Mit tegyek, hogy ne vizesedjen a fal, ne párásodjon az ablak és ne penészedjen minden? Szavo sprayt használok, de hetente kell, az a baj. (tudásbázis)
Engem is érdekel a dolog.Nekünk 25 éves házunk van. Azelőtt nem volt gondunk a párával, mert olyan rossz minőségű ablakaink voltak, hogy mozgott a függöny, a pára ellen használt, de nem győztünk fűteni,szigeteltettük az ablakokat, így az alapszellőzés egészen kicsi lett, megindult a párásodás. Majd tavaly tettünk rá még egy lapáttal, hagytuk magunkat rábeszélni vmi vödrös festékre a meszelés helyett, meg az új kazán sem vált be. Így most az életünk harc a penész ellen.
Szellőztetünk, szavózunk,de csak tüneti kezelés.
Már a szekrényekben is gond van. Öltöny bőrkabát, cipők.
Vevő vagyok minden ötletre, megoldásra, bár anyagilag nagyon korlátozottak a lehetőségeim.
Köszönjük szépen :)
Mondjuk azt nem értettem, hogy lefújtam a falat szavo-val és nyom nélkül pár perc alatt hogyan tűnik el a penész, úgy hogy le sem folyik valami fekete trutyi, meg semmi. Mintha "elpárologna" :P
Na megnéztem, Szegfűszeg olajat, egy pár cseppet belecsepegtetünk a vízbe, lefújjuk vele a penészes falat és egy éjszakára rajta hagyjuk, másnap letöröljük. És tényleg csak pár csepp kell. A legnagyobb gond szerintem a szegfűszeg olaj beszerzése, nem tudom, hogy hol lehet kapni. A lényeg. A penész ellen árult szerek fertőtlenítőt tartalmaznak, amik csak kifehérítik a penyészes falat, de nem ölik meg a spórákat, emiatt a penész nem tűnik el. A szegfűszeg olaj megöli a penész spóráit, így az nem tud kiujulni.
Remélem tudtam segíteni és hogy be is fog válni.
Szép napot mindenkinek
Ejaj, akkor nálatok sem egyszerű (sőt nálunk "csak" a fürdőn vettem észre) meg a nagyszoba egy kicsit, de a szavo elnyomta :P
Igyekszem sűrűn szellőztetni, csak ugye a ruhákat is kell valahol szárítani és most már nem tudom az erkélyen :(
De ez nagyon durva, hogy a falra ömlik a víz :( Nálunk sem egyszerű de azért nem ilyen durva :((((
Én is kérhetném a privi segítséget?Az anyukáméknál penészesek nagyon a falak és már szinte mindennel próbálkoztak,de nem nagy sikerrel!Lassan kezd beleőrülni a penészbe:(
Köszi a segítséget!
Ez jól hangzik, de mi albérlők vagyunk, a főnéni meg semmit sem hajlandó külön fizetni, azt tuti nem fogja, hogy szellőztető rendszert akarok beszereltetni :D
Szóval marad a tüneti kezelés :(
Egyszerűbb lenne, ha ide kiírnád! :D
Engem is nagyon érdekel/érint....
mi szellőztető rendszert szereltettünk be, ami egyenletesen kb 50% körül tartja a páratartalmat. Azóta ritkán vizes egy centis csíkban az ablak alja.
az a baj, h a szavo csak a tünetet kezeli, az eredeti problémát kell orvosolni...
Hű az durva... Nekem a szavo után egy hónappal jött vissza egy picit, megint lefújtam, azóta talán ok.
De hogy egy héttel???? :-O
A privis ötletre én is beneveznék, ha szabad!!! :)
További ajánlott fórumok:
- Avon kozmetikumokat használók fóruma!
- Reformélelmiszereket használok! Mit? Hogy? Miért? Osszuk meg tapasztalatainkat.
- Zepter-t használók, segítsetek, ég, amit belerakok, mit csinálok rosszul?
- Miért van az, h egyedül élek és 12-13köbméter vizet használok két hónapra, pedig nem mosok, és nem főzök?(5napja új óra, és már 1köbméter)!!
- Zsiros aknés az arcom, ilcsi feketeszappant és kénes krémet használok, szerintetek mennyi idő múlva várhatok javulást?
- IQOS-t használók, ti betegen, náthásan torokfájósan is ugyanannyit szívtok belőle?