Mit választanál: a pénzt vagy a szerelmet? (beszélgetés)
A házasságomban a pénz körül forgott minden!
Ha nem volt azért, ha volt akkor meg azért!
Majd meg is mérgezte véglegesen az egész 18 évet:-(
Az a férfi akit jelen pillanatban a szerelmemnek tartok, "bővében" van az anyagi javaknak, de elképzelhetetlennek tartom, hogy elfogadjam Tőle. Pedig szívesen adna, ha hagynám!
Nekem Ő kell, és nem a pénze!
ha az ember anyagilag rendben van.. azt nem igazán foglalkoztatja ez a kérdés., és az érzéseire hagyatkozik és "szerelemböl" választ..
"akinek meg nincs az lehet jobban elfilozik rajta.."
Mindkettőt!
Nem tudok választani, hiszen pénz nélkül kicsi az esély a boldogságra, szerelemre!
addig ameddig mind akkettö tetszik és ha jól értem akkor még nincs szerelem.. akkor szerintem még minden megtörténhet..
ha egszisztenciállisan jól állsz akkor tök mindegy melyik lesz, mert a magadura vagy és ha ez.! ha az.! akkor sem változik semmi..
de ha anyagilag nehezen megy egyedül akkor., maradjunk öszinték én nagyobb esélyt látok annál akinek pénze van, mert több lehetöséget fog kapni a bizonyitásra..
Elsősorban a szerelmet.
Mindkettőt, együtt.
Pénz nélkül lehet szerelem, s fordítva is.
A pénz ha nincs, nagyon tud hiányozni. De ha szerelem nincs, abba bele lehet pusztulni előbb-utóbb.
Sziasztok!Sokan félre értelmezik a kérdésemet.De ez az én hibám.
Nem kell szélsőségesen elhatárolni a pénz és szerelem fogalmát.Persze hogy fontos mindkettő,ahhoz élni tudjunk.
Én azért inditottam ezt a fórumot ,mert kiváncsi voltam arra hogy mi fonosabb az embereknek.
Örülök hogy túlnyomóan a szerelmet választottátok.
Én is megszivtam azért mert a szerelmet választottam,de akkorsem bánom.
Van egy olyan élethelyzet az ember életében amikor együtt van valakivel és állitólag szereti,de jön egy másik akinek több pénze van.Mit tesz ilyenkor az ember fia/lánya???
Feladja a szerelmet azért mert a másik mellett jobban lehet költekezni???Vagy marad az egyszerűbbel akit szeret???
Én ennek tükrében tettem fel ezt a kérdést.
Én a szerelmet választanám és soha nem tudnám azt mondani:"Szeretem,de adjam fel a jót??"
Nagyon sokszor kerültem ilyen helyzetbe és mindig a szerelmet választottam, mint aztán kiderült sajnos hiába.. :(
Az utolsó választásomat azonban nem bántam meg a mai napig és a kapcsolat gyümölcse is megszületett, kislányom személyében, aki most 8 hónapos és imádom, csakúgy, mint az Apukáját! :)
Nagyon sok kapcsolatot úgyis tönkre tesz a pénzhiány. A szerelemből nem lehet megélni, bármilyen kegyetlen is. Igaz. Keveseknek megadatik , hogy mindkettő együtt jelen legyen. Másoknak nem.
Ha valakinek pénze van az meg nem zárja ki , hogy szeretet legyen, ha szerelem nem is.
De egyébként a kérdés jó és aktuális.
Két napom van rá hogy döntsek, lassan annyi sem. És még nem tudom mit tegyek.
További ajánlott fórumok:
- 36 év házasság vagy egy új, 1 éves szerelem? Te melyiket választanád?
- Mit gondoltok, keresni kell a szerelmet vagy jön az magától?
- Te mit választanál egy kisgyermekkel az oldaladon?Biztonság=megalkuvás avagy a lángoló szerelem, meglátjuk mi lesz belőle alapon..?
- Külföld. Mit választanátok? Benzinkút vagy takarítás?
- Hitelt vagy a szülőkkel való együttélést választanád?
- 7éve vagyok a párommal, két kislányunk van, de már nem érzem azt a szerelmet mint az elején, mit régen. Mit tegyek?