Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯
1469. keszani
2011. júl. 22. 10:01

sütőben sült tök, cukkini

kivágom a kozepét, zabpehely lisztbe forgatom, joghurtbe kaprot metélek ebbe beleforgatom, majd candida kenyér morzsába. sütőpapírra helyezem, elöremelegített sütőbe 20-25 perc alatt 180-200 fokon sütöm, míg nem lesz piros.

1468. keszani
2011. júl. 22. 09:57
még 1x mondom,h akinek kell, szivesen elkuldom a forumon leirt osszes recept gyujteményét. ezzel megkonnyitve a kezdeti nehézségeket, otleteket adva,h rájjojjunk mennyi mindent lehet enni egy kis kreativitással :D
1467. warj (válaszként erre: 1466. - Keszani)
2011. júl. 22. 09:37
Így igaz, mindenkinek a saját érdeke a terápia.
1466. keszani (válaszként erre: 1463. - Warj)
2011. júl. 22. 09:33

tegnap elott este tudatolsult bennem is,h huvelycandidám van. nagyon jol tudom,h milyen érzés a felismerés (igaz, már másodszor, de tavaly nem volt huvelyi problémám) és igen, elont a pánik, de amig vki pánikol nem fog tisztán látni. és amig vki nem lát tisztán, addig nem is fog ugy gondolkodni. mi mondhatjuk,h mit lehet enni, mondhatjuk a recepteket, de amig az ember saját maga nem képes letisztázni magában, addig nem is fogja felismerni,h ez nem is olyan nehéz és bonyolult. tavaly eloszor én is napokig csak itt olvastam a forumot az elejétol,h mit hogyan, és csak zabpelyhet ettem vízzel. nagyon jol tudom,h milyen rossz, mikor a kedvenc kajákbol nem ehetek, kozben a tobbiek elottem eszik a legfinomabb kajákat. de amig mi magunk nem jovunk rá, h ez az egész csak értunk van, h a tunetek enyhuljenek majd eltunjenek, addig nem tudsz segiteni. te nem fozhetsz meg helyette. tudom, keményen hangzik, de sokan eltuntek ahogy visszaolvastam, és ok voltak a legjobban bepánikolva.

szoval csajok fel a fejjel, MAGADÉRT teszed, h NEKED jobb legyen. jon a 7vége, találd ki mit eszel a jovo 7en, ird fel a naptáradba, feltuno helyre, nagbetukel a hutore mit lehet és mással ne torodj.

1465. warj (válaszként erre: 1462. - Ttimeaa)
2011. júl. 22. 09:26
A másik fórumon írom a választ.
1464. warj (válaszként erre: 1461. - Ttimeaa)
2011. júl. 22. 09:25
Igen ez így jó, én is ki fogom próbálni jól hangzik.
1463. warj (válaszként erre: 1458. - Keszani)
2011. júl. 22. 09:24
ne felejtsük el mi is voltunk ebben a kezdeti időszakan és kb ugyanígy pánikoltunk, én legalább is igen, amíg rá nem jöttem mit hogyan kell csinálni. :-)))))))
1462. ttimeaa (válaszként erre: 1460. - Warj)
2011. júl. 22. 09:24

Semmi mást, csak diétát! Tőletek szeretnék kérni valami tanácsot ez ügyben!

Köszi

1461. ttimeaa (válaszként erre: 1455. - Warj)
2011. júl. 22. 09:22

A töltött cukkínit barna rizzsel, hagymával, paradicsommal, paprikával töltöttem, a tetejére pedig hagymakarikát szeltem!

Úgy tudom, ezt mind lehet! Ugye?

1460. warj (válaszként erre: 1449. - Ttimeaa)
2011. júl. 22. 09:21
Dehogynem rengeteg dolgot lehet enni. Az a baj, hogy azért van az első 2-3 hétben a szigorított diéta, hogy a méreganyagok, és az elhalt gombák könnyebben távozzanak a szervezetből. Ezért kell segíteni a szervezetnek azzal, hogy nem terheljük meg. Hogy második időszakban amikor a vitaminokat, ásványi anyagokat, probiotikumot jutatjuk vissza, akkor az egy "tiszta" szervezetbe kerüljön, mert így fogja tudni a szervezet normálisan hasznosítani. A terápiát szigorúan be kell tartani azért, hogy minél hamarabb meggyógulj, ez a te érdeked. Én azt szoktam mondani, hogy amit ettél arra jó, hogy felkészülj a diétára, és kezd el azok alapján amiket megtudtál, normálisan az egészet. Milyen gombaölőt és béltisztítót használsz? Ja ez már egy kicsit a másik fórum témája lett így.
1459. warj (válaszként erre: 1445. - 5070cf4016)
2011. júl. 22. 09:17

talán most hogy szezon van, nem a fagyasztott termékeket kéne előnybe részesíteni, és spájzoni télire amit csak lehet. (ezt viszont csak fagyasztani tudod sajni) pl. paprika, paradicsom, répa, zöldség., zöldborsó, zöldbab, tök, gyümölcsök sbt.

