Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
Menü: Brokkoli krémleves
Pizza - annyi baja volt, hogy nem sült meg jól a tésztája. Legközelebb vékonyabbra kell nyújtanom, és tovább kell elősütni, míg szinte teljesen meg nem sül.
Vettem egy tököt, azt kicsit "kibelezem" és cukkínival meg paradicsommal és hagymával összerottyantom ezt bele a tökbe aazt be a sütőbe
megtaláltam az én receptemet
lecsot eszem, de cukkini nélkul, barnarizzsel.
de kosziii :D
lecsót! paprikam paradicsom és cukkíni, így az első 2ből kevesebb kell, én nagyióon szeretem
ja és persze hagyma
Halat lehet enni az első időszakban is. Pl kend be citrommal és süsd meg sütőben. Vagy megforgatod tk lisztben és kisütöd zsírban vagy hot-planeban (ez még jobb mert nem kell hozzá zsír sem), ezt fokozhatod, ha a tk liszthez keversz piros porpaprikát és ebbe mártod be. Lehet belőle csinálni paprikást is. Ez itt hirtelenjében négy variáció csak a hal elkészítésre.
Úgy kell próbálni gondolkodni, hogy mit ennél igazán az adott lehetőségek közzül és ezt hogyan lehet megcsinálni a diéta szempontából.
Pl paradicsomleves, tk lisztből készített rátással cukor nélkül készíthető (esetleg stevia néhány csepp, bár első időszakban az édesítőt is kerülni kell, főleg azoknak akik kívánják az édeset).
Brokkoli krémleves, én pl joghurt nélkül csináltam, egyszerűen kevesebb vízzel fokhagymával, sóval borssal készre főtem és összeturmixoltam és kész.
Főzelékeket natur joghurttal habarba, pl tökfőzelék, kelkáposzta főzelék stb.
ajánlom a halat spenottal...annyira finooom...de én nem suritem a spenotot, csak fokhagymát vágok bele.
brokkolit krémlevečst én is tervezem, meg majd répa levest is
Ma én is brokkoli levest fogok készíteni. Remélem jó lesz! Raktatok bele fokhagymát is? Joghurtot is teszek.
Ha nem lakok jól, sütök még halat is!
brokkolilevest szabad enni, csak ne krumplival sűrítsd, hanem pl. vegyél ki belőle levet, turmixold össze, és annyi levet önts vissza, h kedvedre való állaga, sűrűsége legyen :) joghurt mehet bele "lágyításnak". én 3 napja már csak ezen élek, mert nagyon szeretem, és a lecsót már bazira unom :D eszek belőle 2x és már úgy teli vagyok, hogy nem is kell második fogás.
viszont az almával úgy tudom bűnöztél :(
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?