Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
mi a bajod a ligával? Olyan könnyű vele dolgozni, mert nem szilárdul meg mint a többi én nagyon szeretem:)
Köszi! Na igen, én is pont ezt érzem, hogy 2-3 óránként muszáj valamit ennem, mert éhezem, pedig nem vagyok gyerek:) Bár lehet ez csak pszichés éhség érzet és nem is valós..
nem ugyan abból van az összes kocka margarin? csak van amelyik zsírosabb??? vagy rosszul tudom?
Én egyébként a Ligát nem szeretem annyira, vagy Rama, vagy a coop-os.
Kedves warj!
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettél. Ezután jobban körülnézek. Lehet, megpróbálkozom a házi joghurttal. Tudom hogy készül, elvileg nem nagy ördöngősség.
A rágó azért nem jó, ha jól emlékszem, de majd Zsu kifejti pontosan, mert becsapja a gyomrot, beindít olyan folyamatokat amik az emésztéshez szükségesek, hiszen rágunk a gyomor meg vár és vár, de nem kap semmit. De ez nem pont jól van leírva, nekem anno Zsu elmagyarázta, de nagyon régen volt és ennyi maradt meg belőle, remélem stilizálja a mondandóm.
A teavaj, ha olcsó akkor nem is jó fajta, az eredeti teavaj kb 500-600 Ft körül van ha jól emlékszem 25 dkg-os.
De sütéshez a Liga margarin ajánlott, egyébként kenyérre stb a teavaj.
natur joghurtot magad is készíthetsz otthon, le van írva a fórumban az elején valahol, a házi túró, házi sajt, és a natur joghurt készítése is. És ez a fórum nem olyan hosszú érdemes elolvasni végig.
Teavajat szoktuk ajánlani, ha lehet nem valami utánzatott, hanem eredetit. Ha ezt nem kapsz használhatsz még biomargarint is, de egészségügyi szempontból a teavaj a jobb megoldás.
Sütéshez Liga vaj javasolt, főzéshez mangalica zsír, salátákra hidegen sajtolt olaj (ezt nem szabad hevíteni, mert rákkeltő hatás keletkezik a hevítési folyamatok alatt).
Puffasztott rizs és kölesgolyó, ezek nagyon jók a két étkezés között, a fiamnál mindig volt puffasztott risz és a táncpróba és a hazafelé vezető út között ezzel csillapította az éhséget. Kb 2-3 óránként evett.
nem csak liga margarint ehetünk???
bioboltban lehet kapni kizárólag xilittel ízesített rágót, ha nem tudsz róla lemondani. Viszont a magvak puffasztanak. azért nem mondanám, hogy sokat egyél belőlük egyszerre...
És köszönöm a válaszokat is a barna rizzsel kapcsolatban!
A bioboltban lehet kapni xilites rágót, bár nem olcsó.
Van már tasakos barna rizs is. Ott is több víz kell hozzá, mert elpárolog. A barna rizst 40-45 percig kell főzni, ha nem egy picit tovább is.
általában mindig az olcsóbbat választom :)
szerintem ha valamelyik olcsóbb fajtát választod, abban kevesebb hozzáadott cucc van
hát jó, én nem tudtam hogy teavaj és teavaj között is különbség van :( arra már rájöttem, hogy a legtöbb natúr joghurtban tejpor van, ami nem tudom hogy jó-e vagy sem
sütéshez, főzéshez szabad a kocka margarint (tök mindegy milyet)
enni pedig vettünk ukrán vajat, olyan krémes volt még hidegen is, meg finom is volt, az nem ilyen "mű" vaj, most sajnos a meleg miatt nem hoznak :(
vaj helyett mit használsz, margarint, ligát, az jó, azt szabad?
Szia!
Hát én teavajat nem sokat ettem, ezt nem tudom.
A rágót jól sejted! Bár xilit is van benne, de nem csak az, így nem árta mellőzni, vagy legalább minimálisra csökkenteni.
Mogyorót lehet, de nem a sós, pörköltet. Magokat is lehet amennyit szeretnél, de csak "natúr" magkat, ami sós, vagy ízesítetettet nem szabad.
egyél kolesgolyot, v bulátát. az nem árt.
és igen, rágot sem szabadna.
Sziasztok!
Teavajból melyik fajtát szoktátok venni? Mert sok édes tejszínből van, azt gondolom nem szabad..
Azt jól gondolom, hogy rágót se kellene ennem? Az is édesítős..:S
Magvakból meg van szabva, hogy mennyit szabad enni egy nap? Sokszor étkezés után egy órával már éhesnek érzem magam és falásrohamok jönnek rám:( tegnap is bevágtam vagy két csomag mogyorót..ha jól sejtem nem ezt sem kellene..
Köszi aranyos vagy. Minden oké, már csak állást kéne találnom.
Nyugodtan lehet Teljes kiőrlésű tönköly búzalisztből is, mi így csináltuk.
köszi, mindenképp kipróbálom a 7végén, majd ezt is megírom milyen lett :)
na az szupi, írom a kenyeret, asszem valahol itt olvastam. 45 dkg liszt, 3,5 dl víz, 2ek olaj, só, kevés sütőpor, magok ízlés szerint. Én ált. szezámmagot teszek bele, de készítettem már hagymával is:)) Lisztet lehet keverni is, nekem legjobban a 30dkg rozs, 15dkg graham lisztes jött be. A víz pontosan 3,5 dl kell bele, nekem legalábbis:) és kb. 40-50 percig szoktam sütni, légkeverésesen 180 fokon.
olvastam a naplódban, hogy sütöttél kenyeret. Ha szépen megkérlek leírod a receptjét? Köszi szépen előre is :)
További ajánlott fórumok: