Mit lehet tenni, ha nem akarnak fizetni? Mi védi a vállalkozót? (beszélgetés)
Teljesen hiába hívod őket. Nem tartozik rájuk. Az ügynek ebben a szakaszában nem.
És ha sokáig nem megy el a felszólítás ellenére, ő követi el a magánlaksértést.
Sajnos ebben az országban sz@rnak a vállalkozókra. Kivéve, ha a parlament tagjainak vállalkozásáról van szó.
Édesapám is vállalkozó, ő 2008-ban festett Pesten egy 66 lakásos társasházat. Minden oké volt, amíg be nem fejezte 1 év elteltével, 8 emberrel, 2 kocsival. Ekkor jött a nem fizetek téma. Hitelt vettek fel a szüleim, hogy az anyagokat előre meg tudják venni. Természetesen a szállást, utazást(250 km-ről), járulékot az alkalmazottak után és a munkásokat, anyag díjat fizetni kellett. Mivel le volt számlázva a munka, azután is járulékot kellett fizetni. Csak kár, hogy a kb 15 milliót azóta sem látták. Mindenhol fel lett jelentve a vállalkozó. Mint magánszemély, mint vállalkozó, stb. Meg is nyerték a szüleim a pert, mi szerint ki kell őket fizetnie. Még az nap becsődöltette a cégét a tulaj és semmi nincs a nevén. Így az "okos" állam nem tud tőle követelni semmit. Mert gondolom magán személyként nincs több milliárd forintja.... A szüleim azóta is a 4 évvel ezelőtti hitelt fizetik, és még fogják is. A pénzük meg sehol. Ennyit a csodás országunkról :)
es a ferjed kisetalt?
hat ne leultem volna, el nem mozdultam volna, sot abban a pillanatban hivtam volna a zsarukat!
csak és kizárólag ennyi:
ezt nem fizetem ki, mert nem akarom.
minőségi kifogás esetén, addig dolgoznak, ameddig el nem fogadja a megrendelő. de ilyen még nem volt.
en vinnek oda nehany verolegnyt!!
amugy zerintem az urad is feljelentheti azokat akik nem fizetnek!! fenyegetozzon o is, en nem hagynam anniyban!!!
éppen ezért van belekalkulálva az árba minden...
amit el is fogadnak, különben el sem kezdenék a munkát..itt a tételes dolog csak azért történt, kvázi demonstrálva, hogy te f..sz ezt beszéltük meg, ez van benne abban az árban, amit elfogadtál és aláírtál pár napja.
a tegnapi eset például 150ezer forint. A párom tételesen leírta neki, mi mennyibe került, mikor ugye mondta a tulaj hogy nem akar fizetni...
szóval leírta az összes anyag költséget, azt hogy mennyit fizetett pl parkolásért az hogy a dugóban ült és ez mennyi üzemanyagot jelentett ameddig nagykerből házig vitte az anyagot, és a munkadíját.
Összesen 100ezer forintot fizetett ki a manus, mert azt mondta a többi őt nem érdekli. értsd ez alatt, hogy CSAK AZ ANYAGOT fizette ki, a többit nem! magyarul 50ezer forintot nem volt hajlandó, és ugye elszámolásnál már ketten voltak a párommal szemben.
ez jól hangzik, de mit teszel akkor, ha van egy webáruházad, amiben nem csak készüléket lehet rendelni, hanem a beszerelést is?
a munkák nem csak ajánlásra jönnek, van rengeteg persze, de ahhoz nem elég, hogy a vállalkozást életben tartsd. Rengeteg költség van, amit ki kell valahogy termelni. azt meg nem teheted meg, hogy visszautasítasz egy munkát, mert nem ismered az illetőt. Ideális esetben persze ez lenne a járható út a jövőben, de ma nem azt a világot éljük, hogy a megrendeléseket szelektáljuk. Maga a fizetési ütem, jó ötlet, fel fogom vetni a fiúknak. Köszi :)
Nem lehet tenni ez ellen semmit.Mivel amit megcsináltok jogilag az ő tulajdona.
Mondanám, hogy amit megcsináltok szét kell szedni, szét kell verni, de jogilag te követsz el lopást és rongálást.De én megtenném, ne legyen már neki jó :)
Amúgy a garanciális visszatartás is nagy divat lett, és utána az sincs kifizetve.
Évek óta amúgy ez megy, és tényleg olyanok teszik meg akik pénzesek (tapasztalatból mondom)
Az egyetlen járható út a múltra, amit cseteica leírt. A jövőre nézvést ajánlások útján vállalni munkát, szigorúan előleggel és a munkafázisok elvégzése után elkérni a már elkészült munkálatok összegét. Aki ebbe nem akar belemenni, hogy amit már megcsináltál, átveszi, kifizeti, annak vagy nincs pénze vagy nem is akar fizetni.
Igazán még sosem égettem meg a bokám, és már nem is valószínű, hogy fogom, mert kizárólag olyanokkal dolgoztatunk, akinek van referenciája baráti körben.
Mielőbb lépj jogi útra!
egyszer elkezdett fenyegetőzni egy tulaj, erre csak annyit mondott a párom:
maga fordítva ül a lovon ember, maga nem tudja én hol lakom, de én tudom ön hol...
ezekkel a fenyegetőzésekkel sajnos megütheti magát az ember, elég ha van nála egy diktafon...
Nehéz dolgok ezek. Sajnos, fordítva is előfordul. Előre kifizeti az ember a munkát, a vállalkozó meg lelép.
Arra gondoltam, mi lenne, ha megfenyegetnétek, hogy ha nem fizet, akkor történik valami a házával. Persze úgy, hogy ne legyenek tanúk. Hátha beijed az illető.
Hát ez nagyon gáz és egyben szomorú is. Mi 2 éve vettük a házunkat és jött néhány vállalkozó, a felújítás miatt. Ha ők nem kértek, mi kérdeztük, hogy kelle-e előleg. Az utolsó napon mindig mindenkivel elszámoltunk. Szerintem/szerintünk egy így van rendben. Mi is hallottunk a festőktől és a villanyszerelőtől ilyen sztorikat. Elképesztő. Tényleg nem értem, hogy hova tart így ez az ország. Ha mi emberek sem vagyunk már normálisak egymással, akkor mit várunk a drága politikusoktól. Na mindegy, nem akarok politizálni, az nem az én kenyerem.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen szemétségek történnek veletek. :((
tudnék mesélni mikkel próbálkoznak...
pl:
a tulaj/főnök is ugyan úgy dolgozik... kivitt egy terméket, majd a megrendelő faarccal beszólt neki, hogy ő megbeszélte a FŐNÖKKEL, hogy nem kell számla, és így az Áfa miatt ugye kevesebbet akar fizetni.
A srác nézett rá, majd mondta, hogy ő nem tud róla, hívják már fel a főnököt... a vevő tárcsázott, és hát ugye a srácnál csörgött a telefon..
a vevő lefehéredett, és csak annyit bírt kinyögni, hogy nem úgy néz ki, mint egy tulajdonos..
a srác meg ránézett és annyit mondott, hogy a munka nem szégyen... ennyi lesz, és nyújtotta a számlát.
a vevő fizetett és köszönés nélkül elporolt..
szerintetek?
és annyi ilyet tudnék mesélni, ami nap mint nap előfordul velünk...
na ez jól hangzik..
az esetek változóak, van hogy 50ezer forintról beszélünk, van hogy másfél millióról..
ez az eljárás nincs limithez kötve? mármint hogy mennyi összegtől foglalkoznak vele?
További ajánlott fórumok:
- Ha valaki gyesen van lehet vállalkozó? Kell járulékot fizetni maga után?
- Ha valaki kiváltja vállalkozói igazolványt, milyen összegeket és mire kell kifizetni mindenképp (tb, egyebek)?
- Részmunkaidős (4 órás) állás mellett lehet kiváltani vállalkozói igazolványt? Vagyis ekkor kell járulékot fizetni?
- Kell e könyvelőt fizetni nyugdíjas vállalkozásként?
- Vállalkozó alkalmazottjától munkaidőben ellopják a mobilját, terheli-e a vállalkozót felelőség, kell-e fizetni a telót az alkalmazottnak?
- Gyes mellett lehetek mellékállásként vállalkozó? Mennyit kell fizetni havonta ha van vállalkozói engedélyem?