépek, meg az energomat gépek bírják az ilyet, de egy új mosógép már kicsit kényesebb.
Én öblítő helyett is ecetet használok. Vagy mosóparfümöt.
A mosógépem 6 éves, kétévente van szétszedve (teljesen más okból kifolyólag), de minden gumitömítés, alkatrész. oldható, marható rész sértetlen, nincs benne sem zsír, sem vízkő, sem kátránylerakósás, a mosószer adagoló belső részén sincs az a fekete nyúlós takony, ami az öblítőtől keletkezik.
Egyébként a szerelőm egy kihalóban lévő faj utolsó példányai közé tartozik, lelkiismeretes barkácsolós kisöreg, aki nem a pénzre hajt.
Az meg, hogy ezek a mai mosógépek 25-30 évig üzemképesek legyenek, eleve kizárt. Ecet ide, Calgon oda, a mai masinákat rövidebb élettartamra gyártják. Ráadásul 10 évnyi Calgon árából frankó új mosógépet vehetsz.
szia , belülről ecettel
95 fokon elinditod (üresen) és amikor kb 15 perc mulva amikor a viz már 85 fokos megállitod , kinyitod (ha felül töltős) és 2 üveg 20% ecetet beleöntesz, és hagyod egy napig , másnap elinditod , hogy folytassa a mosást.
nekem még bevált a mágneses golyó is ÖKO golyó neten kb 2500 ft kb 10 éve használom,
Van speckó mosógéptisztító lötty; azzal kell elindítani egy 95 fokos mosást; de az "okosgépeket" át kell verni, én egy régi fehér nagy fürdőlepedőt használok csalinak, különben a szuperintelligens gépünk képes lenne 1,5 deci vízzel lötyögtetni ha nem érzi a súlyt
Ecetet sosem raknék bele, kegyetlenül mar, a mai gépek pedig érzékeny jószágok
Az én szerelőm is javasolta.
Évente 2x ecettel, 2x trisóval.
További ajánlott fórumok:
- Algás vizű medencét mivel lehet tisztítani a viz leengedése nélkül?
- Ti mivel és hány fokon vízkőtelenítitek a mosógépet?
- Hogyan és mivel lehet a legszebben ablakot tisztítani?
- Mivel lehet az ezüstöt tisztítani?
- Ajánlanátok jó általános felület lemosót nagytakarításhoz? Amivel könnyen lehet az ajtókat, konyhát, szanitert tisztítani.
- Mivel érdemes tisztítani a beleket candida diéta alatt, ami nem terheli meg az amúgy is legyengült szervezetet?tapasztalatok?