Mire költötted a családi pótlékot, vagy a GYES-t? (beszélgetés)
Hát igen ,nemcélszerű,esetleg ha átváltja euróba.
és a bankban tartod a pénzt? még az infláció is több, mint a banki kamat...
Én a családipótlékot nem költöm el,a lányomnak gyűjtöm,majd megkapja ha felnő a kamtokkal együtt.
Köszi!:-)
Én 16-17 évesen kezdtem el dolgozni suli mellett,nagyon szerettem. Szünetekben,és néha hétvégén is mentem. Olyan jó volt tervezgetni,számolgatni hogy mire költhetem.:-)
Megtanulja bizony,ebből veszi a diákbérletet is(3000).Mondjuk az étkezésére nem költ,mert minden nap csomagolom a tízórait stb.
Viszont ennyi idősen már be beülnek valahova,és kell adni valamit,amiből gazdálkodhat.
Köszönöm,nem tudom,talán genetika.
Gyönyörű a családod!
Legalább megtanulja beosztani.
Hogy csinálod hogy 37 évesen ilyen csinos vagy??? 10-est simán letagadhatnál.
17 éves,és odaadom neki.Ebből gazdálkodik minden hónapban.
komolyan rossz olvasni, hogy hányan vagytok szörnyű helyzetben és éltek egyik napról a másikra...azt hiszem összetehetem a 2 kezem, hogy nem vagyok ilyen helyzetben. nálunk van a férjemnek munkája (és még gyeden vagyok, az több sokkal, mint a gyes)igaz alig látjuk sajnos...
Oda is adod,vagy elrakod? Hány éves?
Ma reggel mentem a központba,és csak azt láttam,hogy anyukák mennek kajával és pelenkával felpakolva hazafelé.Szomorú,hogy ezt a kevés pénzt erre kell költeni.
A családi pótlékot a Lányomnak adom.
Igen,egyforma kevés,akárhogy nevezzük. Ez az álláskeresési miben különbözik a munkanélkülitől?
Az én férjem,29900 forintot kap de ez nem is igazán munkanélküli hanem álláskeresési:)Amúgy meg mindegy mi a neve:)
Én férjem is munkanélkülin volt április-májusban.:-( Még 50 ezret sem kapott. Szerencsére talált munkát,de az építőiparban,ami ugye nem túl biztos.Be van jelentve,de ha rossz az idő,nem tudnak dolgozni. Nekem letelik a Gyes decemberben,de szabi után nem valószínű,hogy visszavesznek.:-(
Én is de csak pozitívan:)
Igen, sokan küszködünk sajnos! Mondjuk kíváncsi lennék, hogy mikor lesz jobb? Én attól tartok, hogy nem egyhamar:(
Rájöttem arra is itt menetközben,hogy az autó már manapság nem luxus,hanem létfontosság:)Az én férjem is azzal járt mindig dolgozni amíg volt hova:(
Ha összegzem az itt általatok leírtakat azt látom hogy nagyon sok ember küszködik,na de fel a fejjel éljük tovább a megszokott kis életünket küszködve,hátha egyszer jobb lesz:)
Sziasztok! Nekem levonják belőle a lakáshitelt, de az csak 9800 Ft.:-)
A kocsi nekünk is fontos,férjem azzal jár dolgozni. Csak hát ugye lassan szegény kisautó is nagykorú lesz.:-(
Igen nállunk is mondhatjuk hogy az.
kocsi ajna nálunk létszükséglet
hát remélem tudom továbbra is fizetni és ér is majd valamit
Ismerős! De már a kocsi se kéne nekem, de most, hogy jön a baba, muszáj, hogy legyen. Ja, meg a párom azzal jár be dolgozni.
Megtakarítást én is gyűjtögetek nekik, de nem tudnám ráfogni, hogy az konkrétan a családiból van.
Megy a számláról.
Azért az szép! Milyen jó lesz majd nekik:) Tényleg lesz egy kis pénzük és reméljük, hogy fog is érni valamit!
Nállunk is van luxus:egy öreg autót tankolunk+biztosítás,és az internet:(
én szerencsére a családiból 10.000-et fére tudok tenni a két gyereknek összesen. Egy-egy életbiztosítást fizetek ami megtakarítás a számukra. De ennyi. A szülők minket sem patronáltak pénzzel max fizikai segítséggel.
Igen ez a szomorú hogy egy gyerekjáték megvételét is már luxuskategóriába rakjuk:(
További ajánlott fórumok: