Mire költötted a családi pótlékot, vagy a GYES-t? (beszélgetés)
nem értem miért a te adódból éltünk?
mikor egy retkes fillért nem kaptunk sehonann a szülőktől kivéve
semmi segély semmi ilyesmit
hát nem ingyen mert a tesómék semmit nem fizettek mi fizetük a gázt villany mindent nehogy mire Apu hazajöjjön ki legyen kapcsolva mert a testvéremék szartak az egészre
és még az ennivalót is mi adtuk nekik
igen, egyet értek, de akinek én válaszoltam, annak lett volna lehetősege arra, hogy félretegyen, mert a szüleiknél laktak( magyarul ingyen), mi is ebben a helyzetben voltunk, de ahelyett, hogy "szétbuliztuk"(ezt értsd tágabb értelemben) volna a pénzt, megalapoztuk a jövőnket.
azt viszont aláírom, akinek nincs ilyen szerencséje, hogy pár évig a szülőknél lakhat vagy akár egy lakással indul eleve, az nagyon nehéz helyzetben van ma! ők örülnek, ha egyik napról megélnek, ha van fizetésük és az mondjuk csak egy átlagfizetés...sajnos, és ez szomorú(így valóban elég nehéz 1ről 2-re jutni, és valóban kilátástalan a helyzet!)
tanácsos spórolni, az egyszer biztos. De spórolni csak akkor lehet ha van miből. Aki napról napra él az úgysem fog 8 pár cipót venni. A mesik meg szerintem nem szabad a spórolásban arra a szintre eljutni, hogy minden gondolat csak arról szóljon mert abba belefásul az ember. A meggondolatlan költségekről osztom a véleményt, fontos a helyes értékrend. Testvéredék elindultak egy úton, ugyanígy be is jöhetett volna nekik. Szükség van vállalkoz szelleműekre is.
Az a baj, hogy a legtöbbeknek esélye sincs követni a példádat mert a megélhetésre elmegy minden pénzük
Minden normális embereknek az számít hogy dolgozzanak és eltartsák a családot és ha ezt csak így érik el akkor nincs mit tenni.
Én azokat utálom akik megvárják hogy a sült galamb a szájába repüljön
A lényeg nagyon jól írtad amit írtál!
pénzszórásról meg annyit hogy arra értettem hogy minden hónapban tudtunk előre lépni
kocsi
tv
számítógép
fényképezőgép
mindenünk megvan igazából
sokan azt mondják ezeket el kellett volna adni amikor gond volt ez hülyeség
én nem is várom el hogy sajnálj:(
saját vállalkozása volt az építőiparban használhatatlan emberekkel akik felmarkolták a lóvét a munka meg trágya volt::
Azt nem hang súlyoztam ki úgy látszik,hogy most újra dolgozik és ma volt a munkaügyön ajánlottak neki egy nagyon jó állást (bejelentett).
na látod ez az amit mi soha nem tettünk: idézlek: Szóval jól elvoltunk mondhatni szórtuk a pénzt. mi mint állat dolgoztunk(nem feketén) a pénzt, pedig jó helyre tettük, értelmesen befektettük, ami meg is hozta a gyümölcsét, csak ki kellett várni...
ma nincsenek ilyen jellegű anyagi gondjaink, soha nem vettünk fel személyi kölcsönt(abból soha a büdös életbe nem fogsz kikecmeregni, az csak egy adósságspirálba hajt bele..)bocs, de én az olyan embereket akik feketén dolgoznak, és még így sem tudnak megélni...nem tudom sajnálni..
Hát ha lehet akkor én panaszkodom!Kezdeném avval hogy a párom 15 éves kora óta dolgozik az építőiparban. De az utolsó 5.5 évben ..k..én - nem volt bejelentve. (de örültünk hogy legalább így dolgozhat) 3.5 éves kisfiúnk van. Albérletben lakunk 4 éve.Előtte a szüleimnél.Szóval jól elvoltunk mondhatni szórtuk a pénzt. Aztán 2008 augusztuselején (1.5 éves volt akkor még a kisfiúnk) a párom szervezete megadta magát mivel napi 12 órát dolgozott nem kevés fizikai munkát és stresz. De ebből azt akarom kihozni ,hogy nem kapott munkanélkülit se táppénzt sem mivel nem volt bejelentve. Akkor még kaptam 38. 000 Ft-ot havonta,de a gyesem januárban lejárt, maradt a 12.200 Ft családi pótlék.
Lett 4 személyi kölcsönünk
1-et Édesapám vett fel
3-at a párom édesanyja aminek a törlesztése 79000 Ft(amit persze ők is fizetnek vissza mivel mi nem tudjuk és ők is már csak így tudtak segíteni)
szóval 79000
albérlet 30000
kábel 3500
net ingyen
vízdíj 15000(2 havonta ami szerintem rohadt sok)
villany 13000
telefon 8000(átlag)
gáz télen 30000 Ft nyáron 2000 Ft
kocsi bíztosítás 12000(3 havonta)de kocsi nélkül nem tud járni dolgozni
……………………………………………………………………………………………
Most kapom a szociális támogatást 28500 Ft
lakásfenntartási 5900 Ft
meghogy most a párom elkezdett dolgozni(de nincs bejelentve)de nincs más lehetőség igy legalább kajára van.
Szóval mindenki sz.r helyzetben van.
Mi nagyon sokat köszönhetünk a szüleinknek de az ő erejük is véges
(Anyós szívbeteg).
Az az álmom hogy a gyerekemnek legalább a családit félre tegyem azt hiszem egy álom marad(de remélem egyszer majd jön valami csoda)
További ajánlott fórumok:
- A családi pótlékot megkapta már valaki?
- Hallottátok, hogy el akarják venni a családi pótlékot a magas keresetűektől?
- Tudja valaki miért vonták meg a tartósan beteg, állandó gyógyszerezésre szoruló asztmás gyerekektől a magasabb családi pótlékot?
- Most derült ki, hogy zárolták a bankszámlám, emiatt nem kaptam meg a GYES-t ill. családi pótlékot
- A GYES-t és a családi pótlékot egy napon utalja a MÁK?
- A gyes-t és a családipótlékot mindig egyszerre, egyösszegben kapjuk?