Mit tud egy 2 hónapos baba? (beszélgetés)
szerintem is neked kellene először ellazulni, mert a baba tényleg olyan mint a szülő. ha van segítséged, akkor próbálj meg egy kicsit kikapcsolódni,akár csak egy órára elmenni vásárolni vagy sétálni. nekem a páron ha kérem elvan a 2,5éves és 4,5 hónapos fiammal 1-2 órát, akkor elmegyek piacra, vásárolni, vagy valamit elintézni, heti 1x biztos hogy megteszem a körútamat.
ha ez nem megy, akkor menjetek sétálni, vagy keress egy babamama klubbot a közeli művházban, hogy ne legyél egész nap egyedül a babával.
az előttem szólókhoz hasonlóan meg kell keresni az okát a sírásnak, nagyobbik fiam csak a babakocsiban az erkélyen tudott aludni, télen nyáron, a kisebbik nem szereti az erkélyt, a nappalit, ő inkább a kiságyában vagy a franciaágyon szeret lenni, nézelődni, nevetgélni,ott egyedül is le van.
A Dévény Alapítvány honlapján van egy tájékoztató füzet, abban is benne van minden "mérföldkő". A hason fekve kinyomás emlékeim szerint 3 hós skill. 2 hósan asszem az ülésbe húzva fejét tartja az elvárás, gondolom, a védőnő ezt szokta, hm? Itt egy link a tájékoztató füzethez: [link]
Arra szerintem ne várj, hogy a védőnő vagy a doki mond valamit - nem szoktak...vagy tisztelet a kivételnek...
Javasolnám a hordozókendőt. Arra vágyik, hogy szoros testközelben legyen veled, ami természetes is. Add meg neki!
A másik, hogy sajnos sem a doktorok, sem a védőnők nem nagyon szokták javasolni a gyógytornászt, főleg nem a Dévényest, pedig nagyon sok gyereknek kellene!
A védőnő nekem is csak 3 hónapos korában mondta, hogy vigyem el, mert nem tartja a fejét.
De hamarabb is észre lehetett venni, hogy baj van, csak nem tudtam, első gyerekes anyukaként :p Folyton hátrafeszítette magát, és hason nem akart lenni, hanem egyik irányba feszítette a fejét, és ferdén tartotta a nyakát elég sokáig :(
A vízben el tud lazulni, de amikor kiveszed, megint befeszíti magát, ugye?
Egyébként a gyógytornász a legkevesebb, amit megtehetsz a gyermekedért, hogy elviszed!
Ha folyamatosan sír, annak oka van sajnos, szórakozásból nem bömbölne egy ilyen pici baba. Lehet, hogy a tejeddel/tápszerrel van a baj, talán kevés/nem megfelelő neki :p
Igen, igen, igen. Vigyétek el Dévényeseshez!
A kérdésem pedig ez lenne, hogy amikor felveszed és a tested közelében van akkor is sír?
Vigyétek el egy Dévény-gyógytornászhoz! Hátha az a baja, mint az én lányomnak, hogy annyira feszesek az izmai, hogy amiatt nem tud hason lenni :(
Egy jó kis masszázzsal-gyógytornával nagyon sokat lehet javítani!
Nem vagy nyugodt. egy nyugodt anyuka nem ilyen..:) tele vagy kétségbeesett fórumok nyitásával..nyugi..lemaradsz a jó pillanatokról..:))
És pancsizni szeret??
tapsi tapsi, óvatos csikizős...stb...mondókák...
És még egy nagyon fontos. A baba érzi a te hangulatodat is és azt veszi át..olyanná teszed, amilyen te vagy.:) Próbálj lehiggadni, jókedvű lenni és nyugodt. ez át fog ragadni a babára is.
Ez gondolom enyhe túlzás, hogy 23at, mert az azt jelentené, hogy napi 1 órát alszik, vagy fél órát alszik és fél órát eszik...
Sztem csak ki vagy készülve, pihenned kellene, lazítani, nem stresszelni (nekem most lesz a második gyerekem 5 hónapos, meg sokaknak van picije, nem beszélünk a fellegekbe).
Hát rosszul mondják. 3 hónaposan is elég lesz, ha a fejét megemeli hason. Téged ki stresszel ennyire?
Amúgy meg, ha nem szeret hason lenni, próbáld meg úgy, hogy pelus nélkül teszed hasra. Body, kiszokni maradhat rajta, csak pucipicsa legyen. Pikkpakk aktiválja majd magát, ha itt lesz az ideje. Enyém se akarta emelni még 3 hósan sem nagyon, aztán az egyik lány (M0ncsa) mondta, hogy vegyem le róla a pelust. Body, kiszokni maradhat, csak pelenka ne legyen..magyarul pucipicsa. Tedd hasra, és aktiválódni fog egyből. De 2 hónaposan ne várj csodát. 2 hós korában az a baba emeli fel, aki hason alszik.
További ajánlott fórumok:
- Éjszaka sokszor felsír a 4 hónapos babám. Mitől lehet ez?
- 14 hónapos kisfiúnknál szeretnénk elkezdeni az angol tanítást-tanárhoz hordanánk, másik 2 babával egyszerre. Szerintetek jó ötlet?
- Hány hónapos és mennyi a súlya a babádnak?
- Megengedhető, hogy egy 15 hónapos baba hosszabb ideig nézze a Minimaxot?
- Te adsz a 3 hónapos babádnak gyümölcsöt, -főzeléket?
- 6 hónapos babának répafőzelék. De hogyan? Tápszerrel vagy anélkül?