Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit tud egy 2 hónapos baba? fórum

Mit tud egy 2 hónapos baba? (beszélgetés)

1 2
17. nadry (válaszként erre: 11. - Cucicsillag)
2013. jún. 6. 16:17
mindenki
16. XXXT (válaszként erre: 14. - Tücsibogár)
2013. jún. 6. 16:16
SZívesen.
15. nadry (válaszként erre: 5. - Bowie)
2013. jún. 6. 16:14
nekem pedig azt mondják
14. Tücsibogár (válaszként erre: 12. - XXXT)
2013. jún. 6. 16:05

Köszi, megnézem ezeket.

/Mi eddig fejlődésneurológushoz jártunk, ahol önmagához képest nézték a fejlődést..remélem most nem kell ilyesmi, de szívesen elolvasnám a szakirodalmat a nem eltérő fejlődésű babákhoz is..eddig direkt nem is kerestem ilyet, he sokkoljam magam, hogy mennyire le vagyunk maradva../

13. panini
2013. jún. 6. 16:01

Az interneten is rengeteg oldal van, ahol utána tudsz olvasni a babák fejlődésének.

Csak írd be a keresőbe, hogy babák fejlődése.

De ne aggódj, nincs elmaradva semmivel sem a babád :)

12. XXXT (válaszként erre: 9. - Tücsibogár)
2013. jún. 6. 15:59

Pikler Emmi könyveiben le van írva részletesen a csecsemő mozgásfejlődése hónapokra bontva. Illetve van Mozgásfejlődés c. könyv is más szerzőtől.

De van még a Denver-teszt, abban is hónapokra van lebontva, illetve jelölve van az az intervallum, hogy mennyivel késhet még a gyrmek fejlődése úgy, hogy az még ne legyen problémás.

11. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - Nadry)
2013. jún. 6. 15:58

A kismama blog levelere iratkozz fel, ott pontosan leirja mindig, hgy epen mi az "idealis" sztem hasznos! :)

Az en kisfiam fel eves, de most ha eroltetem az agyam, akkor sem ugrik be, hgy akkor mit is csinalt :))

2 hnaposan amugy sztem nem kell kinyomia magat, miert kene? Ezt ki mondta?

10. sookye (válaszként erre: 1. - Nadry)
2013. jún. 6. 15:40
Nem az a kérdés, hogy mit kell tudnia, vagy mit tud, hanem az, hogy fejlődik-e? Ha nem szeret hason lenni, az már lehet egy jel az izmok feszességére, és ha nincs hason sokat, mert nem szereti, akkor 3 hónapos korában nem fogja tartani a fejét, és járni kell majd gyógytornára. Ami nem katasztrófa, mi is jártunk 3 hónapig :) Észre kell venni az apró jeleket, ha anyai megérzéset azt súgja, gond van, akkor inkább vidd el egy gyógytornászhoz, legfeljebb elküld :) De ha korán felismerik a bajt, sokkal könnyebben lehet segíteni.
2013. jún. 6. 15:37

Ha létezik az a bizonyos "NAGY KÖNYV", mi a pontos címe?

Nekem első gyerek 32 hétre születt, korababa. Semmit sem a fenti könyv szerint csinált. Most időre jön a Kistesó, és kiváncsi lennék, hogy mi alapján "kell"valamit csinálni..

A kérdésre is válaszolva/bocsi, hogy eltértem, de kiváncsi vagyok van-e ilyen könyv tényleg/: szerintem 2 hónaposan annyi a szórás még baba és baba közt, hogy ezen ne kezdj el aggódni. Mosolyog, gögicsél, rugkapál, szerintem ez szuper. Ha baj lenne, észrevennéd...

8. ElErIm77 (válaszként erre: 1. - Nadry)
2013. jún. 6. 15:36

én lányom is utált hason lenni,ki sem nyomta magát 2 hósan,csak később..

de szépen fejlődött, és 10 hósan már járt..

7. EsztyMorgan (válaszként erre: 3. - Nadry)
2013. jún. 6. 15:31

Minden baba más.

Mondom: mi is 3 hósan kezdtük el ezeket. És szépen fejlődik a lányom.

2013. jún. 6. 15:26

Evett, ivott, aludt. Neha hason is.

Velemenyem szerint nem "kell" tudnia kotelezoen semmit.

5. bowie (válaszként erre: 1. - Nadry)
2013. jún. 6. 15:24
Dehogy kell kinyomnia magát 2 hósan. 3 hósnál nézik azt, de ha még akkor sem tudja, akkor sincs gond.
4. EsztyMorgan (válaszként erre: 1. - Nadry)
2013. jún. 6. 15:24
11 hónaposak vagyunk, 10 hónaposan elindult :))
2013. jún. 6. 15:22
június végén lesz 3 hónapos
2. EsztyMorgan (válaszként erre: 1. - Nadry)
2013. jún. 6. 15:22
Hát az én lányom 2 hónaposan még nem nyomta fel magát hason. 3 hónaposan kezdett el forogni és hason emelni a fejét.
2013. jún. 6. 15:21

Sziasztok!

2 hónapos a kislányom és egyenlőre csak fekszik és kalimpál a lábijával és kezeivel, gőgicsél mosolyog is néha. Hason nem szeret lenni. 2 hónaposan állítólag már hason fekve ki kell nyomnia magát.Ti babátok mit tud/ tudott ennyi idősen?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook