Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Reformélelmiszereket használok! Mit? Hogy? Miért? Osszuk meg tapasztalatainkat. fórum

Reformélelmiszereket használok! Mit? Hogy? Miért? Osszuk meg tapasztalatainkat. (beszélgetős fórum)


1 2 3
2009. aug. 26. 05:53
Én még nem használtam, de a "Mindmegette" oldalon jó pár recept van csicseriborsóval.
2009. aug. 26. 05:50

Ezt találtam róla:

Elkészítése megegyezik a borsóéval. Emészthetősége jó, 76-78%-os. Gyógyászati szempontból is értékes növény: diabetikus hatású, emésztési zavarok, hurut kezelésére használható, ugyanakkor a koleszterinszint szabályozására is alkalmazzák. Levesnek, főzeléknek, pürének is elkészítő. A gömbölyű fehér fajta pörkölt magja különleges csemege, földimogyoró helyett fogyasztják, valamint pótkávénak is alkalmas.

2009. aug. 25. 18:41
Mit csináltok csicseriborsóból???
2009. aug. 18. 06:14
Én most búzasikért vettem. Azt olvastam, hogy lágyabb szellősebb lesz tőle minden kelt tészta. És úgy tudom hogy egészséges is.
2009. aug. 16. 18:54

Én szinte csak azt használok,holnaptól legalább is:)/a telken vagyunk két heze,bográcsosok sörök-borok...:(és akkora pocak mint ide Lacháza/az konkrétan 34 kilóméter asszem:)/

HOLNAP HAZA ÉS ARCCAL A DIÉTA FELÉ SUHANOK!!

61. csera
2009. aug. 11. 13:27

Senki nem használ semmilyen egészséges, reformélelmiszert, amit megosztana velünk?

Én kezdek "rászokni" a Nyírfacukorra, már csak az anyagiakat kellene megteremteni hozzá :)!

60. vaczila (válaszként erre: 59. - Csera)
2009. aug. 9. 05:53
Almás fahéjas kölespehely puding lett. Ízre, mint a tejbegríz majdnem. Jó volt.
59. csera (válaszként erre: 57. - Vaczila)
2009. aug. 8. 21:26
Édeset, vagy sósat? Várom a véleményed!
58. csera
2009. aug. 8. 21:26

Szóval nyírfacukor, nekem hasonlít a szőlőcukorhoz, de nincs olyan édes. Még annyira sem édes mint a "hagyományos" cukor. Én ha "hagyományos" zacskós cukrot kapok a kávéhoz, akkor egy fél tasakkal sem teszek bele, ettől a nyírfacukortól (egész csomagtól, 5g) keserű maradt.

Majd ha másba is kipróbálom, leírom a véleményem.

2009. aug. 7. 19:43
Én a hétvégén kölespehelyből készülök sütni. Itt a hoxán találtam receptet hozzá.
56. csera
2009. aug. 7. 15:25

Képzeljétek mit vettem ma!

Nyírfacukrot :)!!!

Használta már valaki? Ha kipróbálom, majd írok róla.

55. csera (válaszként erre: 53. - Vaczila)
2009. aug. 6. 20:21

Bele olvastam, de nem lettem okosabb.

Na majd egyszer!

54. csera (válaszként erre: 52. - 2d5a00656a)
2009. aug. 6. 20:20

Akkor néhány év múlva kialhatom magam? De jó :D!


Sütit kölesből? Na ennek utána nézek, ha lesz időm!

2009. aug. 6. 06:33
Most vettem észre, hogy van egy régebbi szójatejporos fórum is. Nézzétek meg azt is.
52. 2d5a00656a (válaszként erre: 51. - Csera)
2009. aug. 5. 22:23

Valószínűleginkabb egyszerű fáradtság lehet,pár év és elmúlik:)



A kölesből kölefasírtot szoktam legtöbbször csinálni,vagy zöldséges kölest/olyan mint a rzottó./De aki édesszájú sütiket is gyárt belőle,nézz rá a receptek között,én és más is rakott már föl köleses kajákat:)

51. csera (válaszként erre: 48. - 2d5a00656a)
2009. aug. 5. 09:29

Szabi 2 lesz, szeptember 14-én, Fruzsi 5 és fél éves.

Az a baj, hogy Szabi este sem akar elaludni, 10-11 között sikerül nagy nehezen elaltatni.

Nekem elég nagy lenne az alvásigényem, simán tudnék 8 órát egyben lealudni. Reggel mindig kóválygók, bár lehet ez az elsavasodás jele?

50. evangelika (válaszként erre: 19. - A6cd9cfa0c)
2009. aug. 5. 07:51
normaflore+rost
49. vaczila (válaszként erre: 46. - 2d5a00656a)
2009. aug. 5. 05:32
Hogyan szoktad a kölest elkészíteni?
2009. aug. 4. 22:16

Mennyi idősek??

Nálunk hét évig volt mászkálás,de most is hiányzik:)Pedig akkor már nagyon útáltam:)

47. csera (válaszként erre: 45. - 2d5a00656a)
2009. aug. 4. 22:15

Ja, én tudnék aludni, csak a gyerekek nem hagynak :)!