Az előbb kihagytam a kajákból a főzelékeket, natur joghurttal lehet habarni őket, vagy tk liszttel sűríteni.

1458. keszani (válaszként erre: 1457. - Warj)
2011. júl. 22. 09:16
ezt mind elkuldtem neki, mert tegnap osszegyujtottem az osszeset. de ezek ellenére sajna el van keseredve :S
1457. warj (válaszként erre: 1439. - 5070cf4016)
2011. júl. 22. 09:13

olvasd el végig a receptes fórmot, kb 1-2 óra alatt megvan és rájössz mi mindent lehet enni, csak másképp kell elkészíteni.

Néhány ötlet:

Reggeli: natur joghurt natur műzlivel, vizbegríz, görög saláta (második időszaktól só helyett feta sajt) (vagy az amit tízórai írtam), lecso (második időszaktól tojásosan is lehet)

Tízórai: tk kenyér teavajjal zölségekkel (mikor milyen pl paprika, ubi, paradicsom, hagyma), második időszaktól mozzorellával (de lehet pl padlizsánkrémmel, második időszaktól körözöttel (saját készítésű házi túróval), növényi biokolbász, tojáskrém, bundáskenyér stb),

Második időszaktól: túrógombóc (lehet kapni tk grízt), lehet sütit is csinálni a második időszaktól ezeknek is fenn van a receptje itt receptes oldalon (pl piskóta, palacsinta, almás süti stb)

Ebéd:

Levesek:

pl: brokkoli krémleves (fokhagyma krémleves, sárgarépa krémleves, vegyes zöldség leves második időszaktól pl: meggyleves,sütőtök krémleves, csirkemellből gyenge húsleves friss zöldségekkel stb)

Második fogás: első időszakban pl: barna rizs zöldségekkel sütőben összesütve (második időszakban lehet rá mozorellát tenni)

durum tészta paradicsomszósszal (második időszaktól mozorellával), paradicsomos rakott padlizsán (első időszakban is jó), rakott zöldségek (második időszaktól rántva is lehet pl karfiol, patiszon, padlizsán, hagyma), húsok (heti egyszer persze): csirkemellből kölessel (egy tojás is kell hozzá) főszerekkel lehet fasított készítni és hotplane-ben megsütni, csirkemellből tudsz rántani, darált husit csinálni ebből pöri és rá a paradicsomszósz + mozorella + durumtészta és kész a makaróni, csirkemellből lehet töltött káposztát készíteni barna rizzsel) stb.

Második időszakban durum tészta (én házilag készítettem tk lisztből és laskavágóval laskát csináltam belőle lehet mákos vagy diós, vagy túrós laskát (itt tejfel helyett natur joghurtot használtam) készíteni. Itt már a mákhoz vagy dióhoz tudsz nyírfacukrot tenni.

Szóval mi a megengedett élelmiszerek segítségével próbáltuk a lehető legjobbat kihozni és fél év alatt gyógyultá vált a gyermek. Ezek mellett persze evett ő is fokhagymát naponta. És ez csak néhány példa, pl a kölesből rengeteg féle dolgott lehet csinálni édes és sós formában is.

Habarni natur joghurttal habartam mindent. Rántás esetén tk liszt.

1456. keszani (válaszként erre: 1455. - Warj)
2011. júl. 22. 09:06
a toltott cukkinit lehet paradicsommal, kusz-kusszal, barnarizzsel, kellel, brokkolival is tolteni.
1455. warj (válaszként erre: 1424. - Ttimeaa)
2011. júl. 22. 09:04
Ezek az ételek (a túró, a tojás, és nem tudom a töltött cukkini mivel volt töltve, de feltételezm csirkemell és mozorella volt a tetején) mind második időszakos kaja.
1454. keszani (válaszként erre: 1452. - Ttimeaa)
2011. júl. 22. 09:01
akkor csak simán éhes voltál. csináld azt,h mindig tobbet csinálsz mindenbol, és ilyen esetekben van mihez nyulnod. a szervezeted ugyis azt kíván, amit akar, de csak azt kapja, amit Te adsz neki. ha eleget eszel és akkor, amikor kívánod, akkor nem lesz ilyen gond. nálam ilyen elofordult akkoris, mikor nem diétáztam. nem kifogás a tiltott élelmiszerekre.
1453. ttimeaa (válaszként erre: 1450. - Babóca87)
2011. júl. 22. 08:44
Még nem szedek semmit. Ebben szeretném akkor a segítségedet kérni, hogy mit lehet még szedni a diéta mellett?
1452. ttimeaa (válaszként erre: 1451. - Keszani)
2011. júl. 22. 08:43
Nem, nem pánikoltam. Miután reggeliztem enyhült a remegés. Szerintem attól lehetett.
1451. keszani (válaszként erre: 1449. - Ttimeaa)
2011. júl. 22. 08:39
akkor csinálj rakott karfiolt. megfozod, majd bele a serpenyobe,fozol hozzá brokkolit, akár répát is, hozzáteszeed ezeket is, ha szeretnél cukkinit is, leontod fokhagymás joghurttal és sutod... v sk (saját készítésu) kenyér morzsával is leszorhatod. ne keseredj el,hanem elore nézz. megesz az eredménye, csak turelem kell. nem lehet,h a pánik miatt remegtél?
1450. Babóca87
2011. júl. 22. 08:33
ezeket a dolgokat azért nem kéne megenni az első hónapban mert az első hónap arról szól, hogy segíted az emésztésedet a tojás a túró, mind mind nehezen emészthető étel sajnos nem lenne jó ha a továbbiakban is bűnözöl, mert az nem segíti elő a diétádat. ne haragudj h ezt mondom:S inkább szerezz be egy béltisztítót erre a hónapra, vagy van ? szedsz is valamit, vagy csak diétázol?
1449. ttimeaa (válaszként erre: 1438. - Babóca87)
2011. júl. 22. 08:20

