Mivel érdemes a mosógépet tisztítani? (tudásbázis)
Ez így van. Öblítés után is öblít :)
Amúgy vicces lenne az elöltöltőst ajtaját teli víznél kinyitni :DDD
Ha ecettel öblítek, teleöntöm az öblítőtartó rekeszt, és csepegtetek bele 10-20 akármennyi illóolajat. Amúgy illóolaj nélkül sem esetszagú a ruha, mire megszárad.
De manapság már saját öblítőt keverek magamnak :)
Na hááát! Jó kis takarékos gép!
Már láttam egy érdekes műsort, ahol a mosógép víz nélkül mos.
Állítólag ez a jövő!
Hátha még én is megérem...
Szívesen használnám! :))
Hát megmondom őszintén, én az elöltöltős gépnél ezt még nem próbáltam i,csak a felül töltősnél. Nem volt öblítő illata a ruháimnak, ha a lenti gépet használtam. Akkor kezdtem megfigyelni, hogy valójában mi is zajlik le a gépen belül? A lényeg az, hogy rossz helyre öntöttem az öblítőt (pedig gyárilag a virágmintás ábra azt mutatta, hogy oda kell önteni).
Az öblítős víz kiengedése után, még 1x tele engedte magát vízzel, és kimosta a ruhákból a finom illatot. A legutolsó rekeszt használtam onnantól fogva, és olyan finom illata lett a ruháimnak, sokan kérdezték is, hogy milyen öblítőt használok. 2 hét után is van illata a ruháimnak.
Kérdésem lenne,...gondolom van olyan köztetek aki ecettel öblít..
Mennyi ecetet tesztek az öblítő adagolójába, hogy ne legyen ecet szagú a ruha?
Mennyi illóolajat?
Megköszönném, ha válaszolnátok.
az enyémet ugyan nem nyitod ki még áramtalanítás után sem, próbáltam már, nem lehet és még víz sem kell hogy legyen benne, nem nyílik; csak ha ő úgy gondolja.
Jaj miket szoktam veszekedni vele :D mikor én kitalálom hogy mit, hogy, mennyi ideig akarok mosni, erre a gép leugat, lesípol és nem engedi adott anyagot, adott programon, adott idegi/hőfokon/fordulattal mosni-centrifugázni; pláne nem csak úgy nyitogatni az ajtaját és még abba is beleszól, hogy hogy pakolok bele.
Márpedig ez nem minden gépnél van így.
Az enyémet ki nem nyitod addig, amíg le nem szivattyúzta a vizet. Ha nem is mindet, de egy bizonyos szint alatt kell lenni a víznek, amúgy nem nyílik ki az ajtó.
Ez olyan, mintha 2 felmosó vödör tele lenne vízzel. Az egyik tiszta a másik koszos.
Ha a koszos vízből a felmosófejet csak úgy átrakod a tiszta vízbe, akkor szinte ugyanolyan koszos lesz tőle a második vödör víz. De ha jól kicsavarod előtte a koszos felmosófejet, és úgy teszed át a tiszta vizű vödörbe, akkor lényegesen tisztább lesz a 2. vödör víz.
Najó, nem bonyolítom itt példákkal a fórumot, mert már eltértünk a témától:D
A fél programon nekem se centrifugázza a szívattyúzások után a gépet. De én jobban szeretem a teljes programot használnui, mert az egy picit alaposabb.
És ha a koszos ruhákat kicentrifugázza egy újabb víz feltöltés előtt, akkor nem koszolja be a vizet annyira már, mert viszonylag kevés koszos víz marad a ruhákban.
Van elöltöltős, és felülről töltős is. Mind a kettő kattan.
De-de bizony az egy is elektromágnes kattanása. Lehet hallani egy pici kattanást, akkor old ki valamit annál a nyelvnél ami beakad.
Nálam nincsenek centrifugálási fázisok. Csak szivattyúzás, új víz be.
Anyu gépe viszont örökké zakatol, centrizik, először azt hittem, fel fog robbanni :))
Régen megfigyeltem, hogy ezek a számozott fázisok, amik a mosógépek tekerentyűin vannak, megnéztem, hogy amikor vizet enged a gép magában, mikor fogy ki az öblítő abból a kis rekeszből, ahova töltik.
Gép kiengedi a szenny vizet, utána még 2x átöblíti nekem a ruhákat.
-Koszos víz kimegy, centrifuga, majd tiszta víz be.
-Pörget megint egy ideig, félig koszos ilyenkor már csak a víz. Kiengedi, centrifuga.
És a harmadiknál amikor engedi be a víz a tiszta vizet, akkor mossa ki az öblítőt a kis rekeszből.
Ez nálam a 6-os számú program azon a kis tekerentyűn:)
Az elektromos "espresso" gépeket, amik kb 2 forintot sem érnek:))
Nálunk annyi kávéfőző tönkre ment már, hogy meg sem tudnám számolni hány darab volt. Szét megy a kupak gumitömítése, ami lezárja a vízbeöntő nyílást, a másiknak folyt az oldalán is a kávé, stb.
További ajánlott fórumok:
- Algás vizű medencét mivel lehet tisztítani a viz leengedése nélkül?
- Ti mivel és hány fokon vízkőtelenítitek a mosógépet?
- Hogyan és mivel lehet a legszebben ablakot tisztítani?
- Mivel lehet az ezüstöt tisztítani?
- Ajánlanátok jó általános felület lemosót nagytakarításhoz? Amivel könnyen lehet az ajtókat, konyhát, szanitert tisztítani.
- Mivel érdemes tisztítani a beleket candida diéta alatt, ami nem terheli meg az amúgy is legyengült szervezetet?tapasztalatok?