Mit tud egy 2 hónapos baba? (beszélgetés)
Köszi, megnézem ezeket.
/Mi eddig fejlődésneurológushoz jártunk, ahol önmagához képest nézték a fejlődést..remélem most nem kell ilyesmi, de szívesen elolvasnám a szakirodalmat a nem eltérő fejlődésű babákhoz is..eddig direkt nem is kerestem ilyet, he sokkoljam magam, hogy mennyire le vagyunk maradva../
Az interneten is rengeteg oldal van, ahol utána tudsz olvasni a babák fejlődésének.
Csak írd be a keresőbe, hogy babák fejlődése.
De ne aggódj, nincs elmaradva semmivel sem a babád :)
Pikler Emmi könyveiben le van írva részletesen a csecsemő mozgásfejlődése hónapokra bontva. Illetve van Mozgásfejlődés c. könyv is más szerzőtől.
De van még a Denver-teszt, abban is hónapokra van lebontva, illetve jelölve van az az intervallum, hogy mennyivel késhet még a gyrmek fejlődése úgy, hogy az még ne legyen problémás.
A kismama blog levelere iratkozz fel, ott pontosan leirja mindig, hgy epen mi az "idealis" sztem hasznos! :)
Az en kisfiam fel eves, de most ha eroltetem az agyam, akkor sem ugrik be, hgy akkor mit is csinalt :))
2 hnaposan amugy sztem nem kell kinyomia magat, miert kene? Ezt ki mondta?
Ha létezik az a bizonyos "NAGY KÖNYV", mi a pontos címe?
Nekem első gyerek 32 hétre születt, korababa. Semmit sem a fenti könyv szerint csinált. Most időre jön a Kistesó, és kiváncsi lennék, hogy mi alapján "kell"valamit csinálni..
A kérdésre is válaszolva/bocsi, hogy eltértem, de kiváncsi vagyok van-e ilyen könyv tényleg/: szerintem 2 hónaposan annyi a szórás még baba és baba közt, hogy ezen ne kezdj el aggódni. Mosolyog, gögicsél, rugkapál, szerintem ez szuper. Ha baj lenne, észrevennéd...
én lányom is utált hason lenni,ki sem nyomta magát 2 hósan,csak később..
de szépen fejlődött, és 10 hósan már járt..
Minden baba más.
Mondom: mi is 3 hósan kezdtük el ezeket. És szépen fejlődik a lányom.
Evett, ivott, aludt. Neha hason is.
Velemenyem szerint nem "kell" tudnia kotelezoen semmit.
Sziasztok!
2 hónapos a kislányom és egyenlőre csak fekszik és kalimpál a lábijával és kezeivel, gőgicsél mosolyog is néha. Hason nem szeret lenni. 2 hónaposan állítólag már hason fekve ki kell nyomnia magát.Ti babátok mit tud/ tudott ennyi idősen?
További ajánlott fórumok:
- Éjszaka sokszor felsír a 4 hónapos babám. Mitől lehet ez?
- 14 hónapos kisfiúnknál szeretnénk elkezdeni az angol tanítást-tanárhoz hordanánk, másik 2 babával egyszerre. Szerintetek jó ötlet?
- Hány hónapos és mennyi a súlya a babádnak?
- Megengedhető, hogy egy 15 hónapos baba hosszabb ideig nézze a Minimaxot?
- Te adsz a 3 hónapos babádnak gyümölcsöt, -főzeléket?
- 6 hónapos babának répafőzelék. De hogyan? Tápszerrel vagy anélkül?