A karfiolt csak tk lisztbe, meg tojásba forgattam. Tudom, nem lehet tojást, de gondoltam ennyitől nem lehet baj. Tegnapra már nagyon legyengültem(remegett a kezem, lábam, pihentem délig), úgyhogy muszáj volt egy kicsit olyat ennem, amit tényleg szeretek is, de annyira nem vétkezek vele. Vagy nagyot vétkeztem?

Gondoltam az a pici túró se lehet rossz, hiszen az egyik helyen azt olvastam, hogy juhtúrót lehet. Már most nem tudom, hogy akkor mit lehet. Tudom, elküldted, de az alapján, akkor tényleg nem ehetek semmit.

De azért igyekszek. És betartom amit írtok!!!!

Köszi!

1448. keszani
2011. júl. 21. 21:34
most jut eszembe, répakrémleves :D nemtudom hogy kell csináli, csa a nővérem csinált egyszer...de majd megkérdezem :D
1447. keszani (válaszként erre: 1445. - 5070cf4016)
2011. júl. 21. 21:34

csak várd ki és ihatod, eheted korlátozva. ha betartasz mindent, hidd el ugy lesz a legjobb neked is

Gratula a szép fogyásért!!!

van sok olyan fagyasztott cucc,amibe nincs kukorica. a bébi répát meg kiszeded, és visszateszed a fagyoba, jo lesz az majd később :D

1446. keszani (válaszként erre: 1444. - Babóca87)
2011. júl. 21. 21:32
spenot izű :D higabb, de ehető teljes mértékben. max ha ugy érzed,h nagyon hig (rosszabb minőségű), akkor teszel bele 1ek tk lisztet v vmi megengedett lisztet. nagyon ritkán szoktam tenni bele. de aztán megtaláltuk a legjobbat, Lidl-be a legolcsobb a legjbb.komolyan... egy az egybe megy a fazékba és ott olvad ki, és tökéletes sűrűségű.
2011. júl. 21. 21:24

köszi csajok a biztatást, és a recepteket! igyekszem... :(

amúgy én nagy fogyókúrás vagyok, 35 kilót fogytam, és azóta is természetesen betartok dolgokat, hogy ne csusszanjanak vissza a kilók, szóval bírom én a megszorításokat, sőt, egy csomó mindent már el sem tudnék képzelni másképp. csak amikor még zöldséget sem ehetek (legalábbis nem mindet, és még egy zölcsi mixben is van kukorica vagy borsó vagy répa), meg nekem a tejmegvonás az nagyon fáj. annyira hiányzik, h el sem tudom mondani :( zabpehelyből és zabkorpából is egy csomó mindent szoktam csinálni, de minden tojással van :( nem kell nekem túrósbukta, csak borsóleveske és tejcsi :( de az nagyon :(

1444. Babóca87 (válaszként erre: 1443. - Keszani)
2011. júl. 21. 21:21
uhh... olyat még sosem csináltam, én szójatejjel javítom fel. finom anélkül is?? érdekesen hangzik
1443. keszani (válaszként erre: 1441. - Babóca87)
2011. júl. 21. 21:15
én pl a spenotot azota sem sűrítem, bele egy kis fokhagyma és lehet enni :D
1442. Babóca87
2011. júl. 21. 21:10
tettem fel képeket az ételekről majd nézegesd meg:) most vannak frissek is:P
1441. Babóca87
2011. júl. 21. 21:09
csak az első hónap nehéz ha azt átvészeled, akkor már meglátod hogy mennyi mindent olyanná tudsz lenni ami nekünk is jó. pl majdnem az összes sütőporos receptet át tudod alakítani ha egy kicsit gondolkozol. és így van ez a főzelékekkel is...
1440. keszani (válaszként erre: 1439. - 5070cf4016)
2011. júl. 21. 21:04

ne keseredj el!!! elküldtem a recepteket, amiket innen összegyűjtöttem és majd meglátod, h mennyi mindent ehetsz, csak kreatívnak kell lennie az embernek :D

de aki még szeretné ez a gyűjteményt, az küldje el privátba az e-mail címét

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook