Mit lehet csinálni a sok zöld paradicsommal ami nem érik be a ketrben a fagy miatt? (tudásbázis)
csalamádét, vegyes savanyúságot!
Tegyél bele karfiolt is!!! Mennyei!
Zöldparadicsom-saláta hagymával
Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 20 dkg hagyma, 2 dkg só, tartósítószer,
felöntõlé: 1 l vízhez 3 dl 10 %-os ecet, 4-5 dkg cukor, 1 dkg só.
Õsszel nem minden paradicsom érik be. Úgy hasznosíthatjuk a kiskertünkben termett paradicsomot, hogy salátának tesszük el. Finom és különleges. A megmosott paradicsomot keresztben fél cm-es karikákra vágjuk. Megtisztítjuk és felkarikázzuk a hagymát is. A zöldségeket besózzuk és 24 órán át állni hagyjuk. Felöntõlevet készítünk, felforraljuk, majd a hagyma- és paradicsomszeleteket kis részletekben beletesszük. Ha felforr, szûrõkanállal kiszedjük, és üvegekbe rakjuk, tetejére tartósítószert teszünk. Ha a forrázást befejeztük, az ecetes levet az üvegekbe töltjük. Ha szükséges, másnap a levet utántöltjük, majd az üvegeket lezárjuk.
rakd el savanyúságnak.
ha rákeresel a legismertebb (g...) keresőn a zöld paradicsomra és ott a reci is.
Szerintem csalamádét csinálhatsz belöle.
Valami savanyúságfélét..ízlés kérdése,hogy milyet.
További ajánlott fórumok:
- Lakatlan sziget, lehet belőle paradicsomi állapot?
- Léböjt ideje alatt lehet inni boltban kapható paradicsomlevet, és 100%-os gyümölcslevet?
- Gyümölcsnap helyett lehet paradicsomnapot tartani?
- Tudja valaki, hogy hol lehet szárított, vagy olajban eltett paradicsomot kapni?
- Hogy kell paradicsomszószt csinálni?
- Olasz trikolor tésztából mit lehet csinálni? Spenót, paradicsom és sima izű tészta orsó a formája.