Szabi még mindig 2-3-szor ébred éjszakánként. Néha még Fruzsi is felriad, ha rosszat álmodik és átmászik hozzám.

Oké, összeszedem magam a főzés terén!

2009. aug. 4. 21:59

Egyetek köles kajákat,az egyetlen lúgosító gabonaféle,és az egyetlen 100% -os fehérjeforrás a húson kívül.:)

Ez most csak így eszembe jutott:)

45. 2d5a00656a (válaszként erre: 44. - Csera)
2009. aug. 4. 18:10

Ezt most nem értem,ha nem aludtál át egy éjszakát sem évek óta miért iszod??

De cikóriakávéval szokták ,vagy a koffeinmentessé tett kávéporokkal,ha nem tudsz lemondani róla.

Ja ,é s én is kétfelé főzök.

A fiúk vegyesevők,vagyis megeszik a reformkonyhás kajákat,de mellé kell főznöm hagyományos húsos ételeket is.Semmit nem utasítanak el,de ígénylik a nagykalóriás konyhát/férjem testépít,16 évesem kajakozik../de én minden nap főzök,és már megszoktam.Inkább a főfőzés közé beintegrálom a saját kis kajcim is:)

44. csera
2009. aug. 4. 18:03

Ma reggelire, zabkása helyett, pehely mix-ből (zab-, búza, árpa, rozspehely) főztem kását, bele édesítő, fahéj és főzés után szeder, néhány szem mazsola. Isteni volt, de 1 óra sem telt el, már éhen akartam halni :(!

Szerintetek miért?


Csalánlevél! A tisztítókúrában a kávét mivel lehet helyettesíteni. 2003 novembere óta nem aludtam át egy éjszakát sem (hazudok, mert 2007-ben volt 2-3 hónap), nagy szükségét érzem sokszor egy kávénak! Napi 3 iszok, próbálok nem többet.

43. csera (válaszként erre: 41. - Vaczila)
2009. aug. 4. 17:57

Jó neked! Én még 1 félét is alig tudok főzni, a hiperaktív gyanús, 2 éves kisfiam mellett.

Na, de egyre könnyebb lesz.

42. csera (válaszként erre: 40. - A6cd9cfa0c)
2009. aug. 4. 17:55

Akkor szerinted, 2 dl lisztet, 1 liter vízben, plusz a többi hozzávaló, főzzek meg?

Na, vesztenivalóm nincs :)!

41. vaczila (válaszként erre: 38. - Csera)
2009. aug. 4. 13:36
Én is így vagyok ezzel. Legtöbbször kétfélét, de legalábbis részben kétfélét főzök a család miatt. De már megszoktam.
40. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 39. - Csera)
2009. aug. 4. 11:29
szerintem amit Én bemásoltam, azok az arányok átültethetők ebbe, nem??
39. csera
2009. aug. 4. 11:20

Na találtam egy ilyen tájékoztatást a szójás italporról:

"Egyszerű és sokoldalú termék. Alapvetően a két erre alkalmas alapanyagot tartalmazza. Zabot és teljes szóját, illetve a lisztjeiket. Ezt a keveréket vízzel megadott arányban összekeverve felforraljuk és kihűlés után tetszés szerinti ízesítéssel, illetve variálással, - mintha tej lenne - fogyasztjuk. A tejjel készíthető ételekhez is - pl. tejberizs, vagy kakaó...stb. alkalmas. Akinek valóban hiányzik a tej, mint ital, az előbb-utóbb megtalálja az elkészítés számára a legjobban illeszkedő - és élvezhető - módját.

A másik kétféle szójás italporunk, (a kakaós illetve a vaníliás ) is hasonlóan "állja a sarat"évek hosszú sora óta, annak ellenére, hogy a kész ilyen nemű italok sorában is jelentős a választék."


Ezek szerint zabliszttel keverve, vízben kell főzni, már csak az arányok kellenének!

38. csera (válaszként erre: 37. - 2d5a00656a)
2009. aug. 4. 11:13

De jó neked! Nem elég, hogy sokat tudsz, de még a férjed is melletted áll :)!

Nekem ez a legnehezebb feladat, hogy a családnak "normálisan" kell főzni, magamnak meg külön, ha van időm, meg pénzem rá.

Én is vettem endívia, meg cikória saláta magokat, de még nem vetettem el, lehet már csak jövőre lesz belőle valami. Lehet megpróbálom ládába vetni, ha jönnek a mínuszok, betegyem a kazánházba.

37. 2d5a00656a (válaszként erre: 36. - Csera)
2009. aug. 3. 22:15

A kesernyés zöldasaláta az endívia és társai,epét termel tőle a szervezet.

A férjem személyi edző a főiskolai tanárság mellett/és még gyógytestnevelő is/egy fitness klubban edzősködik,én pedig a testnevelőségem mellett táplálkozási tanácsadó vagyok ugyanott.Általában egy "vendégnél"ő az edzésterv én a táplákozási részét csinálom meg,így lesz teljeskörű a dolog:)

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook