Mióma embolizáció (beszélgetés)
Ja es nekem befele növő, kb maga a méhem a mioma jelenlge...kóré van feszulve vagy nem is tudom. Gondolom ezért nehéz egyben tartani mütét kózben.
De mindkepp utánajárok a pécsi dokinak...
Ma voltam a Bérczinél! Tegnap felhívtam, mára már adott is időpontot. Nem tudott 100%osan megnyugtatni, de azt mondta, hogy nagyon nagyon keves az eselye h rosszindulatu legyen,de egyertelmut csak az mr mutat majd. Olyan rendes volt,hogy probal nekem súrgőssegire mr-t intezni holnap v pentekre.....
Azt mondta h ha mioma, akkor embolizalhatjuk, valszeg olyan 8centisre csökken, es azutan eldonthetem h milyne eljarassal szeretném kivetetni, ő a lapart se zárta ki.
A doki nevét megjegyzem, akit írtál, ha műtetre kerül a sor.
Köszi az infokat, amint valamit megtudok, jelentkezem!
(A Berczi a gyogyszert nem is emlitette...)
2x is szedtem az esmya-t, eredménytelenül.
Kétszer volt embolizációd?
Visszanőhet de nem törvényszerű ezértmegyek Aviva tanfolyamra h ne legyen újra ésneked pl
gyermekáldásban is segít +progeszteron krémet kenem
Köszönöm!!
Jó hallani, hogy ezek szerint létezik gyors/felgyorsult növekedésű is..
Mármint nem annak örülök, hogy neked is gyorsan nő, hanem...na érted ;)
Igazából ha egyertelműen megmondják, hogy nem rosszindulatu (csak a gyors növekedés utal erre egyelőre, de egyertelműbbet az mr mondana), én mar azzal is boldog lennék. A többit majdcsak megoldjuk valahogy..
A gyógyszerról én nem olvastam túl sok jót (sem itt sem mas forumokon), a mellékhatásai miatt is jó lenne ha el tudnám kerülni, meg ugy látszik a hatékonysága szempontjaból is hallani mindenféle negatívat.
A gyogyszer tulajdonképp ugyanazt hivatott elérni mint az embo? Mert akkor inkabb nem mérgezném magam hónapokig.. főleg hogy lutri az eredmény.
Azt is olvastam, hogy ha ki is műtik a miómat, bármikor visszanőhet, sőt, az esetek többségében vissza is nő, amig nem lepünk a klimaxba. Ha ez viszont így van, hiába műtenék ki nekem, ha nem leszek utana egyből terhes, lehet, hogy később kezdhetem az egészet eloről.
Hasi műtét után egyertelműen csak csaszarral szülhetnek, ha egyaltalan sikerül rendesen összefércelniük a méhemet. És még ha teherbe is esek, ki tudja, hogy "tart e annyira", hogy nem üt majd be egy koraszülés.
Ha viszont megúsznám embo+laparoszkopiaval, az talan emberibb megoldas.
Jezus, mint valami szürrealis rémálom, soha semmilyen nőgyógyaszati gondom nem volt, egyetlen menstruacios zavarom vagy görcsóm se, a lányom az első éles próbalkozásra megfogant, problemamentes terhesség, sima, gyors szülés. Nem térek magamhoz..
Sziasztok!
Van egy 12 centis miomam (vagy ki tudja mi..)
Semmilyen tünetem nem volt, most sincs. Úgy vettem észre kb 4 napja, hogy elkezdtem tapogatni, mert mintha allandó puffadas érzésem kett volna. Gondolotam bélproblemára meg mindenre, erre nem.
Naprol napra nőtt. (Ez léterzik??) mostanra (4napra a "felfedezés" után) ha fekszek a hátamon, konkrétan lászódik. Hason feküdni nagyon kellemetlen. Teljes pánik, rohantam a dokihoz tegnap reggel. Ultrahanggal megnézte, 12 centit mért, azt mondja ő nem tudja elhinni hogy ilyen gyorsan nő. És hogy a gyors növekedés sajnos rosszindulatu daganatra is utalhat.
Teljesen megrémített. Azt mondta csak a mütét jöhet szóba, mert konkrétan "egy a méhemmel", bele van nőve teljesen.
Hasi műtét, amire azt mondta, higy nme is biztos, hogy meg tudja menteni a méhemet, 29 eves vagyok, van egy 2,5 éves lányom, és persze, szeretnénk még gyereket.
Teljesen sokkolva vagyok,. Egyből elküldött kontrasztos mri-re, hogy lássuk meg, hogy milyen a szövet. Mivel államiba heteket kell várni, magánba szereztem időpontot csüt estére. 80.000 ft, amit azért eléggé nehezen tudunk kifizetni, dehát nyilván összerakja az ember...
Viszont:
Anyukámnak volt miomaja kb 6 eve, 5 centis. A Bérczinel volt embolizacion, es neki teljesen eltűnt, nagyon jó tapasztalatai vannak. Felhívtam ma, elmeséltem neki a helyzetet, es azonnal adott időpontot holnapra. Nagyon bizakodó vagyok, hogy nincs nagy baj és meg tudja csinalni!
Az elsődleges célom (persze csak ha kizártuk, hogy rosszindulatu a daganat), hogy a méhemet megmentsük.
Zakkantcsajszi, itt olvasgattam es raakadtam, hogy Neked is volt egy szép példány :) az esetleg lehet megoldas nálam is, hogy emboval zsugoritjak, es utana laparral kiműtik?
Én nem félek semmitől, bármit bevallalok, csak lehessen még gyerekem!!! Persze minél kevesbé invaziv az eljaras, annál jobb lenne.....
Csak bíztassatok, hogy nem annyiry nygyon extrem ez a 12 centi és növekedési ütem...
Teljesen beszaratott a doki tegnap, nem eszem nem alszom,,,,,,,
Köszi mindenkinek!!
Sziasztok! 1 hét múlva lesz a mióma műtètem. A méhfalamban van, ma voltam dokinál, 6,5 cm jelenleg (az utóbbi 3 hónapban nem nőtt). Nagyon félek, de szeretnèk már túl lenni ezeken a dolgokon, hogy aztán jöhessen a baba.
Akinek csinálták már, utána tènyleg a "gázos" rész a legrosszabb? Mármint hogy feltöltenek gázzal. Az orvosom azt mondta utána fájni fog mindenem ès kék foltjaim is lehetnek tőle, annyira fog nyomni. Jobban félek ettől a gáztól, mint magától a műtéttől.
Sziasztok!
Már évek óta szenvedek mióma miatt. Folyamatos panaszokat okoz, nemcsak a menstruáció idején. Kivenni nem lehet, csak a méhemmel együtt, mert rossz helyen van. Kb. 8 cm-es.
Az embolizáció érdekelne, de eléggé félek tőle.
Jól jönne egy kis bátorítás azoktól, akik túl vannak rajta. De minden tapasztalat fontos, jók és rosszak is!
A helyszín- és orvosválasztás sem egyszerű. Pécs v. Bp.?
Kérlek segítsetek javaslatokkal, tapasztalatokkal!
Köszönöm!