Mit szeretsz a kertedben? Mi a legszebb most? (beszélgetés)
Nálunk is kijön az ágyásból,,lenyírjuk és kész,,nem fogom a füvet felásogatni.
Az ágyásból sajnos szedni kell.
Javítom:
El tud terjedni..
Bocs!
Virágzik a gyöngyike, most az a legszebb.
A gyönyvirág is kibújt, sőt, némelyik hajtás végén már megjelent a virág is. Persze, annak még idő kell majd, mire a bimbókból virág lesz.
Köszönöm!
Akkor majd meglátom, hogy mi lesz belőle:D
Én úgy láttam eddig, hogy először virágzik a fa, majd utána jönnek a levelek, de simán lehet, hogy rosszak a megfigyeléseim.
Egyébként alma és körte fa.
A ribizlim, málnám és egresem levelesedik, de azt múlt évben megfigyeltem, hogy előbb lesznek levelek és utána virágzik, mármint a málna, mert csak azon volt termés, a másik kettő még nem termett. Kíváncsi vagyok rá, hogy idén fog e. Igaz a fákra is kíváncsi vagyok. Mindent tavaly ültettünk.
És amit szeretek. Gyönyörű a kertünk, kicsit már formázzuk és nekünk nagyon tetszik. Csináltunk tégla ösvényt, még lesz, kis kerítést az ösvény mellé.
Tele van kinyílt jácintokkal, most a nárciszok fognak nyílni és a tulipánok is tele vannak bimbóval. A bőrlevelűm már néhány hete virágzik. Ja, meg az ibolyáim lassan elnyílnak, de vannak helyettük ibolya levelű sárga nyíló virágok, ha jól tudom, akkor saláta boglárka.
Kibújt a pünkösdi rózsám. Remélem idén virágzik, mert tavaly nem tette:(
Bújik ki a liliom is és a nefelejcs is. A szegfűk is bimbósak. És szépen levelesednek a hortenziák is. A kaméliámon vannak bimbók de, hogy virág lesz e vagy levél, nem tudom.
Tavaly ledugdostam "fásdugványokat", azaz szedtem nekem tetsző bokrokról ágakat és leszúrtam egyszerűen a földbe.
Hibiszkusz, télijázmin, fagyal, japánbirs. Nagyon szépen növögetnek és szép leveleik vannak, amiknek kell, hogy most legyen már. Nem hiszem, hogy virágoznának, bár a japánbirs talán. Ja, és van pöttyös babérsomom vagy mim, azt gyökereztettem tavalyelőtt télen és nagyon szépen megmaradt.
Tegnap kaptam 2 kicsi gyökereztetett cserjét és vettem magnóliát kb. 2 hete. Remélem növekednek majd azok is.
Kaptam hóvirág hagymákat is, azokat is elültettem. Jövőre már lesz hóvirágom:D
Már alig várom, hogy elvethessem a virágmagokat, bár tegnap elszórtam az tátikát és ültettem pázsitviola és kötörő palántákat.
Egyre jobban tetszik a kertünk, így a tavaszi kikeletben;)
Nem vagyok szakértője, de gondolom, hogy ez függ attól is, hogy milyen gyümölcsfáról van szó.
(Nálam még éppen csak megindult a fügefa, erős rügyek vannak rajta, de megjelentek a pici gyümölcskezdemények is - olyan borsó nagyságúak már.)
2 gyümölcsfám csak:(
Csupa rügy.
A rügyekből levelek lesznek? Vajon fog virágzani?
Tehát, azt szeretném kérdezni, hogy előbb a levél, utána lesz a virág, vagy fordítva?
Nálunk most az aranyeső és a bőrlevél virágzik.
Aki még nem tette, lehet metszeni a levendulát és a nyári orgonát !
További ajánlott fórumok:
- 18-19 évesen mit tettél, írd le pár szóban! Mi az, amit a mostani18-19 évesekben nem szeretsz?
- Kit/és vagy/mit szeretsz a legjobban a mostani életedben? (állíts fel sorrendet)
- Milyen virág nyílik most a kertedben?
- Van a kertedben fűszernövény?
- Most már tudom, a legszebb dolog anyának lenni
- Szoktál napozni a kertedben?