Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
a répatortát a szüleim csinálták nekem, de holnapra meglesz a recept. Az almatorta pedig itt van: EZ A RECEPT AZ ALMA MIATT MÁSODIK IDŐSZAKOS RECEPT ( az újak kedvéért)
ALMATORTA
hozzávalók:
17,5 dkg liga margarin
15 dkg teljes őrlésű liszt
1 kk sütőpor
9 dkg nyírfacukor
1/2 kk só
3-4 nagy alma
24 cm átmérőjű tortaforma
A sütőt előmelegítjük 200 fokra az almát meghámozzuk kicsumázzuk félbevágjuk és gerezdekre vágjuk. A Liga margarint megolvasztjuk. A teljes őrlésű lisztet a sütőport a nyírfacukrot és a sót egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és tésztává összedolgozzuk. (kicsit puha tészta lesz) A tésztát úgy nyomkodjuk a formába, hogy pereme is legyen, de nem kell előtte a formát kivajazni. A tésztát meghintjük fahéjjal, majd körkörösen rárakosgatjuk az almaszeleteket. Aztán mehet a sütőbe 20-25 percig (szerintem a teljes kiőrlésű liszt miatt 30 percet is volt bent nekem)
Brokkoli krém levest ehetek az első időszakban?
Nagyon meg vagyok lőve. Mert mai nap is éheztem egész nap csak joghurt 2 db alma meg medvehagymás rozs tallér volt a kajám. Help me:(
ez jó csak háztartási keksz helyett teljeskiőrlésű cukormentes keksz kell, korpovit a neve ha jól emlékszem.
A porcukor pedig a nyírfacukorból van gondolom. Mert nekem egyértelmű, de azoknak akik csak futólag olvassák, nem biztos.
KEKSZ TEKERCS
• 25 dkg darált háztartási keksz
• 10 dkg nyírfa porcukor (kávédarálóval csináltam)
• 1 dl szója tej(én vízzel csináltam)
• 1 evőkanál lekvár(én saját készítésűt raktam bele)
• 2 evőkanál karobpor
A fehér töltelékhez:
• 10 dkg vaj
• 10 dkg nyírfa porcukor
• 5 dkg kókuszreszelék
• A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos vízzel lazíthatunk rajta.
• A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
• Feltekerjük. Fóliába csavarjuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
• Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk
Én is kérhetem?
Még a felénél sem tartok a fórumnak:(
nagyon szívesen. tudom, sokhelyen nem szerepel az időszak, de utána csak alapanyagot kell kérdezni.
amugy én ma spenotot ettem (simán felolvasztottam és belevágtam a fokhagymát, sűrítés nélkül) hallal
köszönöm!
Átolvasom!!!
cheesie és ttimeaa ajánlom nektek a naplóm, majdnem minden leírom, hogy mit ettem, kezdjétek az elejéről, mert én már január óta diátozok, és mostanában már a "haladó" kajákat eszem
egy kis segítség a főzéshez :)
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?