Mit szeretsz a kertedben? Mi a legszebb most? (beszélgetés)
pedig reggel volt egy kicsi.tegnap metszettek,hát nem tudom.
a gyümölcsfákat ne érje már fagy....
jácintok kinyíltak van sok kék ,rózsaszín és fehér is a különlegesebb színek elkoptak a sok átültetéssel
ttps://viragok-kertek.blog.hu/2017/02/08/kek_es_lila_kerti_kedvenceink
pillangóvirágút(tarka) látok utcán is de fehérből csak a kicsit ismerem
Nyilnak a virágok, rügyeznek a fák.
A fű sűrű szép zöld, lassan nyirni kell.
Szép még a fű is. Gyöny9rő zöld és sűrű. Tudom lesz még vele baj bőven, de most csodálom.
Nem veszett ki, nálunk van fehér, halványkék és sötétkék ibolya is. A fehér valóban kevesebb, de kis csokorban nagyon szép a többiekkel együtt.
Egy héttel ezelőtt mifelénk az utcán virítottak ilyenek; fehér, kék, itt-ott lila is.
Az udvarban nálam se nyílott ki még egyetlen nárcisz se, ellenben a ház előtt, amely déli napot kap, igen.
Nálunk kék ibolyák vannak, azok a hagyományosok.
Van 3-4 kupac, de nem terjed, azaz eddig nem vettem észre.
A salátaboglárka viszont terjed rendesen. Olyan levele van, mint az ibolyának.
Emlékszem, gyerekkoromban volt az egyik sarokban óríási fehér virágú ibolyánk, azt kislányként guggolva csodáltam mindig:) Kiveszett és azóta nem láttam sehol.
Sárga viola még éppen csak elkezdett bigyózni a nárcisz meg bimbós . Árnyékos nálunk , minden kb 2 héttel később virágzik mint máshol.
Az ibolya is kiírthatatlan hiába szedem ki a virágoknál mindig visszanő.
Nyílik a nárcisz, bimbóban a nefelejcs és a sárgaviola.
Gyöngyvirágot akartam írni, természetesen.
Én szeretem a hóvirágot (is), de azt tapasztalom, hogy "kegyetlennek" kell lenni vele, másképp nem lehet. :-)
A hiba attól még hiba,
Sajnálom!
Már tavaly is rengeteg gyökeret kiszedtünk, idén is és még mindig van rengeteg.
Most hétvégén is fogunk kiszedni;)
Már előttünk itt volt. Próbálom kordában tartani, de még mindig rengeteg van.
Mondjuk engem csak azért zavar mert elnyomja a többit.nem áskálom ,,amikor elég nagyra nőtt és jó vizes a föld,,kihúzgálom marokszám.
A borostyán:)Nagyon szeretem,,,először betelepíteni volt nehéz,,most már irtani kell.
néha én is permetezek rá.de mivel a levele viaszos,nem hat rá.
Van, ahol néha fűnyíróval átmegyünk rajta.
Jaaaj, hát az is! :) Pont hétvégén tépkedtem fel a földbe pofátlankodó nyúlványait. Fából készült ívre lett felfuttatva, ami összeroskadt már a súlyától, úgyhogy szépen ki lesz nyírva motorfűrésszel tőből.
Dehogy ! Nálunk a borostyán kiirtotta, ahol a borostyán kiirthatatlan. :(
Én felástam anyunál az egészet. Kiszedtem a gyökereket, kosárban elvittem a 'csába. Ez kb. tíz éve volt, anyu halála után.
Pont ugyannyi nőtt vissza, franc tudja hogyan. Kiirthatatlan.
aha,gyomirtó.kiszedni úgy sem tudod,mert a gyökere nagyon mélyen van.csak meg kell várni,míg nagyobb lesz.de lehet,hogy egy-két év kell hozzá.
További ajánlott fórumok: