Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis)
Ez komoly? Kukorica kivételével többi magától nő :) Bugát nem ismerem.
Nálunk a tormát nem lehet kiirtani, hiába ássuk, tele van vele már az udvar is.
De, nagyon ügyes vagy!!! Masszázs szalonom van. Nem lettünk még hivatalosan felszólítva, de így etikus, hogy nem adunk teret a vírus terjedésének! Bár lehet hogy holnap már a szolgáltatók is sorra kerülnek a szigorításban.
Igen, túl fogom élni, és valamilyen szinten élvezem is, hogy otthon lehetek a kis kert birodalmamban, hiszen eddig csak a hétvégék álltak rendelkezésemre. Hétfőn meg nem volt kedvem bemenni Pestre, hiába szeretem a munkám.
Szóval, most megadatik, hogy maradhatok egy jó darabig. A nadrágszíj húzással nem lesz gond, hiszen emlékszem még rá, hogy éltünk gyerekkoromban. Ugyanez segített át tavaly a víz problémán, amikor mondtam, hogy még jó, hogy tudom,hogy lehet úgy élni, hogy nem folyik a csapból a víz. WC-hez, öntözéshez a patakból hoztam a vizet, és gyűjtöttem az esővizet. Fürdéshez (mosdáshoz :D) főzéshez nyomós kútról, az állomásról. Tehát igazi túlélő vagyok! :)
Menni fog! Többre vagy képes mint gondolnád! Milyen üzleted van?
Én a pénz nélküli életet először évekig betegség miatt gyakoroltam, most mert kisnyugdíjas lettem. Semmi nincs. Még az se! Viszont rendkívüli módon tudok örülni annak a kicsinyke terménynek, amit saját kezemmel termelek, és nem dúr ki a vakond. Sőt már nem csak kis vetemény van, a kis kertben, de datolyaszilva, sok füge, perui földicseresznye és már kivi is. Ezek annyira drágák, hogy nem tudnám megvenni, de permetezés nélkül termeszthetőek, tehát ingyen. Hát nem vagyok ügyes? :D
Ma raktam poharakba a csírásodó perui földicseresznye magokat. A paradicsomok növögetnek. Sétáltatom őket reggel ki, este be. Kél a Habanero paprika, és talán holnap a cukkini is.
Ti hogy álltok?
Syria csíráznak-e a pari magjaid? Hogy állsz?
nekem csirázik a Habanero paprikám, és ma áztattam be a cukkini magokat.
Menjen a csudába szomszédasszonyod! Az hogy rákos lett az ő poroblémája, a ház tönkretétele meg a tied. Mindenki törődjön a saját dolgával, és főleg senki ne ártson senkinek! A te portádést te fizettél, azt csak te használhatod! tartsa otthon a fáit! Gyilkolásszál nyugodtan! Minél előbb!
A botkerti pari nagyon apró szemű, édesebb az átlagnál, rengeteget terem. Ha eső érik, vagy túlérik, repedezik. Úgy kell leszedni, hogy nem a paradicsomot fogod meg, hanem a pici szárát. Azért tudom hogy régi mert tavaly nem vetettem, de hagytam magot hátha sor kerül még rá. :)
Ezt a memóriát! :) Tényleg 2016-os. Azért megér egy csíráztatást; veszíteni való nincs. Arról a fajtáról mit lehet tudni?
Tegnap beszélgettem a „fenyőfás” szomszédasszonnyal, kínáltam neki paradicsompalántát. Azt mondta, ő már csak virágokkal fog törődni. Nagy bánatosan takarította a fenyőfái szemetét, s megjegyezte, hogy milyen csúnyák lettek, mert levágattam a hozzám átnyúló ágakat. Mondtam neki, hogy sajnálom, de értse meg: a csatornát így is eltömítik a tűlevelek, s a zsindelytetőnek is ártanak. Kérte: bírjam ki azt az 1-2 évet ami hátra lehet neki! Pár éve rákos lett, de úgy néz ki, mintha megküzdött volna vele. Remélem, téved, s van még neki legalább 10 éve! (Ezzel együtt a gyilkolászásról nem tettem le.)
Egyéb magánjellegű problémák miatt most háttérbe szorult a kertészkedés.
Még nem látom, hogy hajtana, nálunk egy betonalapon dróthálós kerítésre van futtatva.
Amit kitaláltál tökéletes!
Gyöngyike hogy áll a kivid? Hajt már?
Február vége fele ledugdosott vesszők úgy nézem kezdenek indulni. Az ősszel vásárolt konténeresek még a fal mellett várakoznak, sár miatt nem tudtam még kiültetni őket. Erősen hajtanak, van egy csomó virágrügy is. Ezekből idén valószínű nem lesz termés, de örülök neki így is. :)
A tied milyen magasra, milyen szélesen tud futni? Tanácsokat szeretnék, hogy hogyan csináljam. Vettem 2 db 5m hosszú, 2 m széles vasrácsot amit betonba szoktak. Ezek egymás mellett majdnem 10m, ide 5 tő kerül. Ez a 2 Isai önporzós, és másfajta kopaszból 2 lány, 1 fiú. 5 tő összesen.
Szép a zöldhagymám, válogatva már szedhető.
Nálad hogy áll a kert?