Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
sütőben sült tök, cukkini
kivágom a kozepét, zabpehely lisztbe forgatom, joghurtbe kaprot metélek ebbe beleforgatom, majd candida kenyér morzsába. sütőpapírra helyezem, elöremelegített sütőbe 20-25 perc alatt 180-200 fokon sütöm, míg nem lesz piros.
tegnap elott este tudatolsult bennem is,h huvelycandidám van. nagyon jol tudom,h milyen érzés a felismerés (igaz, már másodszor, de tavaly nem volt huvelyi problémám) és igen, elont a pánik, de amig vki pánikol nem fog tisztán látni. és amig vki nem lát tisztán, addig nem is fog ugy gondolkodni. mi mondhatjuk,h mit lehet enni, mondhatjuk a recepteket, de amig az ember saját maga nem képes letisztázni magában, addig nem is fogja felismerni,h ez nem is olyan nehéz és bonyolult. tavaly eloszor én is napokig csak itt olvastam a forumot az elejétol,h mit hogyan, és csak zabpelyhet ettem vízzel. nagyon jol tudom,h milyen rossz, mikor a kedvenc kajákbol nem ehetek, kozben a tobbiek elottem eszik a legfinomabb kajákat. de amig mi magunk nem jovunk rá, h ez az egész csak értunk van, h a tunetek enyhuljenek majd eltunjenek, addig nem tudsz segiteni. te nem fozhetsz meg helyette. tudom, keményen hangzik, de sokan eltuntek ahogy visszaolvastam, és ok voltak a legjobban bepánikolva.
szoval csajok fel a fejjel, MAGADÉRT teszed, h NEKED jobb legyen. jon a 7vége, találd ki mit eszel a jovo 7en, ird fel a naptáradba, feltuno helyre, nagbetukel a hutore mit lehet és mással ne torodj.
Semmi mást, csak diétát! Tőletek szeretnék kérni valami tanácsot ez ügyben!
Köszi
A töltött cukkínit barna rizzsel, hagymával, paradicsommal, paprikával töltöttem, a tetejére pedig hagymakarikát szeltem!
Úgy tudom, ezt mind lehet! Ugye?
talán most hogy szezon van, nem a fagyasztott termékeket kéne előnybe részesíteni, és spájzoni télire amit csak lehet. (ezt viszont csak fagyasztani tudod sajni) pl. paprika, paradicsom, répa, zöldség., zöldborsó, zöldbab, tök, gyümölcsök sbt.
Az előbb kihagytam a kajákból a főzelékeket, natur joghurttal lehet habarni őket, vagy tk liszttel sűríteni.
olvasd el végig a receptes fórmot, kb 1-2 óra alatt megvan és rájössz mi mindent lehet enni, csak másképp kell elkészíteni.
Néhány ötlet:
Reggeli: natur joghurt natur műzlivel, vizbegríz, görög saláta (második időszaktól só helyett feta sajt) (vagy az amit tízórai írtam), lecso (második időszaktól tojásosan is lehet)
Tízórai: tk kenyér teavajjal zölségekkel (mikor milyen pl paprika, ubi, paradicsom, hagyma), második időszaktól mozzorellával (de lehet pl padlizsánkrémmel, második időszaktól körözöttel (saját készítésű házi túróval), növényi biokolbász, tojáskrém, bundáskenyér stb),
Második időszaktól: túrógombóc (lehet kapni tk grízt), lehet sütit is csinálni a második időszaktól ezeknek is fenn van a receptje itt receptes oldalon (pl piskóta, palacsinta, almás süti stb)
Ebéd:
Levesek:
pl: brokkoli krémleves (fokhagyma krémleves, sárgarépa krémleves, vegyes zöldség leves második időszaktól pl: meggyleves,sütőtök krémleves, csirkemellből gyenge húsleves friss zöldségekkel stb)
Második fogás: első időszakban pl: barna rizs zöldségekkel sütőben összesütve (második időszakban lehet rá mozorellát tenni)
durum tészta paradicsomszósszal (második időszaktól mozorellával), paradicsomos rakott padlizsán (első időszakban is jó), rakott zöldségek (második időszaktól rántva is lehet pl karfiol, patiszon, padlizsán, hagyma), húsok (heti egyszer persze): csirkemellből kölessel (egy tojás is kell hozzá) főszerekkel lehet fasított készítni és hotplane-ben megsütni, csirkemellből tudsz rántani, darált husit csinálni ebből pöri és rá a paradicsomszósz + mozorella + durumtészta és kész a makaróni, csirkemellből lehet töltött káposztát készíteni barna rizzsel) stb.
Második időszakban durum tészta (én házilag készítettem tk lisztből és laskavágóval laskát csináltam belőle lehet mákos vagy diós, vagy túrós laskát (itt tejfel helyett natur joghurtot használtam) készíteni. Itt már a mákhoz vagy dióhoz tudsz nyírfacukrot tenni.
Szóval mi a megengedett élelmiszerek segítségével próbáltuk a lehető legjobbat kihozni és fél év alatt gyógyultá vált a gyermek. Ezek mellett persze evett ő is fokhagymát naponta. És ez csak néhány példa, pl a kölesből rengeteg féle dolgott lehet csinálni édes és sós formában is.
Habarni natur joghurttal habartam mindent. Rántás esetén tk liszt.
A karfiolt csak tk lisztbe, meg tojásba forgattam. Tudom, nem lehet tojást, de gondoltam ennyitől nem lehet baj. Tegnapra már nagyon legyengültem(remegett a kezem, lábam, pihentem délig), úgyhogy muszáj volt egy kicsit olyat ennem, amit tényleg szeretek is, de annyira nem vétkezek vele. Vagy nagyot vétkeztem?
Gondoltam az a pici túró se lehet rossz, hiszen az egyik helyen azt olvastam, hogy juhtúrót lehet. Már most nem tudom, hogy akkor mit lehet. Tudom, elküldted, de az alapján, akkor tényleg nem ehetek semmit.
De azért igyekszek. És betartom amit írtok!!!!
Köszi!
csak várd ki és ihatod, eheted korlátozva. ha betartasz mindent, hidd el ugy lesz a legjobb neked is
Gratula a szép fogyásért!!!
van sok olyan fagyasztott cucc,amibe nincs kukorica. a bébi répát meg kiszeded, és visszateszed a fagyoba, jo lesz az majd később :D
köszi csajok a biztatást, és a recepteket! igyekszem... :(
amúgy én nagy fogyókúrás vagyok, 35 kilót fogytam, és azóta is természetesen betartok dolgokat, hogy ne csusszanjanak vissza a kilók, szóval bírom én a megszorításokat, sőt, egy csomó mindent már el sem tudnék képzelni másképp. csak amikor még zöldséget sem ehetek (legalábbis nem mindet, és még egy zölcsi mixben is van kukorica vagy borsó vagy répa), meg nekem a tejmegvonás az nagyon fáj. annyira hiányzik, h el sem tudom mondani :( zabpehelyből és zabkorpából is egy csomó mindent szoktam csinálni, de minden tojással van :( nem kell nekem túrósbukta, csak borsóleveske és tejcsi :( de az nagyon :(
ne keseredj el!!! elküldtem a recepteket, amiket innen összegyűjtöttem és majd meglátod, h mennyi mindent ehetsz, csak kreatívnak kell lennie az embernek :D
de aki még szeretné ez a gyűjteményt, az küldje el privátba az e-mail címét
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?