Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit jelent pontosan az MLM munka? fórum

Mit jelent pontosan az MLM munka? (tudásbázis kérdés)

1 2 3 4 5 6
2010. jan. 7. 18:27

Mindig összekeverik a piramissal :)

Itt az ember nem azért kap pénzt, mert beléptet valakit :D Istenem :D

Itt is a munkád után fizetnek.

13. 6eead9eb79 (válaszként erre: 12. - Vaczila)
2009. ápr. 27. 07:49
tegnap megadták a választ pesten,én ott voltam.és igazad van sok munka,sok szervezés,sok tanulást igénylő szakma,amit bárki megtud csinálni,és mégis olyan sokan nem mernek belevágni.
2009. ápr. 27. 06:00
Sok munka, sok szervezés, nagy rábeszélő képesség kell hozzá. A pénz pedig esetleges.
11. bb630e4e9d (válaszként erre: 7. - Emagdi)
2008. nov. 12. 11:22

Röviden tömören ez a lények:-))


Én május óta "dolgozom" (na jó csak az első 3 hónapban voltam nagyon aktív) , de egy fillért sem kerestem vele, egy üzlettársam sincs és még a termékek sem tetszenek, ráadásul nagyon drágák is. Akkor keresnék vele kb 60ezret, ha 27 aktív üzlettársat találnék. (aktív, ha vásárol a termékekből 6-7ezer Ft-ért, havonta!!!)

2008. nov. 12. 11:15
Köszi kimerítő és gyors válaszokat.
9. Jutka77 (válaszként erre: 4. - Pircsi24)
2008. nov. 12. 11:15

Az MLM és a piramisjáték között tényleg ennyi a hasonlóság. A piramisjáték ugyanis büntetendő. Így az MLM cégeket - mielőtt bejegyeznék a cégbíróságon - megvizsgálják, hogy mennyire törvényesek. Amúgy nem minden MLM áll direkt marketingből.

Én kíváncsiságból beléptem egybe, és itt szó sincs termékeladásról. Viszont olyan szintű tanulási lehetőséget biztosít ingyen, ami szerintem egyedülálló. Az embernek teljesen más lesz az életfelfogása (nem agymosásra kell gondolni, hanem az ismeretek kitágítására). Bár eddig nem volt kapcsolatom MLM-mel, de eddig nem bántam meg, sőt!

8. csutkababa (válaszként erre: 7. - Emagdi)
2008. nov. 12. 11:14
pontosan igy van :)
2008. nov. 12. 10:58
azt jelenti, hogy a létező összes ismerősödre rá kell tukmálnod az adott gyártó termékeit, illetve őket is beszervezni a hálózatba, hogy ezentúl ők is ezekkel zaklassák az ő ismerőseiket.
2008. nov. 12. 10:37
2008. nov. 12. 10:35
Az MLM tevékenységhez, elvileg sikeresen is végezhető ez a fajta munka, van akinek saját bevallása szerint kitűnően jövedelmez, de tény, hogy a beszervezett tagoknak csak kis hányada jut el a gyémántgyűrűs szintekre. Ehhez a munkához speciális adottságokra van szükség, hiszen a rendszerbe való belépés teljes elkötelezettséget kíván, ami gyakran az emberi kapcsolatok megromlásához vezet. A kívülállók, vagy a rendszerben csalódottak gyakran támadják ezen ügynökök módszereit, akik sok esetben agresszív technikákat alkalmaznak a meggyőzésre, kétes üzleti gyakorlatot folytatnak, ködösítenek, rabolják hallgatóságuk idejét amikor nehezen térnek rá a lényegre vagy matematikailag félrevezetik a közönségüket.
2008. nov. 12. 10:32
Ami közös az MLM és a piramisjáték esetében, hogy a hierarchiában alacsonyabb szinten álló tagok pénzt juttatnak a magasabb szinteken levők felé, és ahogy a rendszer egyre lejjebb épül, elvileg mindenki jövedelemhez jut mindaddig, amíg van lehetőség új tagok toborzására. Egyszerű logaritmusszámítással kimutatható azonban, hogy az így épülő piramis hosszú távon nem működhet, mivel X lépcső után egyszerűen elfogy a potenciális bevonható emberek száma. Ha nincs több befizető, a rendszer összeomlik, és az alsó szinten levő tömegeknek már nincs aki fizessen, ők a vesztesek.
2008. nov. 12. 10:26

A multi-level marketing (MLM) – gyakran nevezik network marketing néven is – egy nem hagyományos értékesítési forma. Néhol többszintű értékesítésnek vagy hálózati kereskedelemnek fordítják.


Az MLM rendszer lényege, hogy az értékesítés személyesen és több szinten történik. A rendszer lényegében egy független termékforgalmazókból álló hálózat, mely a terméket vagy szolgáltatást közvetlenül – direkt módon – juttatja el a fogyasztókhoz. Az mlm alapötelete: egy termék elégedett fogyasztója a terméket továbbajánlja, ezért jutalékot kap, s amennyiben azok, akiknek továbbajánlotta szintén sikeresen továbbajánlják a terméket, azok jutalékából is jutalékot kap. Ily módon egy sikeres, többszintű fogyasztói/ügynöki hálózatot maga alá építő egyén komoly jövedelemre tehet szert, sőt egy ponton túl már nem is kell foglalkoznia termékeladással, mivel a hálózatban lévő eladások jutalékaiból is komoly jövedelemre tesz szert.

2008. nov. 12. 10:24
Multi Level Marketing. Hogy pontos fordítása mi, nem tudom. De nekem olyan cégekkel volt dolgom, ahol beléphetek - általában pénzért -, aztán abból lesz pénzem, ha magam alá beléptetek embereket, és ők ezt folytatják. Ebbe a piramisba az elején a legkifizetődőbb beszállni.
2008. nov. 12. 10:21
Mit jelent pontosan az MLM munka?
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook