Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mire véljem a kutya ezen viselkedését? fórum

Mire véljem a kutya ezen viselkedését? (tudásbázis kérdés)


26. syria (válaszként erre: 19. - Panka78)
2014. aug. 5. 17:25

Jesszus! Akik ezt tették vele, hasonló sorsot érdemelnének. :(

A leírtak alapján nem csodálkozom az okos kutyus viselkedésén. Nem oldható meg, hogy ne mehessen a lakás szőnyegpadlós részébe?

Persze, tegyél fel képet, biztos nem csak én nézném meg szívesen.

2014. aug. 4. 12:50

Felszedném én a szőnyeget, de padlószőnyeg..:-(

Ilyenkor sajnálom, hogy nem laminált padló, parketta van..

Amúgy megcsinálnám, de albérlet. Igaz a szőnyeget mi vettük, mert ami volt az egy okádék. A régire lett rátéve. Persze ezt a tulaj úgy engedte, ha megyünk marad a szőnyeg.. Jó mi? Szóval valahol letojom, mert a saját szőnyegemet pisilné le, de mindegy! Ha nem muszáj ne tegye!;-)

24. Nyamitörp (válaszként erre: 23. - 99279bb06f)
2014. aug. 4. 12:04
Az enyém félt bele menni, aztán egyszer mikor nem voltunk otthon belement, de csak kikaparta belőle a cuccot. Többet felé sem nézett. :) De ki lehet próbálni.
23. 99279bb06f (válaszként erre: 19. - Panka78)
2014. aug. 4. 12:01
Nem gondoltál arra, hogy almot tegyél ki neki. Ő kis testű kutya, elég egy cicás alomtálca.
2014. aug. 4. 12:00

Nem könnyű feladat egy kiskutya bizalmát megszerezni és feloldani a feszültségeit. Nagyon érzékenyek, egy életre megjegyzik, ha rosszul bántak velük. Én azt tanácsolnám, hogy a helyéről sose szedd ki és a helyén ne piszkáld. Hadd legyen neki az egy fajta menedék. Ha úgy látod, hogy jönne ki a helyéről, csak fél, akkor hívjad. Mindig úgy hívd, hogy leguggolsz hozzá, hogy ne legyél olyan sokkal nagyobb nála. Ha ölbe tudod venni, akkor úgy vidd körbe a lakásban és úgy ismertesd meg mindennel, szagolgasson meg mindent, viszont ha valamitől fél, akkor ne erőltesd. Beszélj hozzá sokat, a fekhelyére tedd be valami már nem használt ruhádat vagy egy zoknit. Nyugodtan szóljál rá, ha rosszat csinál, idővel majd rájön, hogy nem kell félnie ilyenkor, nem bántod. Ha tudsz, akkor játsszál vele nagyon sokat, az nagyon közel hozza egymáshoz a gazdit meg a kutyát. Séta közben álljál meg vele többször is, guggolj le hozzá, simogasd egy picit, aztán induljatok tovább. És séta közben is beszélj hozzá.

Idő, türelem kell hozzá, de te is tudod, hogy megéri. :)

21. 99279bb06f (válaszként erre: 15. - Panka78)
2014. aug. 4. 11:59

Felszedném a szőnyeget egy időre, míg meg nem nyugszik szegény, és már nem fél a hangodtól.


Ez a pár nap még semmire sem elég, sem te nem tudod őt megszokni, sem ő téged! Legyél türelmes, és adj neki lehetőséget, hogy éjjel-nappal láthasson téged, ne zárd be előtte az ajtót.

Ha levitted és pisilt-kakilt, akkor azonnal megdicsérném, simogatnám. Ha ő kéredzkedik ki (amit lehet, hogy már megtett, de nem érted még a jeleit), akkor egy jutalomfalat jár neki, ha visszaértetek.

20. 99279bb06f (válaszként erre: 4. - Panka78)
2014. aug. 4. 11:52
Nem lehet, hogy inkább ki kell neki mennie a dolgát végezni?
19. Panka78 (válaszként erre: 18. - Guruljka)
2014. aug. 4. 11:28

Szegény nem ketrecbe volt, egy disznóólban, a saját végtermékeikben, betonö.

Pl. retteg a fűtől..

18. Guruljka (válaszként erre: 15. - Panka78)
2014. aug. 4. 11:20
Nyilván nem lehetett a ketrec aljára végezni a dolgukat, és az ő számára a puha felület egyet jelent a pelussal.
17. Panka78 (válaszként erre: 14. - Syria)
2014. aug. 4. 11:18

Háát igen, azok a szemek..

Megnézed? Szívesen felteszem az adatlapomra.

16. Panka78 (válaszként erre: 14. - Syria)
2014. aug. 4. 11:16

Dehogy vagyok türelmetlen!:) Én aki egy törpenyuszit szelídített meg, úgy, hogy pórázon tudott sétizni, szobatiszta lett, és vezényszavakra is hallgatott?! ;-)

<3

2014. aug. 4. 11:14

A másik gondom.. Ugye bántalmazták!

Szóval, az utcán nem mer pisilni/kakilni, pelusra fenn!

Már 2x a szőnyegre is akart csurgatnhp, de már a határozott nem-emtől is frászt kap, de a szőnyegre nem hagyhatom, hogy csurgasson

14. syria (válaszként erre: 4. - Panka78)
2014. aug. 4. 11:13

Arra véljed, hogy türelmetlen vagy; hiszen a kutyus csak pár napja van nálatok.

Amellett hős, hogy képes vagy nekifutni egy teljesen antiszociális, bántalmazott csivava megszelídítésének.

Ahogy előttem írták, sok-sok idő, türelem kell egy menhelyi kutyus lelkének helyrerázásához. Szerintem kivétel nélkül mindegyik hatalmas traumán esik át, amikor megérzi: a "gazdijuk" kidobta őket. Csak meg kell nézni a szemüket...

13. Guruljka (válaszként erre: 12. - Panka78)
2014. aug. 4. 11:06

Mi az, hogy nem oldódik...pár nap alatt???

A lakást már elfogadja kicsit, és azért nem fél, mert az is zárt. Belátja a határait, a falait, akár a ketrecét is látta. Az volt a számára a biztonság, hisz csak azt ismerte.

12. Panka78 (válaszként erre: 11. - Édesmandula)
2014. aug. 4. 11:03

Enni simán eszik, és már előttem is mer. (eddig nem tette)

Sétálni hordom, de úgy fél, hogy kb. a földdel válik eggyé..

(nehéz eset szegénykém)

Pedig 17 kutyussal lett mentve, egy helyről, de ő az egyedüli aki nem oldódik..

Csak azt nem értem, hogy éjjel miért nem fél?

2014. aug. 4. 10:56
attól függ mennyire jó ez az egy sarok dolog hogy mennyire neurotikus típus. mindkét kutyám örökbefogadott. míg az egyik ha be kell rakjam a ketrecbe (ivartalanításnál pl muszáj volt használnom hogy elkülönítsem) teljesen befordult, depis lett, addig a másik megnyugszik és élvezi ha bevonulhat egy helyre ahol egyedül lehet, nem zavarja az sem ha bezárom. mivel ő csivi így kicsit karakánabbnak kéne lennie. egy fedett helyet csinálnék neki, egy "lukat", ahol meghúzódhat és onnan soha nem venném ki-húznám elő, de az étel, a víz a másik sarokban lenne :) így hamar megfigyelhetővé válik hogy csupán egy zug kell neki magánszférának vagy tényleg zárkózik és enni sem jön elő (ebben az esetben a zugot minimalizálni kell, jelképes fekhelyet csinálni csak máskülönben a kutya hamarosan fura tüneteket produkálhat). de még elég friss a kapcsolatotok, így ne ítéld meg minden mozdulatát biztosra :) azt tuti hogy zsebre tenném és jönne mindenhova velem, kapna sok jutifalit menet közben és kb óránként 20 percre békénhagynám (azaz 1 óra hurcolászás, 20 perc magárahagyás) így biztos kifárad de nem fárad túl :) és éjjel is csend lesz :D de persze ezt is meg kell figyelned, hogy bírja az idegen környezetet, helyeket. nálam mindig hurcolva voltak, kocsiban, ölben, lábon, mivel nem voltak ők sem agyonszocializálva így egy kis séta sok örömmel (elsőre ez a jutifalat) a városban is sokat jelentett a folyamatban. Persze ha magába forduló kutya, óvatosabban kell ezt is végezni, és ajánlott sárga szalag kötése pórázra, nyakörvre láthatóan, ez jelentheti: szocializáció alatt lévő/problémás/nehezen kezelhető/többteretigénylő kutya. Sok sikert és kitartás, neked kell neki megmutatni mi a jó miért jó :) sose sugározz felé bizonytalanságot, a szereteted de a tiltásod is legyen határozott mindig.
10. arrival (válaszként erre: 4. - Panka78)
2014. aug. 4. 10:48

Egyedul erzi magat, akarja tudni, hogy megvagy- e. Nem tudod beengedni a szobaba ejjel, vagy legalabb nyitva hagyni a szoba ajtot?

Ido kell, hogy bizzon ujra az emberekben, legyetek turelmesek.

Nekunk is most menhelyi kutyank van, o igaz ket perc alatt megszokott nalunk :)

9. Guruljka (válaszként erre: 7. - Panka78)
2014. aug. 4. 10:27

Eszerint újra és újra meggyőződik róka, hogy ott vagy.


Védett, saját sarkot keresett, ez a ketrecben is nyilván jó stratégia volt.


Én nem zárom el magamtól a kutyámat, hadd lásson- halljon engem, de vannak más szempontok is nyilván.

A picurkád azért a ketrecbeli nagy létszám után nagyon egyedül érezheti magár általában is, de éjszaka főleg, mert akkor még csend is van, ezért is akarja tudni hogy "megvagy-e még".

8. 25800e2d09 (válaszként erre: 4. - Panka78)
2014. aug. 4. 10:21

Ez egy nagyon hosszú folyamat lesz. de ha törődtök vele nem lesz gond. be kell szocializálódnia hozzátok. lehet pár hónapba fog telni. légy türelmes vele, szeresd, éreztesd vele hogy biztonságban van. ha jó kedve van jutalmazd, ha befordult akkor próbáld meg símogatni vagy csak a közelében lenni, halkan beszélj hozzá.


a szomszédunk kutyusa 6 évig volt gazdátlanebből kb 4 évig menhelyes. ugyanilyen volt (bár ő staff-labi keverék) és mára a legkiegyensúlyozottabb kutya akit ismerek. 2 évbe telt hogy ez így legyen

7. Panka78 (válaszként erre: 6. - Guruljka)
2014. aug. 4. 10:18

Úgy!

..de napközben sem, ugyanis mikor megjött akkor a konyha egyik sarkát 'elfoglalta', és onnan nem lehet kirobbantrani sem.. ha a fekhelyét elteszem, akkor a sima kövön fekszik, de nem mozdul.. így ez lett a helye.

6. Guruljka (válaszként erre: 4. - Panka78)
2014. aug. 4. 10:16
Úgy értsem, hogy éjszaka nem egy helyiségben van veled?
5. Panka78 (válaszként erre: 3. - 25800e2d09)
2014. aug. 4. 10:16
Nagyon vicces(ke) vagy!
2014. aug. 4. 10:15

Már indítottam egy fórumot, amiben részletesen leírtam, hogy egy örökbefogadott, teljesen antiszociális, bántalamzott kutyusom van.. (aprócska csivava)


Szerda óta van nálunk, nagyon kis félénk, tartja a távolságot, stb. (egész nap a helyén fekszik, ki se dugja az orrát)

A mai, ill. a tegnapi éjszaka viszont elég furcsán viselkedik.. legalábbis a napközbeni viselkedéséhez képest.

..hallottam, hogy piszkálja az ajtót, gondoltam megnézem. Ott áll, majd ugrál, csóválja a farkát, láthatóan örül.. Követ mindenhová, 'felfedezi' a lakást, majd miután becsukódik a szoba ajtaja, nyüszögve fejezi ki a nemtetszését. (ha 6x nézek rá, 6x ezt csinálja)

Majd eljön a reggel, és ugyanaz a félénk kutyus vár rám, aki volt.

Ez mi?

2014. aug. 4. 10:15
minden bizonnyal meg tudja magyarázni.. csak ülj le és beszéld meg vele! :D
2014. aug. 4. 10:14
?
2014. aug. 4. 10:11
Mire véljem a kutya ezen viselkedését?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook